Ja w zasadzie także, choć liczyłem na dołączeniu kilku innych, ale jest dobrze. Dobranoc wszystkim. Do następnego razumarsvolta pisze:Dobranoc wszystkim!
Kazik wygrywa i w zasadzie za to dziś trzymałem kciuki!
1572 - 16.03.2012 (Piotr Baron)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1572 - 16.03.2012 (Piotr Baron)
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Kazik na właściwym miejscu
Dobranoc

Dobranoc

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
słoik pisze:jakbym miał wybrać jakieś zwierzę kojarzące się z bluesem to byłby to ślimak.

U mnie to jest zdecydowanie pszczółka: " I'm a king bee ..." - jeden z najbardziej zboczonych tekstów bluesowych jakie znam, ale za to jak metaforycznie i subtelnie ujęty

Czarne koty - też nieodłączne bluesowe zwierzaki, które uwielbiają przechodzić drogę i przynosić pecha.
Ok, o nr 1 nic dziś nie powiem

Ale dobrze że to nie nr 2 lub 3 lub ...

Dobranoc

Gratulacje dla Kazika. Dobranoc
czy doczekam, Ligę Mistrzów wygra Legia albo Lech...
dobranoc.
dobranoc.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Wstajesz na kwalifikacje F1?PaTToN pisze:iść spać bo jutro cza rano wstać
Dobranoc
Dobranoc.
Pozytywny symptom, że Kazik się broni na 1 miejscu. Oby tak dalej
Pozdrawiam i do kolejnego notowania 

lady pisze:słoik pisze:jakbym miał wybrać jakieś zwierzę kojarzące się z bluesem to byłby to ślimak.

Czasem jest powolny a czasem zwinniczek.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
W sumie to całkiem przebojowy ten Kazik...
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Tak w temacie Ligi Mistrzów, to mi przyszło że akurat Wisła Kraków jest chyba ostatnią drużyną która pokonała ćwierćfinalistę LM, mistrza Cypru, Appoel...
Więc jakaś szansa na tą wygraną kiedyś jest
Więc jakaś szansa na tą wygraną kiedyś jest

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
i tu się zgadzam.PaTToN pisze: Szkoda że takiego rekordu nie śrubuję coś lepszego niz Gotye
Ale jako czołowa forumowa maruda nie mogę nie dodać: " ale dobrze, że też nic gorszego "

I zmykam.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Zatem dzisiaj do Państwa już dotarło, że Kazika na Liście nic dziś nie wyparło.
I specjalnie wers dla kajmana:
Co się z tą krainą złą porobiło, że Kazika nic dziś nie pobiło.
Zachowałem się teraz niczym ten Pan od wierszyków. Do przeczytania
I specjalnie wers dla kajmana:
Co się z tą krainą złą porobiło, że Kazika nic dziś nie pobiło.
Zachowałem się teraz niczym ten Pan od wierszyków. Do przeczytania
-
Dobranoc pchły na noc.
Komar.słoik pisze:jakbym miał wybrać jakieś zwierzę kojarzące się z bluesem to byłby to ślimak.
Zdecydowanie komar.
Brzmi jak struna A.
A i żywot ma marny (jak to w bluesie).
Ostatnio zmieniony pt mar 16, 2012 11:05 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiem coś okropnego - ja zupełnie nie rozumiem o co Kazikowi w tym tekście chodzi, przeżuwam go i przeżuwam i nic poza jakimiś bełkotliwymi skojarzeniami, nie daje mi to spokoju, bo Kaziu to chyba inteligentny facet, a skoro ja nie wiem, co do mnie mówi, znaczy, że mam jakiś defekt.prz_rulez pisze:W sumie to całkiem przebojowy ten Kazik...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Trochę taka retrospekcja ostatnich ponad 20 lat.
Dokładnie poszerz "perspektywę"słoik pisze:Powiem coś okropnego - ja zupełnie nie rozumiem o co Kazikowi w tym tekście chodzi, przeżuwam go i przeżuwam i nic poza jakimiś bełkotliwymi skojarzeniami, nie daje mi to spokoju, bo Kaziu to chyba inteligentny facet, a skoro ja nie wiem, co do mnie mówi, znaczy, że mam jakiś defekt.prz_rulez pisze:W sumie to całkiem przebojowy ten Kazik...

