Telewizyjna Lista Przebojów
Moderatorzy: jollyroger72, jollyroger72
Re: Telewizyjna Lista Przebojów
A przynajmniej opisane porządnie te teledyski, czy w stylu "Z programu Telewizyjna Lista Przebojów" i standardowy rok 1984?
- marekjarek5
- Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
- Kontakt:
Są opisane w stylu , czasem rok się zmienia.kaem333 pisze:A przynajmniej opisane porządnie te teledyski, czy w stylu "Z programu Telewizyjna Lista Przebojów" i standardowy rok 1984?
W ciągu kilku ostatnich tygodni w programie KPM "Szafa Gra - lata 80-e" natknąłem się już na dosyć sporo teledysków-smaczków z TLP - np. Lady Pank "Osobno"; Bank - "Mija czas i nic", Deff - "tse, tse w moje głowie"; Tilt - O jaki dziwny, dziwny", Zoo i Wenglorz - "Stutonowy walec", Grzesiu Markowski - Kolorowy telewizor"; Dwa Plus Jeden - "Pij moje łzy"; Bajm - "Prorocy świata"; Klincz - "Disneyland" i "Firma salon gier"; Dr Hackenbush - "Podaruj mi coś"; Urszula i Klincz "Pod latarnią" leciał słynny Saturator (Złote żniwa) Rudiego Schuberta a nawet wykopali numer Zauchy "W nocnym klubie" który ostatnio słyszałem jakieś 25 lat temu...
Widać że mają tego dosyć dużo, być może nawet całe archiwum Telewizyjnej Listy Przebojów.
Czekam więc na teledysk zespołu Potop "Na oślep" i Mech "Piłem z diabłem bruderszaft", bo "Samosiera" leciała, a jakże.
Widać że mają tego dosyć dużo, być może nawet całe archiwum Telewizyjnej Listy Przebojów.
Czekam więc na teledysk zespołu Potop "Na oślep" i Mech "Piłem z diabłem bruderszaft", bo "Samosiera" leciała, a jakże.
Z wymiany zdań na facebookowym profilu KPM wynika, że mają ok. 200 teledysków z samej tylko TLP (lata 1982-87) i że sporo jest jeszcze nie wyemitowanych. Będą pokazywane sukcesywnie. Niestety, ja już sobie tego na razie nie obejrzę, bo KPM zniknęło z satelity (pozostają kablówki).
- marekjarek5
- Kontakt:
Szkoda, że nie udaje się zebrać grona osób które nagrywałby te teledyski, obraz i dżwięk, lub, choć sam dźwięk.kaem333 pisze:Z wymiany zdań na facebookowym profilu KPM wynika, że mają ok. 200 teledysków z samej tylko TLP (lata 1982-87) i że sporo jest jeszcze nie wyemitowanych. Będą pokazywane sukcesywnie. Niestety, ja już sobie tego na razie nie obejrzę, bo KPM zniknęło z satelity (pozostają kablówki).
JA mam ten kanał, ale nie mam na tyle wolnego czasu, aby wszystko "upolować" Z zamieszczonej informacji o danym programie nie sposób zgadnąć co zostanie wyemitowane.
W kilka osób dałby się, być może, to jakoś zebrać w całość.
Dzisiaj wyemitowali teledysk do utworu niejakiej Anny B. - "Zamienię na Ciebie" - ostatni raz słyszałem to jakieś 27 lat temu - w necie i na jakiejkolwiek płycie w ogóle niedostępne. Wczoraj np. leciał zespół Jan Kowalski, a także mięsożerne kwiaty Skubikowskiego. Wygląda na to, że mają tego więcej i sukcesywnie coś dokładają. Z tym że niektóre numery powtarzają do znudzenia np. Daab - "W moim ogrodzie", a niektóre były emitowane bardzo rzadko - np. piosenka Macieja Januszko solo.
- marekjarek5
- Kontakt:
Powtórzę, niczym mantrę, "W kilka osób dałby się, być może, to jakoś zebrać w całość"mark pisze:Dzisiaj wyemitowali teledysk do utworu niejakiej Anny B. - "Zamienię na Ciebie" - ostatni raz słyszałem to jakieś 27 lat temu - w necie i na jakiejkolwiek płycie w ogóle niedostępne. Wczoraj np. leciał zespół Jan Kowalski, a także mięsożerne kwiaty Skubikowskiego. Wygląda na to, że mają tego więcej i sukcesywnie coś dokładają. Z tym że niektóre numery powtarzają do znudzenia np. Daab - "W moim ogrodzie", a niektóre były emitowane bardzo rzadko - np. piosenka Macieja Januszko solo.
