Głosowanie na 1611 LP3 (358 not. listy forum ALP3)

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

kajman

Re: Głosowanie na 1611 LP3 (358 not. listy forum ALP3)

Post autor: kajman »

w tym tygodniu promujemy:
Julia pisze:Foals - INHALER
kajman

Gary pisze:A po trzecie wolę, aby redaktorzy decydujący o tym co jest grane na antenie dostawali album i sami dokonywali wyboru (to na marginesie)
Niestety robią to zbyt rzadko, no i raczej nie biorą się za długie kawałki, więc np na Idzie wiatr lub Dancing with the moonlit knight nie ma co liczyć.
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

Głosowanie nr 35

1. Asaf Avidan - DIFFERENT PULSES
2. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
3. Maria Peszek - LUDZIE PSY
4. Lana del Rey - SUMMERTIME SADNESS
5. Brodka - DANCING SHOES
6. Adele - SKYFALL
7. Florence And The Machine - LOVER TO LOVER
8. Kukiz - KONIEC KOŃCÓW
9. Imany - YOU WILL NEVER KNOW
10. Foals - INHALER

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:
Gary pisze:A po trzecie wolę, aby redaktorzy decydujący o tym co jest grane na antenie dostawali album i sami dokonywali wyboru (to na marginesie)
Niestety robią to zbyt rzadko, no i raczej nie biorą się za długie kawałki, więc np na Idzie wiatr lub Dancing with the moonlit knight nie ma co liczyć.
taa, z Hacketta to i nawet na "Ripples" nie ma co liczyć....ani nić innego z tego albumu. :know:
seblit

Post autor: seblit »

