Nie pomyślałem o tymVILKI pisze:a jak wybiorą między sobą robin huda i najadą na nas??

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Nie pomyślałem o tymVILKI pisze:a jak wybiorą między sobą robin huda i najadą na nas??
Nie zostały usunięte tylko po to, żeby została odpowiedź której udzielił.piotr1990 pisze:We mnie też, ale w sumie chyba jego głosy zostały doliczone skoro nie zostały usunięte tak jak innych.
Niezaliczane głosy będą usuwane.gżegoż pisze:Taka propozycja: skoro Kubak25 założył osobny temat, w którym umieścił swoje głosy, to może w przyszłości nie wyrzucać głosów tych "napiętnowanych" użytkowników w całkowity niebyt, tylko przenosić do tamtego tematu?Będzie można porównywać ich podobieństwa, a nawet podliczać konkurencyjną "listę banitów"
Po piewrsze to nawiązać współpracę, próbować sensownie wyjaśnić, poprostu próbować... w tym przypadku od Kubaka uzyskaliśmy prosty komunikat, że nie zna innych użytkowników, a podobieństwo to przypadek. To chyba jednak trochę za mało.wwas pisze:gdyby takie coś się jednak kiedyś zdarzyło, zastanawiam się, co mogłaby zrobić jedna ze stron, żeby udowodnić, że nie jest tą samą osobą
Z jej nicku nie można wywnioskować, że to dama, a że krótko tu przebywa mógł nie wiedzieć o tym.gżegoż pisze:Nie powinno do nikogo się zwracać w tak niegrzeczny sposób, a zwłaszcza do damy.
O nie, to nie takie proste. Najczęściej nie zmienia się piosenek na które się głosuje co tydzień. Jeżeli w pewnym tygodniu dwie osoby oddały przypadkowo głosy na te same piosenki, to prawdopodobieństwo, że uczynią to za tydzień oceniam na jakieś 80-90%. Więc to akurat nie jest argument. Ogólnie sytuacja jest bardzo dziwna, ale ja nie mam pewności, że głosuje jedna osoba. Poza tym mogą być różne powody, że dwie osoby głosują na te same piosenki. Najprostszy to taki, że dwie osoby dogadują się co do głosowania na LP3 na te same piosenki (określiłbym to jako rodzaj promocji). A jeżeli głosują na LP3 na te same utwory, to czemu na forumową mieliby głosować inaczej? I jest to ich prywatna sprawa. Jeżeli tak by było naprawdę, to nie dziwię im się, że tak zareagowali na ładowanie się w ich prywatne sprawy. Nota bene ich reakcje na PW od ku3y były (z tego co pamiętam) odmienne i to może także świadczyć o tym, że są to inne osoby.Geephard pisze:Swoją drogą ciekaw jestem czy umiałbyś policzyć prawdopodobieństwo powtarzania się ponad 30 razy takiego podobieństwa
no to jest argument!kajman pisze: Nota bene ich reakcje na PW od ku3y były (z tego co pamiętam) odmienne i to może także świadczyć o tym, że są to inne osoby.
to można było tak wyjaśnić...kajman pisze:Najprostszy to taki, że dwie osoby dogadują się co do głosowania na LP3 na te same piosenki (określiłbym to jako rodzaj promocji).
Ale tu nie chodzi o jedno głosowanie i kilka następnych tylko o to, że sytuacja się powtarza przez pół roku. A przez pół roku zmienia się bardzo dużo piosenek wiec to jest argument mówiący o tym że to nie są dwie przypadkowe osoby.kajman pisze:O nie, to nie takie proste. Najczęściej nie zmienia się piosenek na które się głosuje co tydzień. Jeżeli w pewnym tygodniu dwie osoby oddały przypadkowo głosy na te same piosenki, to prawdopodobieństwo, że uczynią to za tydzień oceniam na jakieś 80-90%. Więc to akurat nie jest argument.Geephard pisze:Swoją drogą ciekaw jestem czy umiałbyś policzyć prawdopodobieństwo powtarzania się ponad 30 razy takiego podobieństwa
Mogą być to dwie nieprzypadkowe osoby, które się znają i się umówiły, ale w takim razie dlaczego się nie przynały tylko udają, że się nie znają, co rzuca na nich jeszcze większe podejrzenie. I gdzie tu jest ładowanie w prywatne sprawy? Prywatna sprawa to to na co głosują na lp3. Ale forumowa lista jest publiczna, tak samo jak głosowanie na nią, więc jeśli pojawiają się wątpliwości prowadzącego i innych uczestników to chyba naturalnym jest, że wątpliwości należy wyjaśniać, a nie wkurzać się i obrażać innych forowiczów. Co do reakcji na PW od ku3y to odmienne reakcje mogą, ale nie muszą świadczyć o czym kolwiek, więc na tej podstawie nie można wyciągać żadnych wniosków. Żeby było jasne nie odnoszę się do pary trial555 i muninalm gdzie jedna z osób stwierdziła, że jest rodziną... może tak jest, nie mnie w to wnikać, przynajmiej odpowiadali na pytania. Chodzi mi o grupkę FOXD, Ronio i Kubak25 gdzie nie dość, że coś kombinują to jeszcze są nie mili dla innych użytkowników.kajman pisze:A jeżeli głosują na LP3 na te same utwory, to czemu na forumową mieliby głosować inaczej? I jest to ich prywatna sprawa. Jeżeli tak by było naprawdę, to nie dziwię im się, że tak zareagowali na ładowanie się w ich prywatne sprawy. Nota bene ich reakcje na PW od ku3y były (z tego co pamiętam) odmienne i to może także świadczyć o tym, że są to inne osoby.
