Anita Lipnicka & John Porter

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Anita Lipnicka & John Porter

Post autor: bobby-x »

W bazie jest ZG/PL ? Czyżby Anita była z zagramanicy a Porter przyjęty jako Polak? Chyba odwrotnie. Poza tym Porter występował w innych "duetach" np. 2 plus 1 - tam jest samo PL , czemu nie PL/ZG ?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Anita Lipnicka & John Porter

Post autor: Yacy »

bobby-x pisze:Poza tym Porter występował w innych "duetach" np. 2 plus 1 - tam jest samo PL , czemu nie PL/ZG ?
Ja widzę ZG/PL ...
Już myślałem, że odwrotna kombinacja nie jest możliwa, ale jednak przy Annie Marii Jopek i Tito Paris jest PL/ZG czyli można :-)

Przy okazji.
Anna Maria Jopek & Friends with Pat Metheny
czyż nie powinno być PL/ZG?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Ta kombinacja to 'zaślepka' — wpis tego typu nie jest obecnie brany pod uwagę przy rachowaniu statystyk PL/ZG (niestety! moja wina... nie przewidziałem takich potrzeb). Jeśli jest taka konieczność, proszę o zgłoszenia, przy których wykonawcach należy takie 'podwójne obywatelstwa' zaznaczyć. W przyszłej wersji bazy będzie to poprawnie oprogramowane. Nieistotne czy 'ZG/PL', czy 'PL/ZG'.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

JaceK pisze:Nieistotne czy 'ZG/PL', czy 'PL/ZG'.
Nie rozumiem Jacku dlaczego nieistotne. Do statystyk jest ważne:
PL/ZG oznacza, że uwzględniam utwór w podsumowaniach polskich np. 666, polskie pods 20 lat itp.
ZG/PL oznacza, że to utwór bardziej zagramaniczny i nie jest brany pod uwagę w pods polskich tylko ogólnych 100, 500, 1000, 1500 ...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Co to znaczy 'bardziej polski'? Bobby! Brałem pod uwagę stany 0/1: polski, zagraniczny. Okazało się, że trzeba brać jeszcze trzeci rodzaj: polsko-zagraniczny. Ale to co piszesz, to bzdura! Ja rozumiem to tak, że PL/ZG jest wliczany +1 do obu statystyk, polskich i zagranicznych, a pozostałe tylko do wybranych grup: 'PL' lub 'ZG'.

Czy ja czegoś nie rozumiem? Podaj swoją wykładnię, do której będzie można się odnieść. Inaczej każdy z nas produkuje swoje statystyki, uważając je za jedynie słuszne. Tzn. ja nie uważam, że moje są jedynie słuszne, i nie wciskam ich na siłę na antenę. Bo mam dystans do swojej 'nieomylności'.
ODPOWIEDZ