kajman pisze:Ja się zgodzę z tym stwierdzeniem, że redaktorzy mają władzę w doborze utworów i właśnie to jest najlepsze. I bardzo się cieszę, że ogranicza się mnie nie tylko do zestawu, ale w ogole do utworow granych w Trójce. Litości, to jest Trojka, czyli radio, które różni się od rozgłośni komercyjnych min. właśnie ofertą muzyczną. I dlatego słuchają je osoby, którym taka oferta odpowiada.
To nie jest najlepsze, to jest wręcz fatalne. Lista nie jest ich prywatną kolekcją muzyczną (bo temu za bardzo łupi, bo temu się nie podoba) i o jej kształcie powinni decydować głównie słuchacze. W latach 90. na LP3 można było usłyszeć zarówno muzykę unikatową (tzw. trójkową) jak i komerchę. I słuchacze głosowali na to i na to. Widać zapotrzebowanie było i zapewne nadal jest.
kajman pisze:Redaktorzy z premedytacją nie dodają konkretnych utworów do zestawu, bo nie pasują do profilu muzycznego rozgłośni (nie wszystkie dlatego, ale sporą część z nich na pewno).
A Duck Sauce do tego wielce szacownego profilu pasował? Jak to się ma do ścisłego wybierania singli? Zupełny brak konsekwencji, a raczej dowód na czysto subiektywne podejście do zestawu. Jak się dodającemu coś spodoba, to może być to nawet ultradyskotekowy nietrójkowy utwór. Samego dodania Kaczki się nie czepiam, irytuje mnie postępowanie wg widzimisię i podciąganie tego pod jakieś reguły, które i tak się obchodzi wg własnych upodobań.
kajman pisze:Hurts moim zdaniem w ogóle nie powinno się załapać do Trójki, ale z singli z ich płyty jednak jest na pewno najbardziej Trójce bliskie. Dorzucono ich utwór świąteczny, który nie wszedł nawet do poczekalni (w tym czasie świąteczny Coldplay trafił do top30), więc jakoś słuchacze nie tęsknili za kolejnym Hurtem.
Kajmanie, na litość, tu żeś naprawdę przesadził. Hurts przestano dodawać, bo jakiś świąteczny utwór się nie przebił, a dodaje się chyba szósty numer The Vaccines (nawiasem mówiąc bardzo fajny zespół, ale na LP3 sobie nie radzi), kolejnego Napiórkowskiego, Sojkę, kiedyś Plan B czy I Blame Coco. Wszyscy oni obecnie nic na liście nie znaczą (w zasadzie oprócz Sojki nigdy nic nie znaczyli), więc zgodnie z Twoją logiką już dawno powinno się ich przestać dodawać do zestawu. A jednak wciska się ich dalej, a Hurtsom poskąpiono nawet miejsca na drugi oficjalny singiel.
kajman pisze:Drugi singiel Lany dodany nie został, bo z pierwszym się spóźniono i wrzucono go, gdy singlem było także BTD. Jak VG zaczęło tracić na popularności można było dorzucić go albo BJ. Wybrano (moim zdaniem słusznie) tą drugą możliwość. Podobny do BTD NA błąkał się po poczekalni i pewnie tamten czekałoby coś podobnego.
Co do Coldplaya to można było wrzucić POC, ale po słabym wyniku Charliego pewnie uznano, że nie warto wrzucać utworu z Rihanną, na ktorą (jak sądzę) spora część trójkowiczów ma alergię.
Spóźniono się owszem i to prawie pół roku, ale czyja to wina? No właśnie. Słaby wynik Charliego jakoś nie przeszkadzał dodać HLH, zresztą kłania się tu podobna "logika" jak przy Hurts. A co do Rihanny to alergię ma na nią głównie redakcja.
kajman pisze:Pierces to moim zdaniem totalny gniot i disco do potęgi. Nie chciałbym, żeby Trójka była zaśmiecana takimi utworami.
W ogóle jak dla mnie jest w Trójce zbyt dużo muzyki na bardzo niskim poziomie i zbyt komercyjnej. Uważam, że Trójka powinna postawić wyższy próg wymagań i wielu rzeczy nie wpuszczać.
A moim zdaniem totalne gnioty zaśmiecające listę to VooVoo, Knopfler, Nohavica, Skubas i wielu innych, ale nie mam absolutnie żadnych pretensji do nikogo, że utwory dodano. Nie trawię ich, ściszam radio, pomstuję na nie czasem w trakcie notowania, ale nie uważam, że nie należy ich wpuszczać. Wkurza mnie jedynie naruszenie zdrowych proporcji między trójkowością a nietrójkowością wypracowanych w latach 80. i 90. i brnięcie w jakąś niszę, no chyba, że chce się mieć niszową słuchalność. Owszem, teraz przychodzi więcej głosów na LP3, ale tylko dlatego, że łatwiej jest posiedzieć chwilę i zagłosować przez internet niż iść na pocztę, kupić kartkę, wypełnić, wysłać i jeszcze za to zapłacić, a na koniec modlić się, żeby doszło przed piątkiem, bo wiadomo jak poczta działa.
Sama idea internetowego zestawu była doskonała, bo uprościła procedurę głosowania. szkoda tylko, że wypaczono ją pod subiektywne gusta układających.
Szymek79
Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania

Post autor: Szymek79 »

kajman pisze:Jeżeli takie Muse jest grany przez RMF czy Zetkę to oznacza, że ten zespół odszedł od grania bliskiego profilowi muzycznemu Trójki i nie dziwota, że się go nie gra. Linkin gra już taką muzykę, że naprawdę trudno znaleźć w niej coś, co by się nadawało do Trójki. Greendaya słyszałem poza tym w Trójce tylko jeden utwór i moim zdaniem kompletnie do Trójki nie pasuje.
To w takim razie szkoda, że w zeszłym roku nie zrobili tego z Zakopowerem, Maleńczukiem i jeszcze kilkoma innymi bo przecież je grała cała Polska.