Niedojrzałość przecież odznacza się wąskimi horyzontami myślowymi.FOXD pisze:Dokładnie poszerz "perspektywę"
Oj nie, potem jeszcze dokonał tego Szachtar Donieck, a w pierwszym meczu 1/8 finału LM także Olympique Lyon. Jestem bardzo ciekawy jak cypryjska drużyna wypadnie w konfrontacji z Realem Madryt!Neo01 pisze:Tak w temacie Ligi Mistrzów, to mi przyszło że akurat Wisła Kraków jest chyba ostatnią drużyną która pokonała ćwierćfinalistę LM, mistrza Cypru

Bardzo się cieszę, że Kazik utrzymał prowadzenie!

adameria pisze:Zatem dzisiaj do Państwa już dotarło, że Kazika na Liście nic dziś nie wyparło.

Szkoda że takiego rekordu nie śrubuję coś lepszego niz Gotye
I przede wszystkim polskiego[/quote]
Może Comie sie uda
I przede wszystkim polskiego[/quote]
Może Comie sie uda

No Coma to już raczej na szczyt niestety nie wróci. Lana też już raczej nic nie zwojuje. No ewentualnie Nosowska może zamieszać, ale to raczej nie w tym miesiącu. A myślę, że za tydzień już będzie królował Andrus, chociaż Gotye się też może odbić. A potem to na razie nie mam konkretnego chociaż teoretycznych kandydatów sporo.FOXD pisze:Dlaczego? Myślę, że Lana, Nosowska, i Coma także mają szanse jak najbardziej. Wcale bym nawet nie utyskiwał by Kazik miała takich właśnie zmiennikówjerzyko70 pisze:Ciekawe, kto zdetronizuje Kazika. Hmmm... Na razie nie widzę kandydatów.
To takie jego mrzonki. Mógłby pomyśleć o realnym kandydacie czyli o Wiśle.bear pisze:czy doczekam, Ligę Mistrzów wygra Legia albo Lech...
To może Realowi też się nie uda, czego szczerze mu życzę.Neo01 pisze:Tak w temacie Ligi Mistrzów, to mi przyszło że akurat Wisła Kraków jest chyba ostatnią drużyną która pokonała ćwierćfinalistę LM, mistrza Cypru, Appoel...
Ale Ty też chyba jesteś inteligentny facet, więc chyba nie o to chodzi. Myślę, że wymyślił kilka chwytliwych textów (chociaż mam wrażenie, że przynajmniej jeden już gdzieś słyszałem), a reszta to wypełniacz.słoik pisze:Powiem coś okropnego - ja zupełnie nie rozumiem o co Kazikowi w tym tekście chodzi, przeżuwam go i przeżuwam i nic poza jakimiś bełkotliwymi skojarzeniami, nie daje mi to spokoju, bo Kaziu to chyba inteligentny facet, a skoro ja nie wiem, co do mnie mówi, znaczy, że mam jakiś defekt.
No Coma to już raczej na szczyt niestety nie wróci. Lana też już raczej nic nie zwojuje. No ewentualnie Nosowska może zamieszać, ale to raczej nie w tym miesiącu. A myślę, że za tydzień już będzie królował Andrus, chociaż Gotye się też może odbić.kajman pisze:FOXD pisze:Dlaczego? Myślę, że Lana, Nosowska, i Coma także mają szanse jak najbardziej. Wcale bym nawet nie utyskiwał by Kazik miała takich właśnie zmiennikówjerzyko70 pisze:Ciekawe, kto zdetronizuje Kazika. Hmmm... Na razie nie widzę kandydatów.
Gotye juz raczej nie wróci. Po nowym singlu teraz będzie pewnie powoli spadał
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
To taki "typowy Kazik" - w tle leci ciekawy, ale jednostajny podkład, a Kazik nawija o tym i o tamtym, kompletnie od czapy łącząc wątki i ogólnie bez większego sensu.
Czyli jak w "12 groszy"
.
Ale rzecz bardzo fajna i lider zdecydowany
.
Teraz czekamy na lidera dla Nosowskiej i Birdy. Bo zasługują. Szczególnie Nosowska.
Bo Lanie raczej już się to nie uda, skoro dodano nowy kawałek.
Czyli jak w "12 groszy"

Ale rzecz bardzo fajna i lider zdecydowany

Teraz czekamy na lidera dla Nosowskiej i Birdy. Bo zasługują. Szczególnie Nosowska.
Bo Lanie raczej już się to nie uda, skoro dodano nowy kawałek.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
A dlaczego nikt nie widzi na pierwszym Acid Drinkers? Im też by się należało.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ale nie z tym kawałkiem. Ten kawałek to porażka totalna - kpina z oryginału i zero inwencji twórczej.
Poprzedni cover był podobny do oryginału, ale go nie wyśmiewał (a moim zdaniem nawet fajniej wypadł niż oryginał), tutaj to totalna klapa.
Poprzedni cover był podobny do oryginału, ale go nie wyśmiewał (a moim zdaniem nawet fajniej wypadł niż oryginał), tutaj to totalna klapa.