adrianec pisze:"Sztandar młodych", a "Świat młodych" też był rzeczywiście. a jeszcze "Misia" pamiętam (magazyn dla mało-latków)
Dokładnie tak, jak pamiętam "Sztandar Młodych" podawał całe notowanie, a "Świat Młodych" zdaje się tylko pierwszą 10-kę. Ale mogę się mylić. Tyle lat minęło I "Sztandar Młodych" bodajże ukazywał się w poniedziałki, a "Świat Młodych" faktycznie w piątki
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2012 10:04 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
bear pisze:mąż przy drzwiach, czyli Hannibal ad portas.
oraz ad atos i ad aramis.
ante dokładnie mówiąc
Nota bene, ktoś kiedyś napisał na klasówce o wodzu Hannibalu Anteportasie.
Ale i tak nie ma to startu do tego co widziałem w jednej klasówce sprawdzanej przez moją byłą: Bitwowie Kombrytanie.
adrianec pisze:ale ogólnie nie lubię Marii Peszek. koncerty - żenada. taka warszafka (z całym przeproszeniem bo Warszawę bardzo cenię i to zupełnie inny byt)
Po obiecującym debiucie była obleśna Awaria. I miałem nadzieję, że to był tylko wypadek przy pracy, ale niestety - z płyty na płytę jest coraz gorzej...
dziewczyna jest nieszczęśliwa - zagubiona w rzeczywistości, se.......ści, jedności, itd... jedyny plus, że działo na nią to twórczo, bo to co tworzy wymaga przemyślenia i koncepcji. choć z przekazem w wielu miejscach się nie zgadzam. życie jest dużo prostsze. ale może ja jestem dużo bardziej szczęśliwy. zresztą nie chcę się nad tym bardziej zastanawiać. w końcu jest coś takiego jak powinowactwo. do różnych nastrojów, ludzi, muzy, itd itp
adrianec pisze:"Sztandar młodych", a "Świat młodych" też był rzeczywiście. a jeszcze "Misia" pamiętam (magazyn dla mało-latków)
Dokładnie tak, jak pamiętam "Sztandar Młodych" podawał całe notowanie, a "Świat Młodych" zdaje się tylko pierwszą 10-kę. Ale mogę się mylić. Tyle lat minęło I "Sztandar Młodych" bodajże ukazywał się w poniedziałki, a "Świat Młodych" faktycznie w piątki
Zapytajmy D.J.J.A.C.K.a - założę się, że ma gdzieś w domu te gazety.
seblit pisze:"Brudna wasza maść" to taka "clean version" innego wyrażenia, które na LP3 by nie przeszło?
Zakamuflowana opcja....?
A jednak nie tylko ja odnoszę wrażenie, że pani Maria w tym miejscu chciała coś zupełnie innego, dużo brzydszego, zaśpiewać
Ale mimo to ten utwór wydaje mi się coraz lepszy i chyba w końcu załapie się na mój głos.
Ostatnio zmieniony pt lis 16, 2012 10:11 pm przez gżegoż, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten utwór nie byłby zły, ale wokal Muńka jest tutaj wyjątkowo męczący.
Poza tym utwór podoba mi się jeszcze mniej niż go cenię, bo text mnie mocno drażni.
adrianec pisze:dziewczyna jest nieszczęśliwa - zagubiona w rzeczywistości, se.......ści, jedności, itd... jedyny plus, że działo na nią to twórczo, bo to co tworzy wymaga przemyślenia i koncepcji.
Być może jest nieszczęśliwa, choć jej zwierzenia o załamaniu nerwowym, które leczyła leżąc na hamaku w Azji dosadnie zostały wykpione przez wielu fanów, a na Facebooku pojawił się nawet prześmiewczy profil "Cierpię jak Maria Peszek w Bangkoku"
Poza tym uważam za zbędny cały ten pseudo-skandaliczny anturaż wokół płyty - dobry artysta potrafi nagrać świetny krążek bez dodatkowej otoczki prowokacji. To jest niestety poziom Lady Gagi
adrianec pisze:jakoś się składa, że również pamiętam "Sztandar młodych" i "Promyk", "Promyczek", a jeszcze wcześniej "Świerszczyk" , który Pani Wychowawczyni kazała prenumerować
To dosyć słabo pamiętasz, bo to był "Płomyk" i "Płomyczek"
a w Trybunie Ludu pojawiło się jedynie 100-notowanie.
Wow. Spore zaskoczenie jednak. Niezły numer, szkoda, że jeszcze trigenfingera nie łyknęli.
Może jednak w końcu zdobędę się na odwagę odsłuchu nowej płyty TL