1560 - 23.12.2011 (Piotr Baron)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Martyr

Re: 1560 - 23.12.2011 (Piotr Baron)

Post autor: Martyr »

lady pisze:Atmosfera Świąteczno-zimowa już jest :D :D :D i mam nadzieję utrzyma się przez te trzy dni, więc najpiękniejszy prezent pod choinkę już dostałam z Nieba, a od Trójki płytę doktora House'a :) A jeszcze domownicy się jutro popiszą ... No i nawet koszmarów dziś nie dręczę, bo nie można w takich warunkach grzeszyć i się nie cieszyć.
Pięknie napisane! :)

Dziękuję wszystkim za życzenia. :D
Ze swojej strony chciałabym życzyć Wam, wszystkim forowiczom zdrowych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w rodzinnym gronie i w najcieplejszej atmosferze.

Dobrej nocki! :)
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

Piotr pisze:

Kod: Zaznacz cały

29	-	1	[29]
OME  -  Po deszczu
CD „Tomek Beksiński” 2011
[Poczekalnia Wszech Czasów]: 991	87	1	2	6
Nie wiem czy ktoś inny też zwrócił na to uwagę, ale dlaczego ten utwór będąc nowością w podstawowym zestawieniu wczoraj nie został zaprezentowany w całości? Spoglądając na tracklistę poprzedniego notowania (tracklisty wczorajszego notowania jeszcze nie ma), to utwór ten powinien trwać 6:10, a wczoraj Balon zaprezentował tylko 5:01 wchodząc ze swoim gadulcem i bezczelnie wyciszając to nagranie. WSTYD PANIE PIOTRZE!!! Tym bardziej, gdy dziś przypada 12. rocznica śmierci Tomka Beksińskiego. :(

[*]
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Cóż, jechałem sobie autkiem spokojnie, a tu taka miła niespodzianka na 27.

Że jeszcze na 20 - też super. Ten riff... Riff roku... No, ale mimo wszystko szkoda, że drugi singiel z debiutu się nie pojawił. A była pierońska okazja na przełomie października/listopada.

13 tygodni na 1? To ja stawiam 16 razy na reksiowe cymbałki. GENIALNE reksiowe cymbałki!

Krzysiek83 - no coś Ty, proszę Cię... Raczej mam przyklejoną łatkę, ale to dobrze. Co do uwag krytycznych na temat miejsca 27, to mnie nie interesują. Jak to zwykle u Podola - tekst nie jest napuszony, tylko jest głębszy niż się pierwotnie wydaje i fajnie, że nie jest o flaczkach zakrzewskich, a solówka jest, jak dla mnie, idealnie pasująca i wkomponująco-powalająca. To tylko moja prywatna opinia. Tak, to było radio-edit, ale nie takie jak u Kazika :wink: (na marginesie - kapitalny awans). Pełnej wersji można posłuchać na stronie:http://www.triquetra.art.pl.
I najwyższy czas zastanowić się czy nie wrócić do głosowania na OME. Nie chciałbym wylotki za tydzień, absolutnie nie.

W ciągu dalszym wesołego świętowania w Święta B.N. życzę!!!
kajman

Post autor: kajman »

Jak zwykle w końcówce liczyłem, więc się nie odzywałem. Teraz kilka reflexji (a raczej szczegółów statystycznych) na temat lidera.
Wprawdzie brakuje jeszcze tydzień do rekordu Queen, ale jeden już został wyrównany, a w jednej dziedzinie już jest to utwór najlepszy.
Lista utworów, które były na 1 miejscu 9 tygodni z rzędu:
Dire Straits - Brothers in arms
Bryan Adams - (Everything I do) I do it for you
Anita Lipnicka - Wszystko może się zdarzyć
Madonna - Frozen
Gotye & Kimbra - Somebody that I used to know
Gotye & Kimbra swoje dziesiąte pierwsze miejsce uzyskali w trzynastym tygodniu pobytu i nikomu nie udało się to szybciej.
Dwanaście zwycięstwo osiągnęli w ciągu 13 tygodni, a trzynaście w ciągu 14, a Queen potrzebował do ich osiągnięcia 17 i 24 tygodnie.

