V Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2012)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
Re: V Polski Top Wszech Czasów (01.05.2012)
Już 4 bez zmian.
Raczej kwestia układu wolnych dni i dobrej pogodysłoik pisze:Może ktoś mi wytłumaczy zjawisko zalewu postów na Topie Wszech Czasów i leniwej dyskusji podczas Polskiego Topu Wszech Czasów? Czy to tylko pora i pogoda?
Coś chyba Stelka nas w konia robi z tymi Myslovitzami...
O kurde! Naprawdę?jedrzej2012 pisze:Kowalonek za Rojka w Myslovitz.

Z tego co widziałem wczoraj, to w naszym wypadku nawet niejedna.stycznik pisze:właśnie..podobnie hymny na Euro...jaki kraj - taka Shakira

Ja chyba jeszcze za młode pokolenie jestem na swój porządny hymn, trzeba poczekać parę lat... czuję się zagięty. Butelki z benzyną? Długość dźwięku? Produkcja Sidney Polak?albarn pisze:A jaki byś wskazał jako hymn swojego?

słoik pisze:Pewnie "Chomiczówka".

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
a czy wątek ze statystykami nie jest obok? proszę ...jedrzej2012 pisze:Już 4 bez zmian.
Chyba nie wziąłeś tego na poważnie?jerzyko70 pisze:Coś chyba Stelka nas w konia robi z tymi Myslovitzami...

Świat udaje kolorowy film, a tutaj tylko ciemność.
13. Tadeusz Woźniak - ZEGARMISTRZ ŚWIATŁA
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Nic nie sugeruję, ale wiem żeś niezbyt łasy na takie komplementy, więc chciałem tak nieco pod włos.słoik pisze:Sugerujesz, że jestem próżny jak te półkule magdeburskie? A nieprawda, bo wypełnia mnie radość, rozjaśniająca i złudna.adameria pisze:słoiku - no gratuluję. Połaskotam Twoją próżność
Ciekawe ile beznadziejnych utworów się jeszcze pojawi?
Żarciłem...jak dla mnie to dzisiaj każdy mógłby być numerem jeden i bym się z tego cieszył.
Z serii koncert życzeń, to chciałbym SzPala jak najwyżej.
3-maj-cie się!
Ale zbitka utworów z czasu mojej młodości, heh 

-
Zegarmistrz 3 w górę, blisko rekordu (miejsce 10.)
Zegarmistrza światła uwielbiam 

Tadeusz Woźniak... Czas na krótką przerwę. Nie to żeby mi się nie podobało 

Zegarmistrz do góry, piknie 

Oczywiście, że nieFOXD pisze:Chyba nie wziąłeś tego na poważnie?jerzyko70 pisze:Coś chyba Stelka nas w konia robi z tymi Myslovitzami...

Uwielbiam ten kawałek 

- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Te babki mnie wkurzają, rozwalają klimat. Tu Woźniak mistykę robi, a one festiwal opolski.
Zegarmistrz to świetna piosenka, tak po prostu. Może trochę za wysoko... ale tylko trochę. 

Jakoś mi dziś "Zegarmistrz światła" pobrzmiewa "this is the dawning of the Age of Aquarius, the Age of Aquarius, Aquarius, Aquarius".
Oj, zgubiłem dwa utwory, które powinny być w mojej piątce: Właśnie Pieśń kronikę i Na szarość naszych nocy.Aro pisze:U mnie Pieśń kronika (kornika)kajman pisze:Świetny utwór ten Korowód, ale za znacznie lepsze (dedykacja dla stycznika) uważam: Korowód, Piosenkę, Drogę za widnokres, Ikara i Księżyc w rynku.byłaby na 2 (po Korowodzie) , ale wywalili z zestawu 2 lata temu.
Zaległe DDS Jakubowicz to świetne: Blues o zużytych butach i szczęsliwym końcu dalekiej drogi, Rosa taka sama od lat, Kołysanka dla Misiaków, Kiedy będę starą kobietą no i to co leciało.
Woźniak jeszcze lepiej: Pewnego dnia o świcie, Dosłowność, Odcień ciszy, Leżę i Motyw obsesyjny.
A świetnych utworów jest więcej np. ten Zegarmistrz to ścisła czołówka tego topu. Mistrzostwo w zrobieniu wielkiej rzeczy z prostego tematu. Tylko Floydzi zrobili coś takiego lepiej.
Ale się uśmiałem przy tym tekściealbarn pisze:Te babki mnie wkurzają, rozwalają klimat. Tu Woźniak mistykę robi, a one festiwal opolski.

12. Myslovitz - DŁUGOŚĆ DŹWIĘKU SAMOTNOŚCI
Scenariusz... Wolałbym usłyszeć Chciałbym umrzeć z miłości
To ostatni Myslovitz w tym topie
To Myslovitz spada o 1 oczko