Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Choć na razie nie znajdziemy informacji na ten temat ani w ramówce ani w aktualnościach na stronie radiowej Trójki, po zmianach programowych jakie niedawno nastąpiły w tej stacji, do grona prowadzących audycje autorskie dołączyły kolejne osoby związane niegdyś z radiem BIS. Mowa o Grzegorzu Połatyńskim i towarzyszącym mu Marku Starzyku (związanym wcześniej także z Radiem Wanda Kraków i Radiostacją) oraz tajemniczym DJ Lunie, rezydującym, jak utrzymują autorzy, w niezwykle popularnym klubie muzycznym mieszczącym się w najgłębszym kraterze księżycowym. Po premierze „Trzeciej Strony Księżyca”, bo tak tajemniczo nazywa się audycja prowadzona przez wymienioną … trójkę;) , szybko okazało się, że ma już wystarczającą liczbę fanów, aby władze stacji zaakceptowały ją i na stałe wprowadziły do Trójkowego programu. Do tej pory odbyły się trzy audycje (pierwsza w nocy z 5 na 6 listopada). Każda następna będzie pojawiać się jak do tej pory, czyli w okolicach pełni Księżyca, 5 minut po północy i trwać będzie do godziny 4 rano. Formuła programu nawiązuje do „Ciemnych Stron Rocka”, jednej z bardzo popularnych audycji z serii nie istniejących już „Mocnych Nocnych” w Radiu BIS. Tak jak poprzednio autorzy prezentują nieszablonową, intrygującą muzykę artystów związanych z takimi nurtami jak m.in. electro, future pop, synth pop, dark wave, cold wave, ebm, industrial, gothic rock…, jednym słowem: muzykę jak najbardziej Księżycową. Kolejna jej porcja w Trójce już podczas kolejnej pełni czyli z 2 na 3 lutego.
...co do redaktorów to nic nie powiem/napiszę bo nie znam...ale program godny polecenia muzyka odlotowo/księżycowa. A panowie z programu na program coraz lepsi...słuchałem to wiem a i mam prawie wszystko z byłych 3 odcinków programu A mój gust śpiewa "...jest super jest super..." ale czy każdy tak sobie zanuci...to już jego gust zadecyduje...
więc gdy nadchodzi wilkołaka pora
nie kładź się spać tylko włącz tranzystora
niech radio cichutko brzęczy do ucha
a Ty słuchaj słuchaj słuchaj...
jak drrrga Księżycowa nuta
fastred pisze:Mam pytanie, gdzie można znaleźć zapisane audycje z tego cyklu?
A KTÓRA CIĘ INTERESUJE BO MAM WSZYSTKIE - JAKIE DO TEJ PORY SIE ULKAZAŁY??? a ostatnie zapisy programu zdaje się są na stronach Trójki...o w twarz nie ma??? przed chwilą sprawdziłem!!! tzn strona będzie zaktualizowana za 3Tyg. o ile pamiętam pierwszych audycji nie ma w Trójkowym spisie ale w prywatnym spisie...