kajman pisze:Z wymienionych przez Ciebie 6 utworów znam tylko cztery i trzy z nich są one dla mnie koszmarne i zupełnie do tej rozgłośni nie pasujące (jedynie Birdy od biedy pasuje). Nazywane przez Ciebie perełką Pierces to moim zdaniem totalny gniot i disco do potęgi. Nie chciałbym, żeby Trójka była zaśmiecana takimi utworami.
dla ciebie wszystko co ci się nie podoba to disco i gniot, poza tym piszesz taki jakby twój gust był jedynym prawidłowym jaki słuchacz Lp3 powinien mieć.
Moim zdaniem lista przebojów to lista przebojów a nie towarzystwo wzajemnej adoracji i co to za lista przebojów na której ich brak.
Naprawdę uważasz że nagrania, które okupują czołowe miejsca obecnie na Lp3 przejdą do kanonu muzyki drugiej dekady dwudziestego wieku bo ja myślę że nie poza małymi wyjątkami jak Gotye, Adele czy pierwszy singiel Lany to nie.
kajman pisze:W ogóle jak dla mnie jest w Trójce zbyt dużo muzyki na bardzo niskim poziomie i zbyt komercyjnej. Uważam, że Trójka powinna postawić wyższy próg wymagań i wielu rzeczy nie wpuszczać.
chyba dość średnio się orientujesz co jest obecnie komercyjne na świecie bo ja takich naprawdę komercyjnych utworów policzyłbym na palcach dwóch rąk, a to że ktoś 10 czy 20 lat temu był komercyjny nie świadczy o tym że musi być i obecnie.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

1. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN (utrz)
2. -
3. Tori Amos - FLAVOR (utrz)
4. Grażyna Łobaszewska - JUŻ DROGĘ ZNASZ (-)
5. Melissa Etheridge - KANSAS CITY (+8)
6. Kamp! - DISTANCE OF THE MODERN HEARTS (-5)
7. Michał Jurkiewicz - NA NIEPOGODĘ (-)
8. Missy Higgins - SET ME ON FIRE (-6)
9. Gary Barlow - FOREVER AUTUMN (-7)
10. Maria Peszek - LUDZIE PSY (utrz)

11. Jessie Ware - WILDEST MOMENTS (-4)
12. Anita Baker - LATELY (-9)
13. Steve Lukather - RIGHT THE WRONG (-)
14. Jaromir Nohavica - MINULOST (-)

15. Dead Can Dance - OPIUM (-11)
16. Basia Stępniak-Wilk - HOTELOWA CHWILA (-13)
17. Dokken - EMPIRE (-12)
18. Maciej Maleńczuk i Psychodancing - HIGHWAYMAN (-)
19. Ultravox - LIVE (-14)
20. Adele - SKYFALL (-17)

Wbrew niektórym opiniom rozwinęła się ciekawa dyskusja, do której przyczynkiem był Karp :) . Ciekawe spojrzenie przedstawiają głosy seblita i Szymka79.
12.12.12
kajman