Poukładać chronologicznie, notowania TLP, są ogólnie znane. Ja tej listy zupełnie nie pamiętam, mimo, że muzyką wtedy bardzo interesowałem się , ale ta lista to wtedy był dla mnie obciach. Taki "popik zespołów które ""kolaborowały"" (podwójny cudzysłów zamierzony) w środkami pasmowego przekazu. Dziś chciałbym zobaczyć to, co wtedy w pogardzi maiłem.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
A po jakiemu to?marekjarek5 pisze:Dziś chciałbym zobaczyć to, co wtedy w pogardzi maiłem.
- marekjarek5
- Kontakt:
Na głodno, po setce wódkijollyroger72 pisze:A po jakiemu to?marekjarek5 pisze:Dziś chciałbym zobaczyć to, co wtedy w pogardzi maiłem.

Dziś chciałbym zobaczyć to, co wtedy w pogardzie miałem.
- jollyroger72
To wspomniej ładną fotkę z 3xP: piwkiem, pizzą i panienkąmarekjarek5 pisze:Na głodno, po setce wódki![]()

-
I znowu odgrzebałem mocno zarośnięty wątek.
Inspiracją stała się strona starych ramówek telewizyjnych. Skoro udało się odtworzyć niektóre programy muzyczne z lat 60-tych, to można na tej samej stronie znaleźć również programy z lat 80-tych. A wtedy sprawdzić, jak to było z programem "Stare, nowe i najnowsze".
Program ten nadawano w soboty, najczęściej od 10.40 do 12.10. Inna pora emisji to 11.25 - 11.40.
Przy okazji ustaliłem, że brakująca pora emisji październikowej Telewizyjnej Listy Przebojów w 1985 roku to była niedziela 27.X. zamiast tradycyjnej soboty. Godzina 14.30 - 15.00
Premierowy blok programowy "Stare, nowe i najnowsze" pojawił się w telewizyjnej Jedynce 26 kwietnia 1986 o godz. 11.35.
Poprzednio w soboty 8 marca o 11.25 i 22 marca o 10.40 w programach anonsowano Telewizyjną Listę Przebojów. Pewnie w pierwszym terminie przedstawiono propozycje, a dwa tygodnie później wyniki. 29 marca to była Wielka Sobota.
Pojawienie się bloku programowego do złudzenia przypominało wchłonięcie Listy Przebojów w radiowej Jedynce przez powstające Studio Gama, rzecz miała miejsce wiosną 1977.
5.IV.1986 11.35 - 11.50 w ramówce Telewizyjna Lista Przebojów
12.IV.1986 11.25 -11.40 - " -
19.IV.1986 10.40 - 12.10 - " -
26.IV.1986 10.40 - 12.10 tu właśnie w ramówce o identycznej porze Stare, nowe, najnowsze. W trakcie tego programu m.in. przedstawiono wyniki kwietniowego notowania TLP.
3.V.1986 10.40 - 12.10 Stare, nowe, najnowsze, w tym Telewizyjna Lista Przebojów - tak brzmiało w programie.
Od tamtej pory w zapowiedziach programowych regularnie zaznaczano "Stare, nowe, najnowsze" bez wzmianki o TLP. Przedstawiano dwie-trzy propozycje do aktualnego notowania oraz wyniki. Tylko wyniki podawano coraz rzadziej, w pewnym momencie co trzy miesiące, aż do całkowitego wygaśnięcia, miało to miejsce 7 listopada 1987. Program muzyczny jednak pozostał. Pojawiała się jedynie wzmianka o popołudniowym programie "Premie i premiery" lub "Od Opola do Opola".
Ostatnia emisja nastąpiła już w początkach transformacji, 30 września 1989.
Tylko w niektóre soboty audycji nie było:
1986 - 7.VI, 14.VI (Mundial) 1.XI (święto)
1987 - 28.III (nie wiadomo dlaczego) 1.VIII (Rocznica Powstania Warszawskiego).