Ja rozumiem, że one mogą nie chcieć, ale forumowa nie jest ich prywatną zabawą, znacznie więcej osób bierze w niej udział, więc nalezy się liczyć z tym, jak w każdej zabawie, że jak inni uczestnicy zaczną podejrzewać możliwość oszustwa zaczną dochodzić tego czy tak naprawdę jest. Nie jest to powód do irytacji moim zdaniem, bo nawet jeśli jest się niewinnym to powinno się okazać wyrozumiałość na to, że inni próbują dowiedzieć się o co tak naprawdę chodzi, bo jak sam napisałeś jest to dziwne. No chyba, że uważasz, że w przypadku gdy występuje podejrzenie, że jedna osoba założyła kilka kont nie należy w ogóle reagować w obawie przed niesłusznym posądzeniem tylko pogodzić się z tym, że wyniki forumowej mogą być zafałszowywane. Tak też można na to spojrzeć...kajman pisze:Jeżeli to dwie osoby, które w jakiś sposób ustaliły, że głosują na te same utwory to jest ich prywatna sprawa i uważam, że mogą nie chcieć, żeby ktoś ładował się w ich prywatne sprawy.
No ok. Prawdopodobieństwo to był pomysł wwasa, ja tylko odniosłem się do jego obliczeń, że zastosował złe założenia początkowe i zapytałem z ciekawości czy bardziej skomplikowane obliczenia również potrafiłby poczynić, bo w końcu jak sam powiedział to lubi.[/quote]kajman pisze:Geephardzie, ja nie napisałem, że to nie jest dziwne tylko że do takich sytuacji reguły prawdopodobieństwa nie mają zastosowania.
No o dowody ciężko w tej sprawie... dlatego można kierować się jedynie poszlakami...kajman pisze:Na koszmarliście FOXD i Ronio mają zgodność w top10 6/10, w top5 1/5 (Adelę na 1). Interesujące, szczególnie jak się popatrzy głębiej na zależności, chociaż nie jest dowodem na nic.
(a ja mu wierzę, bo się potem nieźle wk...iłKubak25 pisze: PS. Z wymienionymi wyżej użytkownikami nic mnie nie łączy, a fakt wspólnych głosów uważam za ... czysty przypadek
To dlaczego potem go zawiesił?ku3a pisze:jak dla mnie, powyższe zdanie rozstrzyga "problem"
isn't it ironic, don't you think?Artur pisze:To dlaczego potem go zawiesił?ku3a pisze:jak dla mnie, powyższe zdanie rozstrzyga "problem"
raczej kanciarskiejKubak25 pisze:że nie należałem i nie należę do zorganizowanej grupy przestępczej.
A to Ci się chwaliKubak25 pisze: PS. Chciałbym przy okazji przeprosić wszystkich użytkowników, których obraziłem swoimi wcześniejszymi postami, w których nerwy wzięły góręJest mi teraz bardzo wstyd
"Krok po kroku ..." Magia ŚwiątKubak25 pisze:PS. Chciałbym przy okazji przeprosić wszystkich użytkowników, których obraziłem swoimi wcześniejszymi postami, w których nerwy wzięły góręJest mi teraz bardzo wstyd
Dziękuję bardzo.temik3 pisze:Neo.nko życzę Ci aby ten dreszczyk emocji trwał jak najdłużej i żeby nie skończył się kilkanaście minut po 19.