1. Przeciętny słuchacz Trójki słucha tej rozgłośni dlatego, że muzyka w niej prezentowana mu się podoba i dlatego, że Trójka ma określony porofil muzyczny odbiegający od tego, co prezentują inne rozgłośnie. Dotyczy to nie tylko zestawu do głosowania, ale i całej muzyki w niej granej. Jeżeli utwory Muse, Green Day i Linkin Park są ogrywane w Trójce a nie ma ich w zestawie to faktycznie coś jest nie w porządku. Jeżeli jednak Trójka ich nie gra to być może (przynajmniej większość z nich) nie pasuje do profilu Trójki.
2. Cały czas można usłyszeć w Trójcę muzykę komercyjną w niewielkich ilościach: wybrane utwory, czasem nawet wybranych wykonawców. Ale tak było zawsze. Hurts był jeden, Samantha Fox też jedna. A czy grali w Trójce Sandrę, Sabrinę, Modern Talking, Kelly Family? Jakoś sobie tego nie przypominam. A to były supergwiazdy. Pewnie były inne, których nie pomnę, a których w Trójce nie było.
3. Oczywiście wybór utworów tych utworów spoza profilu Trójki to faktycznie wybór jest subiektywny. Może faktycznie lepiej, żeby byli obiektywni i w ogóle niczego takiego do Trójki nie wpuszczali. A Kaczkę przypuszczalnie potraktowali jako utwór jajcarski i dlatego się pojawił.
4. Napiórkowski, Sojka, VooVoo, Knopfler, Nohavica to zdecydowanie bliżsi profilowi trójki artyści, czy Skubas, Plan B, I Blame Coco trudno mi powiedzieć. Dla mnie nie, ale na pewno bardziej niż Hurts czy ostatnie wyczyny Linkin. Podobnie Zakopower (który stał się hitem (przynajmniej poza Trójką) dlatego, że ludzie nie zwracali uwagi, o czym traktują słowa poza refrenem) czy nawet Maleńczuk.
5. Chopina nienawidzę bardziej niż Lady Gagi, ale nie piszę, że to gniot i disco. Z wielkich hitów Trójki, których nie trawię np. Hydropiekłowstąpienia i Lucy Phere nie uważam za disco (za gnioty raczej też nie), a nie mogę tego słuchać. Nie uważam też, że mój gust jest takim, jaki słuchacz powinien mieć. Większości Andrusów nie trawiłem, ale uważam, że jest trójkowy. Z podanych powyżej artystów nie podoba mi się to co robi Maleńczuk, Knopfler, a uważam, że ci artyści jak najbardziej (szczególnie Mark) do Trójki pasują. Z tego co jest obecnie na LP3 nie trawię ELO i nie lubię Adele (zresztą nic jej na liście mnie nie zachwycało), ale uważam, że do Trójki pasują.
6. Dla mnie utwór komercyjny to taki, który nastawia się na komercję, a nie taki, który osiągnął sukces. A to pierwsze to jednak rzecz bardzo subiektywna, więc można mieć zdanie kompletnie odmienne od mojego i nic w tym dziwnego nie ma.
7. Co przejdzie do kanonu muzyki to trudno powiedzieć. Moim zdaniem Gotye ma szansę, ale np dużo więcej szans dawałbym Florence niż Adele czy Lanie.
8. Co do Coldplaya to się z redakcją zgadzam całkowicie, że lepiej było dodać HLH niż POC. A wynik HLH mówi wszystko. I uważam, że przeciętny słuchacz Trójki słucha właśnie jej, żeby nie słyszeć Rihanny, Shakiry, Gagi lub Beyonce. Nota bene jeden utwór Rihanny sprzed półtora roku uważam za bardzo dobry, ale wcale nie chciałbym, żeby Trójka go grała.
I jeszcze jedno. Wcale nie żądam, żeby Trójka grała większość z tego, co lubię najbardziej. Mógłbym jak inni wrzucić zestaw utworów, które bardzo lubię i narzekać, że trójka nie gra rewelacyjnej wersji Schizofrenika 21 Hertzenów, Frruuu Bladych Loków, Grace Devina T, Lucky mana Marillionu... mógłbym bez problemu ułożyć listę 50 piosenek, które są bardziej trójkowe niż propozycje niektórych tylko po co.
Kasiulka

Post autor: Kasiulka »

Głosowanie nr 48

1. Ania - BAWIĘ SIĘ ŚWIETNIE
2. Band Of Horses - SLOW CRUEL HANDS OF TIME
3. Birdy - TERRIBLE LOVE
4. Luxtorpeda - GIMLI
5. Dżem - STRACH
6. Scala & Kolacny Brothers - MY DECEMBER
7. Ultravox - LIVE
8. Stereophonics - IN A MOMENT
9. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
10. Foals - INHALER
Szymek79
Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania

Post autor: Szymek79 »

1. Lana del Rey - RIDE
2. Birdy - TERRIBLE LOVE
3. Ed Sheeran - GIVE ME LOVE
4. Dead Can Dance - OPIUM
5. Pet Shop Boys - LEAVING
6. Pink - TRY
7. Asaf Avidan - DIFFERENT PULSES
8. Adele - SKYFALL
9. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
10. Of Monsters And Men - MOUNTAIN SOUND
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

