PEARL JAM - Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

PEARL JAM - Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town

Post autor: danco28 »

Utwór był na liście w roku 1999.

Pierwotna, studyjna wersja tego utworu pochodzi z płyty "Vs.". z 1993 roku.

Natomiast w 1998 roku ukazał się koncertowy album "Live on Two Legs" i to zapewne ta wersja z tej płyty była na liście. W związku z tym proponuję zapis:

PEARL JAM - Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town (live)

Potwierdzenie, że wersja koncertowa wyszła właśnie wtedy na singlu -> http://en.wikipedia.org/wiki/Live_on_Two_Legs#Singles
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Re: PEARL JAM - Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town

Post autor: Miszon »

POwiem szczerze - ja mam w zeszycie napisane bez słowa "live", chociaż tak coś mi się kołacze, że to koncertówka była. POmijam to, że tytuł był na tyle długi (a słyszałem go kilka razy w życiu wówczas), że w trakcie jego zapowiedzi zanim Niedźwiedź skończył go mówić to zapomniałem początku tytułu i w jedynym notowaniu w jakim był napisałem "I've lied that woman in a small town" :lol: .
ku3a

Post autor: ku3a »

a co tam, popiszę se - proponuję uwagę w komentarzu, a nie zmianę tytułu w bazie...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Stosowną informację umieszczono w komentarzu do utworu.
danco28

Re: PEARL JAM - Elderly Woman Behind the Counter in a Small

Tak sobie przeglądam stare wpisy i zastanawiam się - jak to jest JacKu drogi, że w tym przypadku:

- BEE GEES - How Deep Is Your Love (live) -> http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=5&t=5018 można było bez problemów dopisać (live) przy samym tytule, a w tym tutaj:

- PEARL JAM - Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town zastosować tylko komentarz do utworu (jak rozumiem komentarz jest na razie niewidoczny)?

Albo w takich (wszystkich) przypadkach dopisujemy (live) przy samym tytule, albo w takich (wszystkich) przypadkach stosujemy tylko komentarz do utworu. (?) Jakąś zasadę trzeba przyjąć i się jej trzymać!

Ja jestem za dopisywaniem (live) przy samych tytułach utworów.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

"Dlaczemu" to ja dostaje pstryczka w ucho? Mnie wywołujesz do tablicy? Jak sam widzisz, jest spora grupa fanów i fanatyków, którzy uważają że takie dopiski powinny być w komentarzach, a nie dopisywane do tytułów czy nazw wykonawców.

Komentarzy na razie nie widać, tak jak wielu innych informacji jakie są gromadzone "na zapleczu" — kolejna wersja uzupełni te braki.
danco28

JaceK pisze:"Dlaczemu" to ja dostaje pstryczka w ucho? Mnie wywołujesz do tablicy?
No a kto ma przyjąć jakąś klarowną zasadę, jeśli chodzi o takie przypadki, jak nie Ty. Kto wprowadza poprawki i dane, jak nie Ty? Jak się będziesz miotał, że jedni chcą tak, a inni inaczej - to nigdy nie będzie jakichś ogólnie przyjętych zasad.

Ostateczna decyzja jaką zasadę należałoby przyjąć w takich przypadkach należy przecież do Ciebie. Chyba, że chcemy referendum w tej sprawie? Obrazek Jedno już (jak na razie) wygrałem. -> http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=5&t=4675 ;)

Po prostu nie bardzo rozumiem dlaczego w przypadku BEE GEES można było dopisać (live) przy samym tytule, a w przypadku PEARL JAM już nie (dodano tylko komentarz). Przecież w obu przypadkach chodzi o to samo, o koncertowe wersje tych nagrań. Więc oba przypadki powinny być potraktowane tak samo. Albo (live) przy samym tytule, albo komentarz do utworu.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Ty, może pójdziemy na wódkę...
danco28

ODPOWIEDZ