Robert Gawliński - Wszystko co mam
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Robert Gawliński - Wszystko co mam
W archiwum ta piosenka jest opisana tak:
Magiczne słowa (wszystko to co mam) [LP3: Wszystko to co mam] - Robert Gawliński.
Tymczasem chodzi o piosenkę 'Wszystko co mam' (bez 'to'), która nie ma żadnych podtytułów, a opisany w ten sposób utwór w archiwum należałby do zespołu Ziyo (i jako taki figuruje zresztą przy dorobku tego zespołu).
Magiczne słowa (wszystko to co mam) [LP3: Wszystko to co mam] - Robert Gawliński.
Tymczasem chodzi o piosenkę 'Wszystko co mam' (bez 'to'), która nie ma żadnych podtytułów, a opisany w ten sposób utwór w archiwum należałby do zespołu Ziyo (i jako taki figuruje zresztą przy dorobku tego zespołu).
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Re: Robert Gawliński - Wszystko co mam
Doczekamy się jakiegoś komentarza... przyznam, że sam mam pewne wątpliwości. Nie pamiętam tych wykonań 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
widziałem wcześniej post Neon.ki i był on dla mnie zupelnie oczywisty.
(jeśli chodzi o Roberta, bo z Ziyo nie jestem do końca pewnien czy na lp3 był jako "Wszystko to co mam")
Gawliński nie ma utworu MAGICZNE SŁOWA na żadnej płycie
a tak wynika z obecnego zpisu i że tylko na lp3 był tytuł "Wszystko co mam" [zdecydowanie bez "to"] 
Magiczne słowa - Ziyo (na płycie jest bez podtytułu "Wszystko to co mam"!!!)
Wszystko co mam - Robert Gawliński
tak powinno być w archiwum
Najprawdopodobniej po prostu jakoś automatycznie, błędnie został przypisany tytuł utworu Ziyo do utworu Gawlińskiego

Gawliński nie ma utworu MAGICZNE SŁOWA na żadnej płycie

Magiczne słowa - Ziyo (na płycie jest bez podtytułu "Wszystko to co mam"!!!)
Wszystko co mam - Robert Gawliński
Najprawdopodobniej po prostu jakoś automatycznie, błędnie został przypisany tytuł utworu Ziyo do utworu Gawlińskiego
ja pamiętam, że był właśnie jako "Wszystko to co mam" i to mniej więcej w tym samym czasie, kiedy na Liście było zupełnie inne "Wszystko to co mam" w wykonaniu Golden Life.Yacy pisze:z Ziyo nie jestem do końca pewnien czy na lp3 był jako "Wszystko to co mam"
zdecydowanie: http://www.gawlinski.art.pl/dyskografia,Gra.htmlYacy pisze:Wszystko co mam - Robert Gawliński
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Na antenie chodził jako "Wszystko to co mam" - też tak zapamiętałem. I tak było na początku.ku3a pisze:ja pamiętam, że był właśnie jako "Wszystko to co mam" i to mniej więcej w tym samym czasie, kiedy na Liście było zupełnie inne "Wszystko to co mam" w wykonaniu Golden Life.Yacy pisze:z Ziyo nie jestem do końca pewnien czy na lp3 był jako "Wszystko to co mam"
Ale tak gdzieś po ok. 20 tyg. mogła paść sprawa prawidłowego tytułu podczas Listy (tego pewien nie jestem), bo w kilku ostatnich notowaniach tej piosenki pisałem już jej tytuł "Wszystko to co mam (Magiczne słowa)"
IMO należy się dopisek [LP3: Wszystko to co mam]
Nawet pisałem o tym przy okazji polskiego topu wszech czasów. Też tak mam w moim kajeciku!Arkano pisze:Ale tak gdzieś po ok. 20 tyg. mogła paść sprawa prawidłowego tytułu podczas Listy (tego pewien nie jestem), bo w kilku ostatnich notowaniach tej piosenki pisałem już jej tytuł "Wszystko to co mam (Magiczne słowa)"

Przyznam się, że jestem skonsternowany nieco. Pomysł z "Magicznymi słowami" Gawlińskiego to oczywiście absurd. Pamiętam, że dziennikarze radiowi mylili się, mówiąc "Wszystko to co mam", ale często też się poprawiali, na ogół po wysłuchaniu utworu, bo Gawliński śpiewa tam tylko "wszystko co mam...".
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Zatem ostatecznie: Robert Gawlińsk, Wszystko co mam
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)
W dalszym ciągu jest ta głupotka wypisana w archiwum, tzn. ROBERT GAWLIŃSKI - Magiczne słowa (wszystko to co mam).
Poprawny tytuł to: ROBERT GAWLIŃSKI - Wszystko co mam

http://www.archiwumrocka.art.pl/galeria ... 2-back.jpg

Poprawny tytuł to: ROBERT GAWLIŃSKI - Wszystko co mam

http://www.archiwumrocka.art.pl/galeria ... 2-back.jpg
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
A wystarczyło potwierdzić mój post. Od razu 'gupotka'? W bazie umieściłem zapis:danco28 pisze:W dalszym ciągu jest ta głupotka wypisana w archiwum (...)
Kod: Zaznacz cały
Tytul: Magiczne słowa (wszystko to co mam)
Tyt_LP3: Wszystko co mam