Tylko 1 tydzień w poczekalni not. 572, więc umkło uwadze. W archiwum jest The Soul System - Lovely Day.
Sprawę introducingu bym przemilczał, żeby nie robić niepotrzebnego potworka; na antenie pewnie nie było o tym wspominane.
Kropki do pisowni grupy wstawić trzeba.
Nie wiem jaki był tytuł używany na antenie (nazwę zespołu i tytuł pisałem poprawnie, więc znałem to spoza LP3). Może ktoś mógłby to potwierdzić?
do sprawdzenia http://www.discogs.com/SOUL-SYSTEM-Its- ... ter/147537
Moja propozycja oficjalnego zapisu The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. - It's Gonna Be a Lovely Day
The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. - It's Gonna Be a Lovely Day
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Re: The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. - It's Gonna Be a Lovely Day
W zasadzie racja... jeśli patrząc na niektóre okładki płyt. Ale czy te kropki mają jakieś merytoryczne znaczenie w nazwie? Czy jest to skrót? wtedy kropki miałyby gramatyczne znaczenie.
Uważam, że nazwa zespołu jest jednoznacznie identyfikowalna, i nie ma krzyczącej potrzeby zmiany zapisu. Tracklista (udostępniona przez kol. Bobby'ego, a nie opublikowana jeszcze na łamach Archiwum) podaje zapis bez kropek.
Dla porównania:

Niemniej, by uciąć dyskujsę — zapis w bazie przewiduje obie wersje zapisu wykonawcy.
Uważam, że nazwa zespołu jest jednoznacznie identyfikowalna, i nie ma krzyczącej potrzeby zmiany zapisu. Tracklista (udostępniona przez kol. Bobby'ego, a nie opublikowana jeszcze na łamach Archiwum) podaje zapis bez kropek.
Dla porównania:

Niemniej, by uciąć dyskujsę — zapis w bazie przewiduje obie wersje zapisu wykonawcy.
Kropki sa tu, na singlu (na okladce trzeba sie dobrze przyjrzec, ale na singlu widac bardzo wyraznie). Ale rzeczywiscie watpliwe, aby byl to skrot. Tak wiec moze zamknij temat na dobre 
http://www.discogs.com/viewimages?release=79012

http://www.discogs.com/viewimages?release=79012
- Arkano
- Listy Przebojów Trójki słucham od: n. 283 - przełomowe
Skrót to raczej nie był i jakiegoś dramatycznego znaczenia kropek też pewnie nie było, tak sobie postanowili i tyle.JaceK pisze:W zasadzie racja... jeśli patrząc na niektóre okładki płyt. Ale czy te kropki mają jakieś merytoryczne znaczenie w nazwie? Czy jest to skrót? wtedy kropki miałyby gramatyczne znaczenie.
Co do argumentu okładki: okładki grupy>składanki
Co do tracklisty - tej oczywiście nie znam ale w poprzednich (opublikowanych) piosenki z poczekalni zapisywane były często maksymalnymi skrótami - bo miejsce na nie było b. ograniczone. Także ten argument też mnie nie przekonuje.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Czy ten temat też zostanie zaliczony do tych permanentnie ignorowanych przez woźnego...? Jeśli nie ma potrzeby wprowadzenia zmian -- to temat zamykam.