Miszonie jeśli masz nagrane te tylko trójkowe to posłuchaj uważnie i dokładnie wersji płytowych, różnice są bardzo malutkie w aranżacji raptem jeden, dwa instrumenty, tu brakuje a tam są ale wtedy jeszcze nie zapisałem, które to instrumenty i w którym momencie utworu ale na pewno są.Miszon pisze:A czym się różniły wersje Górniak?
Bo mam nagrane tylko te Trójkowe i raczej innych nie znam.
Niby Jacku się nie mylisz okrzyk jest na składance ale w wersji radiowej jest inny okrzyk, nie umiem opisać go literkamijotem3 pisze:Jeśli się nie mylę, to właśnie ta wersja i trwająca tyle samo co na playliście i z okrzykiem jest na składance '82-'85...bobby-x pisze:3. Republika - Kombinat (na samym końcu utworu "okrzyk")
A Please i Hold Me - U2 - czym się różniły od tych na płytach??

A U2 muszę jeszcze poszperać, mam gdzieś zapisane co jest nie tak. Przypomniało MiSie, że z TSA w wersji live jest też problem (hmm, który utwór oj! ta moja stara głowa). Na liście była wersja "wycięta" z koncertu lub jak wolicie tasiemki lub z płyty analogowej natomiast na kompakcie znaczniki początku i końca utworu postawione są w innych miejscach (przesunięte o kilka sekund) więc oklaski w wersji radiowej są chyba na początku dłuższe a na końcu krótsze lub odwrotnie (nie pamiętam teraz) i w związku z tym po 5-8 sekund na początku i końcu utworu nie jest to odzwierciedlenie płyty kompaktowej czyli wersja radiowa. Przepraszam, jak to czyta jakiś normalny słuchacz Programu Trzeciego, to po prostu mogę się tylko zaczerwienić i wytłumaczyć "całe życie z wariatami" jak to mawiał Niedźwiedź