Urodził się przecież na terenie obecnej Białorusi, nie ma się co dziwić.mara pisze:czy Niemen tu ociupinke nie śljedziikuje?
V Polski Top Wszech Czasów (01-03.05.2012)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Re: V Polski Top Wszech Czasów (01.05.2012)
poeta, prozaik, dramatopisarz, eseista, grafik, rzeźbiarz, malarz i filozof...uff.....mara pisze:Cyprian Ksawery Gerard Walenty Norwid herbu Topór.
34. Daab - W MOIM OGRODZIE
Ładnie, że Daab też się ostał
Jeden z niewielu zespołów reggae, których moim zdaniem da sie słuchać... No może jeszcze Izrael
. A z utworów wolałbym Moje Paranoje albo Podzielono Świat

Cześć ....słucham Topu..oglądałem siatkarki...snooker też.
Daab akurat ani mnie ziębi, ani grzeje, idę zaparzyć herbatę i doprowadzić ją do krzyku.
Było w zasadzie tylko dobrze lub bardzo dobrze, ale czym wyżej tym więcej będzie słabych utworów. Pierwsze z nich w wykonaniu Daabaa już teraz.
dokładnie 20:53Vinyl84 pisze:Memento ma chyba 19 minut... Więc to Memento jest najdłuższe na Topie
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Zdecydowanie wolę Izrael niż Daab. Ich reggae jakoś nieszczególnie do mnie trafia. Ale na koncercie sprawdza się bardzo fajnie, zeszłej wiosny miałem przyjemność to sprawdzićVinyl84 pisze:Jeden z niewielu zespołów reggae, których moim zdaniem da sie słuchać... No może jeszcze Izrael.

Fajnie by było Izrael usłyszeć na PTWC, ale to też marzenie ściętej głowy (btw- był KAT w zestawie?

Ostatnio zmieniony śr maja 02, 2012 6:28 pm przez albarn, łącznie zmieniany 1 raz.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
nadrabiam zaległą godzinę:
1. Coma - ZAPRZEPASZCZONE SIŁY WIELKIEJ ARMII ŚWIĘTYCH ZNAKÓW
2. Dżem - DZIEŃ, W KTÓRYM PĘKŁO NIEBO
3. Collage - LIVING IN THE MOONLIGHT
4. SBB - MEMENTO Z BANALNYM TRYPTYKIEM
5. VooVoo - NIM STANIE SIĘ TAK JAK GDYBY NIGDY NIC
6. Dżem - DO KOŁYSKI
7. Czesław Niemen - SEN O WARSZAWIE
8. Coma - SPADAM
1. Coma - ZAPRZEPASZCZONE SIŁY WIELKIEJ ARMII ŚWIĘTYCH ZNAKÓW
2. Dżem - DZIEŃ, W KTÓRYM PĘKŁO NIEBO
3. Collage - LIVING IN THE MOONLIGHT
4. SBB - MEMENTO Z BANALNYM TRYPTYKIEM
5. VooVoo - NIM STANIE SIĘ TAK JAK GDYBY NIGDY NIC
6. Dżem - DO KOŁYSKI
7. Czesław Niemen - SEN O WARSZAWIE
8. Coma - SPADAM
Ja z Daabaa toleruję jedynie Przed nami wielka przestrzeń.Vinyl84 pisze:A z utworów wolałbym Moje Paranoje albo Podzielono Świat
kajman napisz mi prędko pięć DOBRYCH utworów..narzekaczu jedenkajman pisze:Było w zasadzie tylko dobrze lub bardzo dobrze, ale czym wyżej tym więcej będzie słabych utworów. Pierwsze z nich w wykonaniu Daabaa już teraz.

33. Dżem - WHISKY
Trudno się z tym nie zgodzić, bo od wczoraj mam takie obawy.kajman pisze:Było w zasadzie tylko dobrze lub bardzo dobrze, ale czym wyżej tym więcej będzie słabych utworów. Pierwsze z nich w wykonaniu Daabaa już teraz.
- mara
no bo mnie zaskoczyło że miał tyle imion jakby jakimś Hiszpanem ( o pewnie zaraz lao che będzie) był.mark pisze:poeta, prozaik, dramatopisarz, eseista, grafik, rzeźbiarz, malarz i filozof...uff.....mara pisze:Cyprian Ksawery Gerard Walenty Norwid herbu Topór.
Kolejny, w stylu Whisky, Dżemik 

"Brudny niedomytek" - założyłem się kiedyś z żoną, że w tym numerze jest słowo "niedomytek" i wygrałem...
Ryszard Riedel...po co więcej coś pisać ?
LP3 pojawiło się o prawie rok za późno i Łyska się nie załapała. Ale była u Niedźwiedzia na LP1. Mój numer 2 Dżemu i więcej tych, które bardzo lubię już nie będzie (no ale w sumie trzy z moich ulubionych były).
Napiszę kilka razy o pięciu świetnych utworach.stycznik pisze:kajman napisz mi prędko pięć DOBRYCH utworów..narzekaczu jeden
Na początek Dżem:
Paw, Whisky, Dżem w którym pękło niebo, Skazany na bluesa i rewelacja z ostatniej płyty Bujam się.
32. Obywatel G.C. - TAK... TAK... TO JA
Dwie moje piosenki pod rząd... CUDNIE...
Obywatel G. C. to kolejny niespodziewany spadek dla mnie
Mój ulubiony Obywatel. Dlaczego on jet niżej od Braku pytań. Muzycznie o kilka klas lepszy i textowo też ciekawszy.