1988 - 20.II, 27.II (Olimpiada Zimowa w Calgary) 5.III, 2.IV (Wielka Sobota) 24.IX, 1.X (Olimpiada w Seulu), 29.X.
W roku 1989 regularnie we wszystkie soboty do końca września nadawano program.
Inspiracją stała się strona starych ramówek telewizyjnych. Skoro udało się odtworzyć niektóre programy muzyczne z lat 60-tych, to można na tej samej stronie znaleźć również programy z lat 80-tych. A wtedy sprawdzić, jak to było z programem "Stare, nowe i najnowsze".
Program ten nadawano w soboty, najczęściej od 10.40 do 12.10. Inna pora emisji to 11.25 - 11.40.
Przy okazji ustaliłem, że brakująca pora emisji październikowej Telewizyjnej Listy Przebojów w 1985 roku to była niedziela 27.X. zamiast tradycyjnej soboty. Godzina 14.30 - 15.00
Premierowy blok programowy "Stare, nowe i najnowsze" pojawił się w telewizyjnej Jedynce 26 kwietnia 1986 o godz. 11.35.
Poprzednio w soboty 8 marca o 11.25 i 22 marca o 10.40 w programach anonsowano Telewizyjną Listę Przebojów. Pewnie w pierwszym terminie przedstawiono propozycje, a dwa tygodnie później wyniki. 29 marca to była Wielka Sobota.
Pojawienie się bloku programowego do złudzenia przypominało wchłonięcie Listy Przebojów w radiowej Jedynce przez powstające Studio Gama, rzecz miała miejsce wiosną 1977.
5.IV.1986 11.35 - 11.50 w ramówce Telewizyjna Lista Przebojów
12.IV.1986 11.25 -11.40 - " -
19.IV.1986 10.40 - 12.10 - " -
26.IV.1986 10.40 - 12.10 tu właśnie w ramówce o identycznej porze Stare, nowe, najnowsze. W trakcie tego programu m.in. przedstawiono wyniki kwietniowego notowania TLP.
3.V.1986 10.40 - 12.10 Stare, nowe, najnowsze, w tym Telewizyjna Lista Przebojów - tak brzmiało w programie.
Od tamtej pory w zapowiedziach programowych regularnie zaznaczano "Stare, nowe, najnowsze" bez wzmianki o TLP. Przedstawiano dwie-trzy propozycje do aktualnego notowania oraz wyniki. Tylko wyniki podawano coraz rzadziej, w pewnym momencie co trzy miesiące, aż do całkowitego wygaśnięcia, miało to miejsce 7 listopada 1987. Program muzyczny jednak pozostał. Pojawiała się jedynie wzmianka o popołudniowym programie "Premie i premiery" lub "Od Opola do Opola".
Ostatnia emisja nastąpiła już w początkach transformacji, 30 września 1989.
Tylko w niektóre soboty audycji nie było:
1986 - 7.VI, 14.VI (Mundial) 1.XI (święto)
1987 - 28.III (nie wiadomo dlaczego) 1.VIII (Rocznica Powstania Warszawskiego).
1988 - 20.II, 27.II (Olimpiada Zimowa w Calgary) 5.III, 2.IV (Wielka Sobota) 24.IX, 1.X (Olimpiada w Seulu), 29.X.
W roku 1989 regularnie we wszystkie soboty do końca września nadawano program.
