Życie po prostu.
Tak to chyba bywa w nim.
(to takie antyhaiku

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
A jeszcze tyle trzeba znieść. Allez.Miszon pisze:No cóż słoiku - życie.
Życie po prostu...
Ależ możesz, młodzież już wiele razy to słyszała.słoik pisze:Nie chciałbym powiedzieć, że ta dzisiejsza młodzież...
Kod: Zaznacz cały
Noc południowa, w blasku zgasłych zórz
szeroka, słodka jak bajek refreny.
Z wieży padają ciężkich godzin treny
w jej wielkie głębie, jak w otchłanie mórz, -
a potem szum i rondy zew stłumiony;
przez chwilę puste milczenie się wrzyna,
a potem skrzypce (Bóg wie z jakiej strony)
zbudzone mówią powoli:
Blondyna...
Skoro mogę no to z grubej rury: a najgorsi to są młodzi, świat przez młodych na psy schodzi.Brian pisze:Ależ możesz, młodzież już wiele razy to słyszała.
Wacław, no nie przeskoczy.słoik pisze: edit: to jeszcze ja, jarząbek.
Barb, a co powiesz na takie hasło na sztandarach - "jelona lana nie pokona"?
Chciałoby się wdać w polemikę przy użyciu pewnego cytatu z Kazika, ale wcześnie jest i małe dzieci czytają, a ja nie lubię eufemizmów.słoik pisze:Skoro mogę no to z grubej rury: a najgorsi to są młodzi, świat przez młodych na psy schodzi.
Aż szkoda że Frozen i Perfect nie są niżej, wtedy lżej by się odbierało ten bardzo prawdopodobny awans Featu na szóste... chociaż tli się jeszcze nadzieja, że nie powstrzymają spadków i nie zdobędą tych brakujących punktów.Yacy pisze:Gotye dziś się sporo obsunęło, ale to pewnie jeszcze nie koniec ich punktowania...
Troszkę trzeba poprawić skrypt odnośnie najwyższej pozycji - chyba żadna nie powinna wychodzić między 1-30 odnośnie utworów z poczekalni ?JaceK pisze:4540440SINÉAD O’CONNORThe Wolf Is Getting MarriedCD „How About I Be Me (And You Be You)?” 2012Poczekalnia Wszech Czasów:miejsce: 302133 pktnajw. poz.: 102 raz(y)4 raz(y) w TOP20 zestawienia⇓ -5
Raczej uciec. Urody to jest ona mniej niż przeciętnej.konwicki1980 pisze:Założę się, że wszyscy męscy przeciwnicy Lizzie, gdyby spotkali się z nią face to face, mogliby nieco zmięknąć.
A ja mam takie odczucie, że gdyby to było w ramach jakiejś akcji charytatywnej to większość byłaby zadowolona. Ale że to Przyjaciele Trójki to są na nie.gżegoż pisze:Kolejna trafna opinia o tym gniocie.konwicki1980 pisze:Ci Przyjaciele Trójki to koszmar jakich mało. Co oni zrobili z tym pięknym utworem. Wyszło to gorzej niż na przysłowiowych imieninach u cioci
Żebym jeszcze pamiętał, kiedy i w jakim kontekście to pisałem... Ale jeżeli to było sporo czasu temu to może chodzić o to, czego teraz już nie piszesz, więc przynajmniej w tej sprawie jest jak najbardziej OK.słoik pisze:do tej pory zachodę w głowę o czym pisam kajman, twierdząc, że jest w mniejszości, ale nie podobają Mu się pewne rzeczy, o których piszę
Moje odczucie jest takie: bardzo chciałbym, żeby Gotye wyprzedziło Queen, Perfect, niższych Gunsów i Madonnę, a bardzo bym nie chciał, żeby wyprzedziło Archive i wyższych Gunsów, niestety kolejność jest taka jest i tak się nie da. Jednak najbardziej dobija mnie to pierwsze miejsce, więc jestem za powrotem Gotye do top10 jeszcze na jakieś prawie pół roku.Yacy pisze:dobrze by było gdyby tak zostało, no 3 pkt są do przyjęcia ... ale mam nadzieję, że tytuł Perfectu (za którym nie przepadam) zobowiązuje!
Nie sądzę. Przykład: Myslovitz - Such a shame.kajman pisze:A ja mam takie odczucie, że gdyby to było w ramach jakiejś akcji charytatywnej to większość byłaby zadowolona.
No nie wiem czy płytę Tribute to można określić jako akcję charytatywną. Poza tym nie wiem jaka część słuchaczy na tym forum wie, z jakiej okazji pojawiła się ta piosenka. Poza tym reakcje są znacznie mniej ostra, a utwór na koszmarliście furory nie robi.Corleone pisze:Nie sądzę. Przykład: Myslovitz - Such a shame.kajman pisze:A ja mam takie odczucie, że gdyby to było w ramach jakiejś akcji charytatywnej to większość byłaby zadowolona.
Całkim niedawno: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f ... 3&start=75kajman pisze:Żebym jeszcze pamiętał, kiedy i w jakim kontekście to pisałem... Ale jeżeli to było sporo czasu temu to może chodzić o to, czego teraz już nie piszesz, więc przynajmniej w tej sprawie jest jak najbardziej OKsłoik pisze:do tej pory zachodę w głowę o czym pisam kajman, twierdząc, że jest w mniejszości, ale nie podobają Mu się pewne rzeczy, o których piszę