1. T.Love - LUCY PHERE
2. Electric Light Orchestra - POINT OF NO RETURN
3. Rush - THE WRECKERS
4. Maria Peszek - LUDZIE PSY
5. Dżem - STRACH
6. Carrantuohill i Maciej Balcar - GALWAY
7. ZZ Top - CHARTREUSE
8. Slash - BAD RAIN
9. Soulsavers feat. Dave Gahan - TAKE ME BACK HOME
10. Alanis Morissette - RECEIVE
ku3a

Post autor: ku3a »

Robert pisze:2. -
poproszę o nieumieszczanie takich głosów. i po raz kolejny proszę o nieumieszczanie nawiasów za tytułem piosenki.
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

ku3a pisze:
Robert pisze:2. -
poproszę o nieumieszczanie takich głosów. i po raz kolejny proszę o nieumieszczanie nawiasów za tytułem piosenki.
Dobrze, będę pamiętał. Musiałem "missnąć" prośbę/prośby dotyczące nawiasów, ale kolejne głosowanie na pewno będzie już standardowe.
ku3a

Post autor: ku3a »

dzięki :-)
Awatar użytkownika
VILKI

rzeczywiście dyskusja szalenie interesująca jest ale... do niczego nie prowadząca w sumie :wink:
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

Pisanie że ten jest trójkowy bardziej a tamta nie jest dla mnie śmieszne, bo jako słuchacz chcę mieć w radiu różnorodność- od Rhianny przez Knopflera po T. Love. Tego też oczekuje do tej stacji
Awatar użytkownika
Rostov
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 r.
Kontakt:

Post autor: Rostov »

[1611 - #49]:

01. Metallica - WHEN A BLIND MAN CRIES
02. Dokken - EMPIRE
03. Voo Voo - PIERWSZY RAZ
04. Kim Nowak - MOKRY PIES
05. Lao Che - ZOMBI!
06. T.Love - LUCY PHERE
07. Maria Peszek - LUDZIE PSY
08. Skubas - LINOSKOCZEK
09. Dinosaur Jr. - DON'T PRETEND YOU DIDN'T KNOW
10. Mark Knopfler - CORNED BEEF CITY

POCZEKALNIA:

3 Doors Down - ONE LIGHT
Adele - SKYFALL
Aerosmith - LOVER ALOT
Agatha - BECAUSE
Agatha - BEFORE THE WINTER COMES
Alabama Shakes - I FOUND YOU
Alanis Morissette - RECEIVE
Anathema - UNTOUCHABLE
Archive - HATCHET
Artyści dla PAH/Polskiej Akcji Humanitarnej - UWAGA, UWAGA
Asaf Avidan - DIFFERENT PULSES
Asaf Avidan & The Mojos - ONE DAY / RECKONING SONG (WANKELMUT REMIX)
Basia Stępniak-Wilk - HOTELOWA CHWILA
Beth Hart - BANG BANG BOOM BOOM
Black Country Communion - MIDNIGHT SUN
Carrantuohill i Maciej Balcar - GALWAY
Dead Can Dance - OPIUM
Dżem - STRACH
Florence And The Machine - LOVER TO LOVER
Happysad - POZNAŃSKI
Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
Jack White - I'M SHAKIN'
Jaromir Nohavica - MINULOST
Joe Cocker - FIRE IT UP
Joss Stone - THE HIGH ROAD
Kasia Kowalska - KWIATY WE WŁOSACH
Kid Rock - LET'S RIDE
Krzysztof Napiórkowski - ZAWIROWAŁ NAGLE
Kukiz - KONIEC KOŃCÓW
L.Stadt - COME AWAY MELINDA
Luxtorpeda - GIMLI
Maciej Maleńczuk i Psychodancing - HIGHWAYMAN
Madness - MY GIRL 2
Magda Umer - TYLKO MIŁOŚĆ (ZDARZYŁO SIĘ)
Marcin Rozynek - WAIT
Maria Peszek - PADAM
Mark Knopfler - REDBUD TREE
Mick Hucknall - THAT'S HOW STRONG MY LOVE IS
Mika Urbaniak - FOLLOW YOU
Mikromusic - ZOSTAŃ TAK
Myslovitz - TRZY SNY O TYM SAMYM
Negatyw - ZNIKAM
Newton Faulkner - WRITE IT ON YOUR SKIN
Olek Klepacz - MADAME DEPRESSJĄ
Placebo - B3
Power Of Trinity - JAD
Red Hot Chili Peppers - THE SUNSET SLEEPS
Rod Stewart - RED-SUITED SUPER MAN
Rolling Stones, The - DOOM AND GLOOM
Rolling Stones, The - ONE MORE SHOT
Rush - THE WRECKERS
Saluminesia - NA CELOWNIKU
Skunk Anansie - I HOPE YOU GET TO MEET YOUR HERO
Slash - BAD RAIN
Soulsavers feat. Dave Gahan - TAKE ME BACK HOME
Soundgarden - BEEN AWAY TOO LONG
Stanisław Soyka - JEDNEGO SERCA
Steve Harris - US AGAINST THE WORLD
Steve Vai - RACING THE WORLD
Stone Sour - ABSOLUTE ZERO
Strachy na Lachy - MOKOTÓW
Tony Bennett & Marc Anthony - FOR ONCE IN MY LIFE
Triggerfinger - I FOLLOW RIVERS
Vaccines, The - I ALWAYS KNEW
Van Morrison - OPEN THE DOOR (TO YOUR HEART)
Werk i Anita Lipnicka - LULA
Wilki - CZYSTEGO SERCA
Zucchero - GUANTANAMERA (GUAJIRA)
ZZ Top - CHARTREUSE
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

kajman pisze:1. Przeciętny słuchacz Trójki słucha tej rozgłośni dlatego, że muzyka w niej prezentowana mu się podoba i dlatego, że Trójka ma określony porofil muzyczny odbiegający od tego, co prezentują inne rozgłośnie.
Moim zdaniem przeciętny słuchacz nie słucha Trójki głównie ze względu na muzykę, tylko na poziom intelektualny audycji, osobowość dziennikarzy i ogólną atmosferę.

Zgadzam się z gżegożem, że piosenki do zestawu nie są dobrze dobierane, ale dla mnie rozwiązaniem tej sytuacji absolutnie nie jest zaprzestanie dodawania czegoś, co jest mniej mainstremowe, tylko powrót do dodawania tego, czego ewidentnie/obiektywnie brak [powinny być dodawane przynajmniej wszystkie single wychodzące w danym tygodniu znanych wykonawców, którzy na Liście bywali - mimo wszystko uważam, że nie powinno tu na decyzję wpływać to, czy sobie x poprzednich singli na Liście poradziło, bo może akurat ten kolejny będzie udany, a już na pewno nie powinno w przypadku tych znanych zespołów/wykonawców decydować to, czy się któremuś z redaktorów piosenka podoba, czy nie. Mogą sobie dodatkowo promować artystów, których lubią, a którzy są mniej znani]. Takie moje zdanie jest.
Jeszcze parę rzeczy miałam napisać, ale już mi się nie chce. ;-)
Może tylko to, że nie widzę nic złego w głosowaniu na Karpia także z powodów pozamuzycznych.

01. 01. Kielich feat. Ania Rusowicz - CHOĆ ROZUM ŚPI
02. 02. Soulsavers feat. Dave Gahan - TAKE ME BACK HOME
03. 03. Myslovitz - TRZY SNY O TYM SAMYM
04. 04. Jack White - I'M SHAKIN'
05. 05. Wilki - CZYSTEGO SERCA
06. NN. Przyjaciele Karpia - KARP 2012
07. 06. Beth Hart - BANG BANG BOOM BOOM
08. 08. Dave Matthews Band - IF ONLY
09. 10. Adele & Glenn - GREY SUITS
10. NN. Negatyw - ZNIKAM

wypadły:
07. 02. Hey - DO RYCERZY, DO SZLACHTY, DO MIESZCZAN
09. 09. Jessie Ware - WILDEST MOMENTS