Jinglem programu był wstęp do „Come Together” zespołu The Beatles. Mam u siebie nagrany jeden z programów „Stare nowe najnowsze” z 1986 roku, i wyglądało to następująco:
- jako wstęp – występ Mary Getz z Sopot ’86 z piosenką „The Morning Tears” z rep. Krystyny Prońko
- przywitanie prowadzących – Maria Szabłowska i druga pani (nieznana mi)
- teledysk Bajm – „Diabelski krąg”
- rozmowa Marii Szabłowskiej z ówczesnym menedżerem Bajmu – Mirosławem Wiechczyńskim (rozmowa o trasie Bajmu, o nagrywaniu nowej płyty)
- teledysk Bajm – „Co mi panie dasz”
- reportaż z nagrywania płyty koncertowej przez Michała Bajora
- teledysk z koncertu Mara Getz – „Challenger”, „Champion”
- występ i wywiad z zespołem Dżem - Rawa Blues ‘86
- Telewizyjna lista przebojów (premiery):
Wojciech Skowroński – „Lecz głupiego życia żal”
Zbigniew Gniewaszewski – „Być wszędzie”
Papa Dance – "Ocean wspomnień"
Monika Borys – "To nie jest pora na miłość"
Rezerwat – „Parasolki"
Elżbieta Adamiak – „Do Wenecji dalej stąd co dzień”
- jako wstęp – występ Mary Getz z Sopot ’86 z piosenką „The Morning Tears” z rep. Krystyny Prońko
- przywitanie prowadzących – Maria Szabłowska i druga pani (nieznana mi)
- teledysk Bajm – „Diabelski krąg”
- rozmowa Marii Szabłowskiej z ówczesnym menedżerem Bajmu – Mirosławem Wiechczyńskim (rozmowa o trasie Bajmu, o nagrywaniu nowej płyty)
- teledysk Bajm – „Co mi panie dasz”
- reportaż z nagrywania płyty koncertowej przez Michała Bajora
- teledysk z koncertu Mara Getz – „Challenger”, „Champion”
- występ i wywiad z zespołem Dżem - Rawa Blues ‘86
- Telewizyjna lista przebojów (premiery):
Wojciech Skowroński – „Lecz głupiego życia żal”
Zbigniew Gniewaszewski – „Być wszędzie”
Papa Dance – "Ocean wspomnień"
Monika Borys – "To nie jest pora na miłość"
Rezerwat – „Parasolki"
Elżbieta Adamiak – „Do Wenecji dalej stąd co dzień”
-
Ale super! Bardzo cenny materiał!
Wszystko wskazuje na to, że emisja programu miała miejsce 8 lub 15 listopada 1986.
Wszystko wskazuje na to, że emisja programu miała miejsce 8 lub 15 listopada 1986.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
leszekno pisze: ↑wt sty 26, 2010 8:13 pm TLP - Notowanie 6 - 27.03.1983 godz. 18.30
1 N 1 Noc komety - Budka Suflera
2 3 2 Vademecum skauta - Lady Pank
3 6 2 Fabryka marzeń - Banda i Wanda
4 N 1 Jesteś lekiem na całe zło - Krystyna Prońko
5 1 3 Józek, nie daruję Ci tej nocy - Bajm
6 N 1 Nie ma jak szpan - Kombi
7 4 2 Mija czas i nic - Bank
8 N 1 Gwiazdy rock and rolla - Lombard
9 2 3 Uciekaj moje serce - Seweryn Krajewski
10 N 1 Na oślep - Potop
11 5 3 Luz-blues, w niebie same dziury - Urszula
12 N 1 Słodkie cudo z M-2 - Jacek Skubikowski
13 N 1 Tylu nas - Turbo
14 8 4 Nie było Ciebie tyle lat - Krystyna Giżowska
15 N 1 Bal masek - Argus
-
Dobry wieczór. Witam.
Przepraszam bardzo najmocniej.
Gdzieś kiedyś na Youtubie i w internecie natrafiłem na komentarze, że rzekomo teledyski "na topie" były emitowane niekiedy w przerwach pomiędzy programami telewizyjnymi i, że niby TVP praktykowała taki zwyczaj gdzieś do 1997.
Czy może ktoś pamięta czy takie coś faktycznie występowało, czy jest to raczej bzdura?
Czy na przykład teledyski z Telewizyjnej Listy Przebojów były emitowane jeszcze gdzie indziej np. w Studio Lato czy w Studiu 1 (np. teledysk: Andrzej Zaucha - Baw się lalkami (1985)?
Czy w programie Stare, nowe, najnowsze, który był emitowany w TVP 1 w latach 1986 - 1989 były przypadki, że wyemitowano teledysk z przed kilku lat czy raczej prezentowano tylko i wyłącznie nowości?
Czy w Telewizyjnym Koncercie Życzeń w TVP 1 nie było przypadków, że wyemitowano jakiś teledysk z TLP?
Jeszcze raz bardzo przepraszam.
Bardzo dziękuję najmocniej.
Z wyrazami szacunku.
Pozdrawiam.
Przemek.
Gdzieś kiedyś na Youtubie i w internecie natrafiłem na komentarze, że rzekomo teledyski "na topie" były emitowane niekiedy w przerwach pomiędzy programami telewizyjnymi i, że niby TVP praktykowała taki zwyczaj gdzieś do 1997.
