A cóż oznacza słowo "Pyak"?marcinparys11 pisze: (6) Pyak czasu - Piotr Kuźniak
A co do Wilków - tytuł ich utworu to "Nic zamieszkują demony"
Moderatorzy: jollyroger72, jollyroger72
A cóż oznacza słowo "Pyak"?marcinparys11 pisze: (6) Pyak czasu - Piotr Kuźniak
Z dostępnych mi źródeł wynika, że "NIC": http://pl.wikipedia.org/wiki/Wilki_%28album%29 oraz zapis w Encyklopedii Polskiego Rockaharding pisze:"NOC zamieszkują demony"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Coraz_wy%C5%BCejharding pisze:Ale to NIC przy "Coraz wyżej"
To pamiętam. na to co awansowało u redaktorów mogli głosować widzowie i vive versa? W lutym wśród laureatów byli Skaldowie (u redaktorów)i FNS (u widzów), a w następnym miesiącu nie ma ich na liście.marcinparys11 pisze:Zasady były niezmienione od czasów Plebiscytu Studia Gama - na następny miesiąc przechodziła pierwsza trójka. W poniższym zestawieniu widać jak na dłoni. To co nad kreskami - awansowało.
Poprawnie:marcinparys11 pisze: Zestaw Maj '92
(2) Two children - Tamerlane
(5) Take my baby - Nazar
(12) Going to love - Houk
Mocno dyskusyjne stwierdzenie.zaś na płycie Wilków (ostatni winyl w polskiej fonografii lat 90-tych)
Przepraszam bardzo, ale gdzie można znaleźć powyższe piosenki? Na jakich wydawnictwach?(1) Kołysanka gwiezdna - Jolanta Jaszkowska
(4) Słonie, żółwie, pchły (A.Żółkoś-...) Joanna Zagdańska
(5) Zaklęcia - Air Force One
(7) Szkolny blues (J.Paszkowski-J.Cygan) Ania Stawieraj
(14) Sami swoi (W.Pawlukiewicz- W.Pawlukiewicz) Wojtek Pawlukiewicz
Masz rację to nagranie jest na składance the best of Jacka Cygana. Pytałem jeszcze o nagranie Jolanty Jaszkowskiej "Gwiezdna kołysanka". Sprawdziłem płytę CD, jedyną chyba artystki, "Chcę kochać, pragnę, chce żyć" i niestety tej piosenki tam nie ma.Nie wiem, czy na jakiejś składance (chyba przebojów Jacka Cygana) nie widziałem piosenki wyróżnionej podczas koncertu "Debiuty" w Opolu, a wykonanej bardzo profesjonalnie przez młodą Anię Stawieraj.
A to ci dopiero, niespodzianka. Od lat zbieram różne wydawnictwa z nagraniami artysty, będzie tego ze dwie kopy, ale nigdzie nie spotkałem tej piosenki.(5) Dziewczyna portowa - Andrzej Rosiewicz
To się obecnie artyście gust muzyczny odmienił:VILKI pisze:Waldek Pawlukiewicz. gdzieś mam jeszcze chyba kasetę jego Agent J-23.