FOXD pisze:Wystarczy jakby w Trójce ktoś popracował nad regulaminem głosowania i ustawił odpowiednie ograniczenia w elektronicznym głosowaniu. Wt5edy nie byłoby żadnych problemów z takimi akacjami.
jaki to miałby być regulamin? jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać. chyba nierealne.
A czytałeś obecny regulamin? Moim zdaniem daje wiele do życzenia i jest w nim wiele luk. Poza tym technicznie można ustawić ograniczenie, że pod danym IP można tylko raz oddać głos. Wtedy jest po temacie z różnego rodzaju akcjami.
barb42 pisze:Zastanawiam się, czy można anulować głosy z akcji na FB?
tylko jak takie wykryć ? Tzn. skąd wiadomo czy ten kto głosuje akurat " pochodzi " z akcji fesjsbukowej ?
Ja bym temu Tres.B po prostu odjęła połowę głosów.
FOXD pisze:A czytałeś obecny regulamin? Moim zdaniem daje wiele do życzenia i jest w nim wiele luk. Poza tym technicznie można ustawić ograniczenie, że pod danym IP można tylko raz oddać głos. Wtedy jest po temacie z różnego rodzaju akcjami.
Bez sensu totalnie. To jak w 1 domu mieszka 4 słuchaczy listy, to mają wspólnie głosować? Absurd.
lady pisze:tylko jak takie wykryć ? Tzn. skąd wiadomo czy ten kto głosuje akurat " pochodzi " z akcji fesjsbukowej ?
Ja bym temu Tres.B po prostu odjęła połowę głosów.
No właśnie. Chyba że ktoś głosuje tylko na 1. utwór.
Pewnie byś odjęła połowę głosów nawet gdyby tej akcji nie było
Julia spada
FOXD pisze:A czytałeś obecny regulamin? Moim zdaniem daje wiele do życzenia i jest w nim wiele luk. Poza tym technicznie można ustawić ograniczenie, że pod danym IP można tylko raz oddać głos. Wtedy jest po temacie z różnego rodzaju akcjami.
Bez sensu totalnie. To jak w 1 domu mieszka 4 słuchaczy listy, to mają wspólnie głosować? Absurd.
Zważ na drugą stronę takiego procederu, która w znacznym stopniu może przyczynić się do wypaczenia wyników notowania.
FOXD pisze: Poza tym technicznie można ustawić ograniczenie, że pod danym IP można tylko raz oddać głos. Wtedy jest po temacie z różnego rodzaju akcjami.
a jeśli lp3 słucha sie rodzinnie i tak się głosuje to co? chyba, że coś za coś.
Czyli głosy dezaprobaty pozostają upustem niezadowolenia.
Teraz żałuję, że nie mam konta, bo mogłabym nawoływać do wspomożenia "moich" na liście
I jeszcze dodam, że ten kawałek Tres B. dobrze się słucha w tramwaju.
@FOXD: Ograniczenie do jednego IP też nic nie da (dla nieco zorientowanych w informatyce) - można użyć proxy i po sprawie. Ale nie wszyscy są tak kumaci i zdeterminowani.
Aż trudno to zrozumieć. Julia tak długo już jest na liście, a ciągle brzmi tak samo cudownie i wspaniale się jej słucha, jakby dopiero co debiutowała. Nawet "Plamy na słońcu" powolutku, powolutku się zaczynały nudzić, a Julia ciągle nie Jak dla mnie to mogłaby być na liście dłużej niż "Again"