Czy może ktoś pamięta czy takie coś faktycznie występowało, czy jest to raczej bzdura?
Czy na przykład teledyski z Telewizyjnej Listy Przebojów były emitowane jeszcze gdzie indziej np. w Studio Lato czy w Studiu 1 (np. teledysk: Andrzej Zaucha - Baw się lalkami (1985)?
Czy w programie Stare, nowe, najnowsze, który był emitowany w TVP 1 w latach 1986 - 1989 były przypadki, że wyemitowano teledysk z przed kilku lat czy raczej prezentowano tylko i wyłącznie nowości?
Czy w Telewizyjnym Koncercie Życzeń w TVP 1 nie było przypadków, że wyemitowano jakiś teledysk z TLP?
Jeszcze raz bardzo przepraszam.
Bardzo dziękuję najmocniej.
Z wyrazami szacunku.
Pozdrawiam.
Przemek.
Potwierdzam. W niedzielę zanim rozpoczął się program telewizyjny emitowano przez jakiś czas teledyski z TLP. Pamiętam, że "Linię życia" w ten sposób mogłem ponownie kiedyś obejrzeć o poranku.Przemysllprzem pisze: ↑pt lip 26, 2024 11:24 pm Dobry wieczór. Witam.
(...)
-
Pragnę od siebie dodać, że według ramówek ze strony Wikia o starej telewizji - notowanie 2 "Telewizyjnej listy przebojów" wyemitowano w TVP 1 - 28 listopada 1982 roku w niedzielę o godz. 22.10.
Natomiast notowanie 6 wyemitowanó w TVP 1 - 27 marca 1983 roku w niedzielę o godz. 18.30 przed wieczorynką.
Z kolei pierwsze wydanie z propozycjami do Telewizyjnej Listy Przebojów wyemitowano 25 września 1982 roku w TVP 1 o godzinie 19.00, po Dobranocce, przed Dziennikiem.
Wydanie drugie z propozycjami wyemitowano 2 października 1982 roku w sobotę po godz. 19.00.
Z kolei 9.10.1982 oraz 16.10.1982 roku o godz. 19.20 ukazały się krótkie wydania 10- minutowe.
Notowanie 1 - Telewizyjnej Listy Przebojów wyemitowano w TVP 1 - 30 października 1982 roku o godz. 19.00.
Propozycje na lisropad no notowania 2 wyemitowano:
06.11.1982 r. - godz. 19.00 (wydanie 30-minutowe)
21.11.1982 - godz. 19.20 (wydanie 10-minutowe)
Natomiast notowanie 6 wyemitowanó w TVP 1 - 27 marca 1983 roku w niedzielę o godz. 18.30 przed wieczorynką.
Z kolei pierwsze wydanie z propozycjami do Telewizyjnej Listy Przebojów wyemitowano 25 września 1982 roku w TVP 1 o godzinie 19.00, po Dobranocce, przed Dziennikiem.
Wydanie drugie z propozycjami wyemitowano 2 października 1982 roku w sobotę po godz. 19.00.
Z kolei 9.10.1982 oraz 16.10.1982 roku o godz. 19.20 ukazały się krótkie wydania 10- minutowe.
Notowanie 1 - Telewizyjnej Listy Przebojów wyemitowano w TVP 1 - 30 października 1982 roku o godz. 19.00.
Propozycje na lisropad no notowania 2 wyemitowano:
06.11.1982 r. - godz. 19.00 (wydanie 30-minutowe)
21.11.1982 - godz. 19.20 (wydanie 10-minutowe)
-
Propozycje listopadowe były przedstawiane nierównomiernie, bo w drugą sobotę obowiązywała żałoba po śmierci tow.Breżniewa. Nie wiem, czy piosenka zespołu Jeep w ogóle doczekała się emisji. Ja spisałem zestaw z tygodnika Razem.
- jollyroger72
-
Dobry wieczór. Znam te nagrania bardzo dobrze. A może ktoś by zrobił podsumowania Telewizyjnej Listy Przebojów? Skoro wiele innych list (np. Przeboje Dwójki, 30 ton itp.) może byłby ktoś chętny, aby w wolnym czasie wykonać podsumowanie?