No i pozostały jeszcze do zdobycia 293 punkty żeby objąć prowadzenie w podsumowaniu wszystkich notowań (292 przy jeszcze dwóch zwycięstwach lub zwycięstwie i 11 drugich miejscach). Trzymam kciuki.

No i jeszcze życzę Zamachowskiemu 17 miejsca za tydzień, bo bardzo by mnie ucieszyło, gdyby w podsumowaniu wyprzedził One i 12 groszy.
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

adameria pisze:Krzysiek83 - no coś Ty, proszę Cię...
Skromniś :wink:
adameria pisze:I najwyższy czas zastanowić się czy nie wrócić do głosowania na OME. Nie chciałbym wylotki za tydzień, absolutnie nie.
Zatem nie ma wiele czasu na zastanawianie się :wink:
Martyr pisze:Afroamerykanin gotowy.
:lol:
danco28 pisze:WSTYD PANIE PIOTRZE
fakt, też mi zgrzytnęło takie zagadanie i wyciszenie nie wiadomo dlaczego; taki radioedit sobie zrobili
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

kajman pisze: Gotye & Kimbra swoje dziesiąte pierwsze miejsce uzyskali w trzynastym tygodniu pobytu i nikomu nie udało się to szybciej.
Dwanaście zwycięstwo osiągnęli w ciągu 13 tygodni, a trzynaście w ciągu 14, a Queen potrzebował do ich osiągnięcia 17 i 24 tygodnie.
W 12 tygodni osiągnęli dziesiąte zwycięstwo, w 14 dwunaste, a w 15 trzynaste.
kajman pisze: No i jeszcze życzę Zamachowskiemu 17 miejsca za tydzień, bo bardzo by mnie ucieszyło, gdyby w podsumowaniu wyprzedził One i 12 groszy.
Bez przesady. W takim razie życzę Zamachowi 18 miejsca za tydzień a potem wypad z dwudziestki.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:No i pozostały jeszcze do zdobycia 293 punkty żeby objąć prowadzenie w podsumowaniu wszystkich notowań (292 przy jeszcze dwóch zwycięstwach lub zwycięstwie i 11 drugich miejscach). Trzymam kciuki.
Jakby nie liczyć to potrzeba 293 + 200 :)
293 starczy ledwie na 4 miejsce. Gdybym miał obstawiać, to Gotye w podsumowaniu dojdzie do okolic 4-8 miejsca. :)

EDIT: ale realniejsza jest sytuacja, że teraz ludziska się spinają, aby pobić rekord 1 miejsc Queen, a gdy on już padnie to powietrze zejdzie. Zwłaszcza, że nowy rok, a ten nie sprzyja zasiedziałym utworom. Choć były wyjątki. :)
kajman

Post autor: kajman »

No nie wiem czemu u mnie 512 - 20 = 292. No ale Ty sprawę wyjaśniłeś.
Myślę, że niewykluczone, że nawet w najbliższym notowaniu spadnie, ale przeczeka Adelę i wróci na szczyt.
TomaszBr pisze:
kajman pisze:Gotye & Kimbra swoje dziesiąte pierwsze miejsce uzyskali w trzynastym tygodniu pobytu i nikomu nie udało się to szybciej.
W 12 tygodni osiągnęli dziesiąte zwycięstwo, w 14 dwunaste, a w 15 trzynaste.
kajman pisze:No i jeszcze życzę Zamachowskiemu 17 miejsca za tydzień, bo bardzo by mnie ucieszyło, gdyby w podsumowaniu wyprzedził One i 12 groszy.
Bez przesady. W takim razie życzę Zamachowi 18 miejsca za tydzień a potem wypad z dwudziestki.
Gotye liczyłem z poczekalnią.
Zamach jak będzie 18 to i tak one wyprzedzi, ale ja bardzo chciałbym, żeby także 12 groszy pokonał, bo tego chyba jeszcze bardziej niż One nie trawię.
słoik

Post autor: słoik »

słoik pisze:Skoro mowa o bluesie< to chyba warto sobie trochę poprzypominać twórczość Etty James>
No właśnie: http://edition.cnn.com/2012/01/20/showb ... index.html
ODPOWIEDZ