1612, 21.12.2012 (Marek Niedźwiecki)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Kubak25

Re: 1612, 21.12.2012 (Marek Niedźwiecki)

Post autor: Kubak25 »

temik3 pisze:
tadzio3 pisze:
FOXD pisze:To co trafia w efekcie na listę, w dużej mierze zależy od redaktorów prowadzących ową listę.
No tak, ale w innych listach to co tam trafia to nawet od redaktorów nie zależy...
A poza tym to, że trafia do zestawu nie musi oznaczać, że coś jest na liście. Przecież ok 40 procent trafia do top 50. Nie zapominajmy o tym.
Redaktorzy niech sobie dodają co chcą
Zgadzam się w 100 %, oby tak zostało do końca świata i 1 dzień dłużej :D
kajman

Re: 1612, 21.12.2012 (Marek Niedźwiecki)

Post autor: kajman »

JaceK pisze:
kajman pisze:Byłbym mocno zdziwiony, ale jeszcze mocniej ucieszony.
Nie poznaję Kolegi... Tym razem nie marudzisz?
Ja tak zawsze, na pewne rzeczy narzekam, pewnymi się zachwycam. Musi być równowaga... przynajmniej w przybliżeni.
FOXD pisze:
krzysiek83 pisze:Przecież Andrus jest na pierwszym u kajmana na liście, nie wiem więc co w tym tak szokującego
Ano to, że jego wypowiedzi odnośnie poprzednich kawałków AA, nie były pochlebne :D
Na Glanki nigdy nie narzekałem, na pierwszą Brutalną Helenę także nie (no może tylko, że zmienili tytuł utworu na gorszy).
FOXD pisze:O tym zresztą co trafia na listę decydują redaktorzy poprzez promowanie utworów, jak i wstawianie ich do zestawu do głosowania.
A kto ma decydować? Wytwornie płytowe? Czy zestaw do głosowania z 10000 utworów i można wybrać z niego?
lady pisze:całkiem dobre to jest :)
I taki głos to rozumiem.
Yacy pisze:świetny Jan Ptaszyn Wróblewski!!! :-)
A masz gdzieś cały skład instrumentalny, bom bardzo ciekaw. Bo zagrane jest wspaniale.
Daniel84 pisze:Tak sobie myślę, że ta cała popularność tego badziewia typu Karpie, Andrusy itd. wynika z sekciarstwa pośród niektórych słuchaczy PR3, którym się wydaje, że wszystko, co trójkowe, musi być dobre, świadczy o inteligenckości, zdrowym dystansie itd.
A ja myślę, że się to po prostu ludziom podoba. Nie wszystkim, ale wystarczającej ilości, żeby zaszło wysoko (przy czym przy Karpiu mogą być jakieś dodatkowe emocje).
słoik pisze:
kajman pisze: Całość po prostu poezja
Nie najwyższych lotów zresztą.
Na wszelki wypadek dodaję, że użyłem tutaj określenia poezja jako komplementu w stosunku do muzyki. A text bez rewelacji, ale bardzo sympatyczny.
barb42 pisze:Kajman, jaki smak ma kisiel dzisiaj?
Cytrynowy, ale wtedy był już zjedzony.
Gary pisze:o ile się nie mylę to Andrus jest profesjonalnym artystą, który łączy to z pracą w radiu. Tak jak Waglewski i kilku innych muzyków.
Wydaje mi się, że Bukartyk także (w temacie gwiazd trójki na liście).
Yacy pisze:Świetny numer jeden po raz 4!!! :-) Mam nadzieję, że to będzie ich największy utwór na LP3!!! :-)
Ja jestem tego prawie pewien. Ale jak patrzę na ich największe przeboje na LP3 to same słabizny były i ta jest kolejna.
ODPOWIEDZ