Ja od siebie dodam:
Numery 1 - (1982 rok):
1. - BAJM - Co mi panie dasz
1. - BANK - Ciągle ktoś mówi coś
1. - LOMBARD - Taniec pingwina na szkle
Numery 1 - (1983 rok)
1. - SEWERYN KRAJEWSKI - Uciekaj moje serce
1. - BAJM - Józek, nie daruję ci tej nocy
1. - BUDKA SUFLERA - Noc komety
1. - KRYSTYNA PROŃKO - Jesteś lekiem na całe zło
1. - BAJM - Nie ma wody na pustyni
1. - 2 PLUS 1 - XXI wiek (dla wszystkich nas)
1. - LOMBARD - Szklana pogoda
1. - UNIVERSE - Mr. Lennon
1. - UNIVERSE - Mr. Lennon (2 razy)
1. - MAANAM - Raz-dwa-raz-dwa
1. - 2 PLUS 1 - Super szczur
Numery 1 - (1984 rok)
1. - WAŁY JAGIELLOŃSKIE - Córka Mazura
1. - LADY PANK - Fabryka małp
1. - LADY PANK - Fabryka małp (3 razy)
1. - IRENA JAROCKA - Beatlemania story
1. - IRENA JAROCKA - Beatlemania story (2 razy)
1. - LOMBARD - Stan gotowości
1. - 2 PLUS 1 - Wielki mały człowiek
1. PETR KOTVALD i STANISLAV HLOŽEK – Nie liczę godzin i lat
1. - 2 PLUS 1 - Wielki, mały człowiek (2 razy)
1. - ZBIGNIEW WODECKI i ZDZISŁAWA SOŚNICKA - Z tobą chcę oglądać świat
1. - VOX - Kto by chciał wyważyć drzwi
Numery 1 - (1985 rok)
1. - LADY PANK - Czas na mały blues
1. - LADY PANK - Czas na mały blues (3 razy)
1. - MAANAM - Szminka na szklance
1. - MAANAM - Szminka na szklance (2 razy)
1. - LADY PANK - Sztuka latania
1. - ZBIGNIEW WODECKI - Chałupy welcome to
1. - ZBIGNIEW WODECKI - Chałupy welcome to (2 razy - Przebój "Studia Lato")
1. - ANNA JURKSZTOWICZ - Diamentowy kolczyk (Jeden z przebojów "Studia Lato")
1. - LOMBARD - Kryształowa
1. - ANDRZEJ ZAUCHA - Baw się lalkami (Jeden z przebojów "Studia 1")
Numery 1 - (1986 rok)
1. - KRZYSZTOF KRAWCZYK - Za tobą pójdę jak na bal
1. - REPUBLIKA - Ciało
1. - REZERWAT - Zaopiekuj się mną
w programie "Stare, nowe, najnowsze"
1. - KRZYSZTOF KRAWCZYK - Ostatni raz zatańczysz ze mną
1. - BOLTER - Między nami cisza trwa (Gdzie ty, gdzie ja)
1. - WAŁY JAGIELLOŃSKIE - Hymn łysych
1987 rok
Piosenka:
1. - PAPA DANCE - Ocean wspomnień
1. - ZDZISŁAWA SOŚNICKA - Aleja gwiazd
1. - HALINA FRĄCKOWIAK - Dancing Queen
Teledysk:
1 - ELŻBIETA ADAMIAK - Do Wenecji stąd dalej co dzień
1 - ZDZISŁAWA SOŚNICKA - Aleja gwiazd
1. - JACEK SKUBIKOWSKI - Złe słowa
Nagroda jury:
1 - ZBIGNIEW GNIEWASZEWSKI - Być wszędzie
NUMERY 1:
1 - KORBA - A statek płynie
1 - NASZ WSPÓLNY ŚWIAT - Stanie się cud
NUMERY 2:
2 - FELICJAN ANDRZEJCZAK - Ekscentryczny dance
2 - BAJM - Jezioro szczęścia
NUMERY 3:
3 - HALINA BENEDYK - Mamy po 20 lat
3 - BABSZTYL - Czy mamy jeszcze czas
Ja od siebie dodam:
Numery 1 - (1982 rok):
1. - BAJM - Co mi panie dasz
1. - BANK - Ciągle ktoś mówi coś
1. - LOMBARD - Taniec pingwina na szkle
Numery 1 - (1983 rok)
1. - SEWERYN KRAJEWSKI - Uciekaj moje serce
