Z okazji 1500 notowania Listy wybieraliśmy Forumowy Utwór 1500 notowań. Czołówka wyglądała tak: http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=225 ... a5#p225006
Nie ma większego sensu kopiowania tamtej zabawy, ale jakiś plebiscyt by się przydało zorganizować

Mam propozycję wyboru "Mojej 30". Na takich samych zasadach na jakich co tydzień wybieramy "Moją 30" konkretnego notowania.
Nie sądzę aby był problem z czasem wśród Naszej Listy i innych Topów. Starsi, stażem i nie tylko, forowicze dobrze znają wszystkie lub przynajmniej większość z trzydziestu utworów. Natomiast młodsi, stażem i nie tylko, forowicze, którzy mieliby ochotę pobawić się w taki wybór, a nie znają całej trzydziestki, mają sporo czasu na zapoznanie się z nimi

Czyli tak.
Mamy do dyspozycji czołową trzydziestkę podsumowania trzydziestu lat Lp3. Należy ją ustawić w kolejności od 1 do 30, nie pomijając żadnego z tych utworów. Następnie wkleić swoje "30" tu na forum do godziny 21:00, 24 kwietnia 2012 roku. (Najchętniej widziałbym utwory w formacie jak poniżej). Dzięki temu tuż przed 22:00 powinno mi się udać wkleić wyniki. Dokładnie 30 lat później...

Jest tylko jedno "ale".
Do 24.04.2012 roku będzie miało miejsce jeszcze 8 notowań LP3. To teoretycznie 160 punktów do zdobycia do podsumowania. Obecnie (jeśli się nie pomyliłem) na Lp3 są jeszcze trzy utwory, które mogą wskoczyć do top30. Jane's Addiction tylko teoretycznie, ale Coma i Coldplay zdecydowanie mają na to szanse. I do momentu kiedy te szanse będą albo nie zostaną wykorzystane

Ale słuchać i poznawać lub sobie przypominać już można

Obecny skład Top30 (alfabetycznie):
ADELE — SET FIRE TO THE RAIN
ARCHIVE — AGAIN
BEVERLEY CRAVEN — PROMISE ME
BRYAN ADAMS — (EVERYTHING I DO) I DO IT FOR YOU
BUDKA SUFLERA — TAKIE TANGO
DEF LEPPARD — LOVE BITES
DIRE STRAITS — BROTHERS IN ARMS
DŻEM — DO KOŁYSKI
EUROPE — THE FINAL COUNTDOWN
GEORGE MICHAEL — CARELESS WHISPER
GOTYE FEAT. KIMBRA — SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
GUNS N' ROSES — DON'T CRY
GUNS N' ROSES — NOVEMBER RAIN
KULT — DZIEWCZYNA BEZ ZĘBA NA PRZEDZIE
KULT — GDY NIE MA DZIECI
KULT — GENERAŁ FERREIRA / RZĄD OFICJALNY
KULT — KOMU BIJE DZWON
MADONNA — FROZEN
METALLICA — MAMA SAID
METALLICA — NOTHING ELSE MATTERS
METALLICA — WHISKEY IN THE JAR
MYSLOVITZ — DŁUGOŚĆ DŹWIĘKU SAMOTNOŚCI
PEARL JAM — CRAZY MARY
PEARL JAM — JUST BREATHE
PERFECT — NIEPOKONANI
QUEEN — THESE ARE THE DAYS OF OUR LIVES
SINÉAD O'CONNOR — NOTHING COMPARES 2 U
STING — FRAGILE
U2 — STARING AT THE SUN
U2 — UNCHAINED MELODY
mają szanse:
COLDPLAY — PARADISE
COMA — LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
JANE'S ADDICTION — IRRESISTIBLE FORCE
Dam znać w tym wątku kiedy czołowa trzydziestka stanie się ostateczna

Mam nadzieję, że stanie się to co najmniej na miesiąc przed końcowym terminem głosowania.
W przypadku gdyby to się nie udało będziemy ustawiać 31/32 utwory. A ja przy liczeniu wyników pominę te, które się nie zakwalifikują.
Mam nadzieję również na to, że znajdzie się kilka chętnych osób ...