Ja bym jednak dodał do tego kilka pozycji jeszczekajman pisze:No to jak Ania się skończy to na liście będzie już tylko lepiej. I to znacznie.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ja bym jednak dodał do tego kilka pozycji jeszczekajman pisze:No to jak Ania się skończy to na liście będzie już tylko lepiej. I to znacznie.
Potwierdzam. Nowa płyta jest świetna! Jedna z najlepszych w ich dorobku. Taka trochęw starym, dobrym stylu.Miszon pisze:Nie słyszałem jeszcze całej. Ale niewykluczone, że masz rację.albarn pisze:No raczej... Zaryzykowałbym , że najlepsza od "Prymitywu"!Miszon pisze:T.Love ciekawe co będzie drugim singlem. ku3a grał parę zaskakujących mnie rzeczy. To może być ich najlepsza płyta od tej "ziemniaczanej" z 2001!![]()
Potwierdzamkajman pisze:Pewnie Lucy phere, bo jest w zestawie.
No to raczej niewielki wyczyn, zważywszy że pomiędzy nimi była tylko jednaMiszon pisze:To może być ich najlepsza płyta od tej "ziemniaczanej" z 2001!
Coś było na pewno. Nie wiem czy nie May z 8. A poza tym mógł być spadek z top10 i nie był on tak spektakularny, bo wtedy było top20 (np TSA lub REO z 12).Sundrajta pisze:Czy był jeszcze bardziej spektakularny wypad?? Oczywiście nie chodzi mi o te piosenki, które wypadły górą!
Owszem, w starym stylu, może niekoniecznie stylu Tilawutadzio3 pisze:Taka trochęw starym, dobrym stylu.
Zwłaszcza jak tę pozycje listyADDY pisze:ta piosenka jest stanowczo za monotonna
Słyszałem kilka utworów i kompletnie mnie nie przekonują.albarn pisze:Owszem, w starym stylu, może niekoniecznie stylu Tilawuale ogólnie pycha
Nawet na pierwszym mógłbym mieć jakąś dobrą balladkę, ale dobrąFOXD pisze:Zwłaszcza jak tę pozycje listyADDY pisze:ta piosenka jest stanowczo za monotonna
Ja słyszałem najwięcej na żywo (chyba z 11 w sumie) i to przed premiera płyty - może mam nieobiektywny ogląd bo strrasznie to wnerwiające było że połowa koncertu plenerowego była złożona z kawałków, których nikt nie znał - w sumie to spodobały mi się tylko "Lucy Phere" i "Frontline"; generalnie fajny pomysł na wydawnictwo, ale efekt... chyba mógł być lepszy, jak dla mnie (więcej gitar); chociaż jak pomyślę o tym co zrobił Hey (a właściwie duecik zabójców gitar Bors-Krawczyk) to odechciewa mi się narzekać...kajman pisze:Słyszałem kilka utworów i kompletnie mnie nie przekonują.albarn pisze:Owszem, w starym stylu, może niekoniecznie stylu Tilawuale ogólnie pycha
Na nowej płycie jest jednak trochę gitar, tyle że akustycznych. A basowa to w ogóle najlepiej słyszana ze wszystkich ich płyt, wręcz główny instrument bym rzekł.Neo01 pisze:chociaż jak pomyślę o tym co zrobił Hey (a właściwie duecik zabójców gitar Bors-Krawczyk) to odechciewa mi się narzekać...
Ja tam baardzo niewiele gitarowych dźwięków słyszałem w tym co puszczał Stelka tydzień temu, może akurat źle trafiłem, w każdym razie przy trzecim kawałku elektronika mnie tak zmasakrowała, że wyłączyłem dźwięk - przy Hey'u, no niewyobrażalne jak dla mnie (ale dla mnie to już niestety nie jest Hey, tylko prywatna spółka Bors-Krawczyk i ewentualnie Kaśka, która wokalem też zresztą nie zachwyca). Ehh, smutne to...Miszon pisze:Na nowej płycie jest jednak trochę gitar, tyle że akustycznych. A basowa to w ogóle najlepiej słyszana ze wszystkich ich płyt, wręcz główny instrument bym rzekł.Neo01 pisze:chociaż jak pomyślę o tym co zrobił Hey (a właściwie duecik zabójców gitar Bors-Krawczyk) to odechciewa mi się narzekać...
Miałem tak po pierwszych odsłuchaniach , ale za każdym kolejnym razem przekonuje się do tego kawałka, choć jak na razie na mój głos jeszcze nie zasłużyłkajman pisze:Zupełnie mnie ten Kim Nowak nie przekonuje. Strasznie prymitywnie brzmi ta łupanka.
Jak dla mnie, mógłby "pobujać" się spokojnie jeszcze przez kilka tygodniMiszon pisze:Gwizdanie fajne, ale chyba już swoją robotę na Liście wykonało i może się zsuwać w zimowy sen. To granie zdecydowanie na wiosnę/jesień.