tak, to fenomen, nie dociekajmy, może to jakieś przekonania religijne nakazują słoikowi trzymać jedzenie na balkonie
a ja przez tydzień nie miałem odkurzacza ale to naprawiłem, tak a propos higieny
a do was w Bieszczady już dotarły?
No wiem< ciepłe piwo jest niesmaczne< ale żeby niehigieniczne? a ostatnio jak miałem lodówkę to było w niej tylko piwo< stwierdziłem< że nie będę marnował energii>
barb42 pisze:Dlaczego ona nie śpiewa po polsku?
Płyta powstała za granicą?
owszem. i na stałe tez chyba julia tam przebywa.
co nie zmienia faktu, ze ten kawałek jest najlepszy we fragmencie, kiedy jest po polsku. najlepszy tak muzycznie, jak i tekstowo (reszty tekstu po prostu nie slychac ).
I stawiam, ze jakby nie ten fragment, to tak na granicy 25 miejsca najwyzej by to zaszlo.
ADDY pisze:Co do Koko Euro Spoko na szczęście obcokrajowcy nie usłyszą tekstu, co się akurat tyczy wszystkich piosenek właściwie, np. "w nogach taką petę, kopniemy piłkę na inna planetę", błyskotliwa piosenka Qumpli, która mogłaby wywołać protesty np. Sergio Ramosa.
Niestety muzycznie - już każdy obcokrajowiec będzie nasz kraj utożsamiał z polami, krowami i słabo rozbuowaną strukturą społeczną.
Czyli foklorem jakby nie patrzeć
Ale powiedz, jaki jest sens ukazywania światu piosenek typu "Zasiali górale owies (oowies)"?
ADDY pisze:Co do Koko Euro Spoko na szczęście obcokrajowcy nie usłyszą tekstu, co się akurat tyczy wszystkich piosenek właściwie, np. "w nogach taką petę, kopniemy piłkę na inna planetę", błyskotliwa piosenka Qumpli, która mogłaby wywołać protesty np. Sergio Ramosa.
Niestety muzycznie - już każdy obcokrajowiec będzie nasz kraj utożsamiał z polami, krowami i słabo rozbuowaną strukturą społeczną.
Czyli foklorem jakby nie patrzeć
Ale powiedz, jaki jest sens ukazywania światu piosenek typu "Zasiali górale owies (oowies)"?
mara pisze:jeżeli nie używa masła, obiad zjada od razu "na raz", karton/butelkę mleka też wypija całą od razu i nie je jajek to naprawdę lodówka jest zbędna
masła itp nie używam< obiad zjadam w pracy< mleka nie lubię< świeże jajka chodzą pod nosem< na kolację zjadam< to co przed chwilą kupiłem> nie gotyę< bo mnie to nudzi< a z obróbki cieplnej wolę szybsze zmażenie>
prz_rulez pisze:Na siłę chcesz zmusić kogoś do wyznawania "jedynego słusznego poglądu" w kwestiach muzycznych.
nikogo nie zmuszam ( czy ktoś tu się czuje przeze mnie do czegoś zmuszony ? ). Jeśli Ty tak czujesz to chybamasz słabą silną wolę
Ja po prostu wyrażam swoje zdanie, jak wszyscy tutaj.
prz_rulez pisze:Ale pomijając to, komentarz o Gotye, któremu życzyłaś, by żył w biedzie i grał marne koncerty w pubach, to była już jazda po bandzie. A może nawet po dwóch.
ależ ja mu jak najlepiej życzę ! Tamto to było tylko przewidywanie, w żartach oczywiście.
ADDY pisze:W Niemczech, jakby nie Niemcy to tej płyty w ogóle by nie było.
Widocznie Niemcy nie tylko w piłce nożnej umieją wychwycić polskie talenty.
Brodki płyta w Niemczech powstała? Chyba mnie nie zrozumieliście.
Julia Marcel jest mi obojętna.
Choć z kolejnym przesłuchaniem bardziej na nie niż na tak się robię.