1. - BAJM - Józek, nie daruję ci tej nocy
1. - BUDKA SUFLERA - Noc komety
1. - KRYSTYNA PROŃKO - Jesteś lekiem na całe zło
1. - BAJM - Nie ma wody na pustyni
1. - 2 PLUS 1 - XXI wiek (dla wszystkich nas)
1. - LOMBARD - Szklana pogoda
1. - UNIVERSE - Mr. Lennon
1. - UNIVERSE - Mr. Lennon (2 razy)
1. - MAANAM - Raz-dwa-raz-dwa
1. - 2 PLUS 1 - Super szczur
Numery 1 - (1984 rok)
1. - WAŁY JAGIELLOŃSKIE - Córka Mazura
1. - LADY PANK - Fabryka małp (3 razy)
1. - IRENA JAROCKA - Beatlemania story
1. - IRENA JAROCKA - Beatlemania story (2 razy)
1. - LOMBARD - Stan gotowości
1. - 2 PLUS 1 - Wielki mały człowiek
1. PETR KOTVALD i STANISLAV HLOŽEK – Nie liczę godzin i lat
1. - 2 PLUS 1 - Wielki, mały człowiek (2 razy)
1. - ZBIGNIEW WODECKI i ZDZISŁAWA SOŚNICKA - Z tobą chcę oglądać świat
1. - VOX - Kto by chciał wyważyć drzwi
Numery 1 - (1985 rok)
1. - LADY PANK - Czas na mały blues (3 razy)
1. - MAANAM - Szminka na szklance
1. - MAANAM - Szminka na szklance (2 razy)
1. - LADY PANK - Sztuka latania
1. - ZBIGNIEW WODECKI - Chałupy welcome to
1. - ZBIGNIEW WODECKI - Chałupy welcome to (2 razy - Przebój "Studia Lato")
1. - ANNA JURKSZTOWICZ - Diamentowy kolczyk (Jeden z przebojów "Studia Lato")
1. - LOMBARD - Kryształowa
1. - ANDRZEJ ZAUCHA - Baw się lalkami (Jeden z przebojów "Studia 1")
Numery 1 - (1986 rok)
1. - KRZYSZTOF KRAWCZYK - Za tobą pójdę jak na bal
1. - REPUBLIKA - Ciało
1. - REZERWAT - Zaopiekuj się mną
1. - KRZYSZTOF KRAWCZYK - Ostatni raz zatańczysz ze mną
1. - BOLTER - Między nami cisza trwa (Gdzie ty, gdzie ja)
1. - WAŁY JAGIELLOŃSKIE - Hymn łysych
1987 rok
Piosenka:
1. - PAPA DANCE - Ocean wspomnień
1. - ZDZISŁAWA SOŚNICKA - Aleja gwiazd
1. - HALINA FRĄCKOWIAK - Dancing Queen
Teledysk:
1 - ELŻBIETA ADAMIAK - Do Wenecji stąd dalej co dzień
1 - ZDZISŁAWA SOŚNICKA - Aleja gwiazd
1. - JACEK SKUBIKOWSKI - Złe słowa
Nagroda jury:
1 - ZBIGNIEW GNIEWASZEWSKI - Być wszędzie
NUMERY 1:
1 - KORBA - A statek płynie
1 - NASZ WSPÓLNY ŚWIAT - Stanie się cud
NUMERY 2:
2 - FELICJAN ANDRZEJCZAK - Ekscentryczny dance
2 - BAJM - Jezioro szczęścia
NUMERY 3:
3 - HALINA BENEDYK - Mamy po 20 lat
3 - BABSZTYL - Czy mamy jeszcze czas
Ostatnio zmieniony sob wrz 14, 2024 1:35 am przez Przemysllprzem, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Zestaw propozycji - Styczeń '85 - emisja: 5 stycznia 1985 r. godz. 15.10 - 15.30, 12 stycznia 1985 r. godz. 15.10-15.30.marcinparys11 pisze: ↑pn lis 21, 2011 8:17 pm 29.XII.1984 wydanie podwójne 25/26
1 (N) Z tobą chcę oglądać świat - Zbigniew Wodecki i Zdzisława Sośnicka
2 (1,2) Kto by chciał wyważyć drzwi - Vox
3 (N) Romantyczna gra -ZOO
4 (2,5) Wielki mały człowiek - 2+1