Na LP3 zamiast na Kielich feat. Ania Rusowicz - CHOĆ ROZUM ŚPI głosuję na Foals - INHALER
antek

Post autor: antek »

1. Florence And The Machine - LOVER TO LOVER
2. Kamp! - DISTANCE OF THE MODERN HEARTS
3. Big Day - JEDEN DZIEŃ DALEJ
4. Happysad - POZNAŃSKI
5. Mark Knopfler - REDBUD TREE
6. Anathema - UNTOUCHABLE
7. Skubas - LINOSKOCZEK
8. Dżem - STRACH
9. Triggerfinger - I FOLLOW RIVERS
10. Maria Peszek - PADAM
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

neon.ka pisze:06. NN. Przyjaciele Karpia - KARP 2012
uff... :-)
byłem ciekawy pojawi się w Twoim zestawie :-)
Ostatnio zmieniony śr gru 12, 2012 3:31 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

1. Guillemots - FLEET
2. Bat For Lashes - ALL YOUR GOLD
3. Kamp! - DISTANCE OF THE MODERN HEARTS
4. Electric Light Orchestra - POINT OF NO RETURN
Awatar użytkownika
mefiu

Post autor: mefiu »

fajnie się patrzy na głosy uzi zaraz po zobaczeniu na ile piosenek nie mógł zagłosować Rostov :D
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

he, hehe.
gdybym tylko miała na tyle dobre serduszko żeby komuś podarować swoje głosy, to pewnie bym coś z tej listy wsparła. ;)
kajman

neon.ka pisze:
kajman pisze:1. Przeciętny słuchacz Trójki słucha tej rozgłośni dlatego, że muzyka w niej prezentowana mu się podoba i dlatego, że Trójka ma określony porofil muzyczny odbiegający od tego, co prezentują inne rozgłośnie.
Moim zdaniem przeciętny słuchacz nie słucha Trójki głównie ze względu na muzykę, tylko na poziom intelektualny audycji, osobowość dziennikarzy i ogólną atmosferę.
2. powinny być dodawane przynajmniej wszystkie single wychodzące w danym tygodniu znanych wykonawców, którzy na Liście bywali - mimo wszystko uważam, że nie powinno tu na decyzję wpływać to, czy sobie x poprzednich singli na Liście poradziło, bo może akurat ten kolejny będzie udany, a już na pewno nie powinno w przypadku tych znanych zespołów/wykonawców decydować to, czy się któremuś z redaktorów piosenka podoba, czy nie.
1. Myślę, że także, ale nie wiem czy w pracy tak uważnie słucha audycji. A co do ogolnej atmosfery to myślę, że muzyka prezentowana w Trojce ma na nią znaczny wpływ.
2. Sorry, ja nie chciałbym w zestawie do głosowania każdego singla Rihanny, Kylie czy Gagi, bądź Samanthy Fox, jeżeli jeszcze nagrywa. A tym bardziej nie chciałbym, żeby były grane w Trójce. I pewnie zestaw liczyłby z 500 utworów samych weteranów.
Poza tym mnóstwo wykonawcow zmieniło styl na taki dla słuchaczy Trójki mało strawny. To tak jakby w audycji Trzy kwadranse jazzu puszczano muzyków, ktorzy dawno już przestali zajmować się jazzem.
Awatar użytkownika
VILKI

a mnie by nie przeszkadzało gdyby zestaw rozrósł się do większej ilości utworów :wink: może niekoniecznie o wykonawców tak bardzo dancowych jakich wymieniłeś ale popowych jak najbardziej. życie i tak by zweryfikowało większość tych kiczowatych. największym plusem lp3 sprzed lat było to że słuchacze sami wybierali na co głosują bo nie było żadnego "twardego" pułapu :?
ODPOWIEDZ