5 (N) Nie wierzę w powroty - Irena Jarocka
6 (3,2) Mów mi prawdę - Gang Marcela
7 (N) Cały mój zgiełk - Budka Suflera
8 (4,2) Zostań, zaczekaj - Bolter Band
9 (N) W drodze do Fointemblau - Krystyna Giżowska i Bogusław Mec
10 (5,2) Kiedy skończy się sezon - Stanisław Wenglorz
11 (N) Mały i zły - Aleksander Nowacki
Zestaw Styczeń '85
W moim znaku Waga (A.Sikorowski-A.Sikorowski) Pod Budą
Cudzy ogień nie grzeje (J.Kruk-M.Wojtaszewska) 2+1
Czas na mały blues (J.Borysewicz-A.Mogielnicki) Lady Pank
Chcę powrócić do Tokio (W.Chróst-W.Jagielski) Ewa Bem
Stań przy mnie, stań (W.Chróst-J.Cygan) Alicja Majewska
-
Zestaw propozycji - Kwiecień '85 - emisja: 6 kwietnia 1985 r. godz. 15.10 - 15.30, 13 kwietnia 1985 r. godz. 15.10 - 15.30.marcinparys11 pisze: ↑sob gru 10, 2011 5:31 pm Zestaw Kwiecień '85
Szminka na szklance (M.Jackowski-O.Jackowska) Maanam
Wynik dnia - Grzegorz Markowski
Sól na twarzy (M.Stefankiewicz-J.Cygan) Halina Frąckowiak
Na twojej orbicie (M.Ałaszewski,J.J.Dobrzyński-M.Skolarski) Mad Money
Moje, twoje, moje (J.Konrad-A.Sobczak) Urszula Sipińska
Nareszcie z głową - Lucyna Owsińska
To ty (I.Dudek-D.Dusza) Shakin Dudi
Gdyby Zenek (A.Kleszczewski-A.Osiecka) Maryla Rodowicz
-
Zestaw propozycji - Maj '85 - emisja: 4 maja 1985 r., 11 maja 1985 r.marcinparys11 pisze: ↑śr sty 04, 2012 4:51 am 27.IV.1985 wydanie 30
1 (N) Szminka na szklance - Maanam
2 (5,2) Pro-test-song - Krzysiek i Rysiek
3 (1,4) Czas na mały blues - Lady Pank
4 (N) Gdyby Zenek - Maryla Rodowicz
5 (N) Na twojej orbicie - Mad Money
6 (N) Moje twoje moje - Urszula Sipińska
7 (N) Papierowy men - Majka Jeżowska
8 (8,2) Bezpłatny kurs - Cezary Szlązak
9 (N) Sól na twarzy - Halina Frąckowiak
10 (6,2) Los stonogi - Jacek Skubikowski
Zestaw Maj '85
Samo życie (J.Kruk-M.Zembaty) 2+1
Słodka rzecz - Grażyna Świtała
Wielki targ (W.Korcz-W.Młynarski) Alicja Majewska
Sztuka latania (J.Borysewicz-A.Mogielnicki) Lady Pank
Jak głupia (W.Chróst-M.Czubaszek) Marlena Drozdowska
Wąwóż kolorado (G.Stróżniak-J.Skubikowski) Lombard
-
Zestaw propozycji - Czerwiec '85 - emisja: 1 czerwca 1985 r. godz. 15.10 - 15.30, 8 czerwca 1985 r. - godz. 15.10 - 15.30.marcinparys11 pisze: ↑pn sty 09, 2012 8:17 pm 25.V.1985 wydanie 31
1 (1,2) Szminka na szklance - Maanam
2 (N) Wąwóz kolorado - Lombard
3 (N) Sztuka latania - Lady Pank
4 (4,2) Gdyby Zenek - Maryla Rodowicz
5 (2,3) Pro-test-song - Krzysiek i Rysiek
6 (9,2) Sól na twarzy - Halina Frąckowiak
7 (N) Samo życie - 2+1
Zestaw Czerwiec '85
Chory na smutek (S.Krajewski-J.Cygan) Seweryn Krajewski
Zaczyna się (Z.Wypych-J.Cygan) Deef
Znajdę cię (A.Rybiński-M.Wojtaszewska) Andrzej Rybiński
Leniwy diabeł (W.Korcz-W.Młynarski) Andrzej Zaucha