koniec kropka plgrawitacja pisze:Gotye, biedaczysko, chyba już nigdy się nie wydostanie z podium. Zaklinował się. Zostanie tam na wieczność. Na amen. Na koniec kropka.
1563 - 13.01.2012 (Marek Niedźwiecki)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1563 - 13.01.2012 (Marek Niedźwiecki)
Ja dziękuję za dzisiejszy wieczór
Dobrej nocki!

Dobrej nocki!

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Dobrej nocy 
ps. szukam w sieci utworu
99 Luftballons - Adolf feat. Nena
niestety ... pomoże ktoś? dzięki

ps. szukam w sieci utworu

- DarekM
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 33 (04.12.1982)
Iwona trzymam Cię za słowo.anowika pisze: młodziaku, jeszcze tyle listowych historii przed Tobą
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
To jeszcze ja... Jarząbek...
Nie, nie, sąsiadka nie jest wróżbitką, kosmitką, Panią z meteo, tylko po prostu...
Sąsiadka tłukła to wczoraj 20 razy pod rząd na fulla, aż się ściany trzęsły (no, może przesadziłem, ale "plumów" było mnóstwo).
@ lady, moja droga, pojechałaś po prostu.
Ja czułem, że to będzie hit po pierwszych dziesięciu taktach, a po przesłuchaniu całości czułem, że dojdą (bo to duet, sic!) na 1.
I teledysk nie miał tu kompletnie nic do rzeczy. To jest tak mocno wżerająca się melodia, że jak mawia pewien klasyk, niszczy mózgi i nie wiem czy jest o czym dalej dyskutować.
Jednym niszczy tak, że to kochają, a innym tak - że to nienawidzą.
A że teraz jest ogólnonarodowe "klękajcie narody" to już inna sprawa... moim zdaniem do powrotu przyczyniła się... pewna stacja telewizyjna z literką N na końcu.
Ot, taka sobie reklamówka emisji "Władcy pierścieni".
Nie, nie, sąsiadka nie jest wróżbitką, kosmitką, Panią z meteo, tylko po prostu...
Sąsiadka tłukła to wczoraj 20 razy pod rząd na fulla, aż się ściany trzęsły (no, może przesadziłem, ale "plumów" było mnóstwo).
@ lady, moja droga, pojechałaś po prostu.

I teledysk nie miał tu kompletnie nic do rzeczy. To jest tak mocno wżerająca się melodia, że jak mawia pewien klasyk, niszczy mózgi i nie wiem czy jest o czym dalej dyskutować.
Jednym niszczy tak, że to kochają, a innym tak - że to nienawidzą.
A że teraz jest ogólnonarodowe "klękajcie narody" to już inna sprawa... moim zdaniem do powrotu przyczyniła się... pewna stacja telewizyjna z literką N na końcu.
Ot, taka sobie reklamówka emisji "Władcy pierścieni".
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Aż nie chce się wierzyć, że Gotye jeszcze nigdy nie był na liście UK do ostatniej soboty.grawitacja pisze:Gotye, biedaczysko, chyba już nigdy się nie wydostanie z podium. Zaklinował się. Zostanie tam na wieczność. Na amen. Na koniec kropka.
tup tup tup (czyli odgłosy odchodzenia sobie)
A może oni jeszcze razem nie grali/śpiewali?Yacy pisze:ps. szukam w sieci utworu

-
Mnie się chce akurat bardzo.bobby-x pisze:Aż nie chce się wierzyć, że Gotye jeszcze nigdy nie był na liście UK do ostatniej soboty.grawitacja pisze:Gotye, biedaczysko, chyba już nigdy się nie wydostanie z podium. Zaklinował się. Zostanie tam na wieczność. Na amen. Na koniec kropka.
tup tup tup (czyli odgłosy odchodzenia sobie)
A uwierzycie że Sting z "Fragile" w Uk na 70?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Cóż, pozostaje mi cieszyć się, że nie dałam sobie zniszczyć mózguadameria pisze:To jest tak mocno wżerająca się melodia, że jak mawia pewien klasyk, niszczy mózgi i nie wiem czy jest o czym dalej dyskutować.

Faktem jest, że ta piosenka kompletnie mnie nie rusza i nie ruszała mnie od samego początku. Gdzie indziej znajduje się świat mojej muzycznej wrażliwości.
Już nawet rekordzista Queen o wiele bardziej mi się podoba, choć nie przepadam akurat za aranżem " Days Of Our Lives ".
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Klasyk powiedziałby, że jeśli nie zniszczył to słabo...lady pisze:Cóż, pozostaje mi cieszyć się, że nie dałam sobie zniszczyć mózguMniemam iż to dobrze.
SŁABO?!

- adameria
- Kontakt:
To się może zdziwisz tym co napiszę, ale rozumiem to i bardzo doceniam, że masz inny gust.lady pisze:Gdzie indziej znajduje się świat mojej muzycznej wrażliwości.
Jednak fakt, że Cię to nie rusza od początku - tylko potwierdza tą inność.
Na marginesie, nie czuję abym miał mózg jakkolwiek zniszczony, ale melodia jest zacna i potwierdził to nawet najlepszy fachowiec od muzyki jakiego znam.
kropka pl
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
zgadzam się - melodia jest piękna, ale mi sama melodia nie wystarczy do zachwytu piosenką. No i wolę melodie innego typu - patrz np. nowi-starzy Doorsi - to dla mnie jest hit na miarę 15 pierwszych miejsc na lp3adameria pisze: ale melodia jest zacna i potwierdził to nawet najlepszy fachowiec od muzyki jakiego znam.

kropka.pl.com/małpa
A mi z tego duetu dużo bardziej odpowiada Kimbra, a jej samodzielna kariera na liście była bardzo krótka. Szkoda
Witam!
Mam pytanie czy ktoś ma TO notowanie nagrane w wersji do odsłuchu bo niestety nie mogłem wczoraj słuchać listy
. Byłym wdzięczny za udostepniene
Mam pytanie czy ktoś ma TO notowanie nagrane w wersji do odsłuchu bo niestety nie mogłem wczoraj słuchać listy

Witam i pozdrawiam.
Osobiście mam już dość duetu Gotye & Kimbra skąd ta fascynacja
Aż tak
Coma , Kazik to rozumiem.

Osobiście mam już dość duetu Gotye & Kimbra skąd ta fascynacja

Coma , Kazik to rozumiem.

te same słowa mógłbym napisać o Comie. Przecież to taka sobie piosenka, trudno ją zapamiętać, a wiadomo, że człowiek lubi to co może łatwo zapamiętać. Stąd taka popularność Gotye vel. Sting, jak to ostatnio przeczytałem w popularnej gazecie codziennej gdzie z muzyką mają tyle wspólnego co skrzypce z koniem
I to zasługuje na me poparcie w całej rozciągłościrush0123 pisze:Osobiście mam już dość duetu Gotye & Kimbra skąd ta fascynacjaAż tak
![]()
Coma , Kazik to rozumiem.![]()

A mi tam zupełnie nie przeszkadzają. Całkiem przyjemna muzyczka. Ale kibicuję im do bólu, bo przydałby się ktoś do pobicia Queenów (nie ma nic do Queenów, ale niestety jak na nich to nagranie żenujące) na wszelkich możliwych frontach.rush0123 pisze:Osobiście mam już dość duetu Gotye & Kimbra skąd ta fascynacjaAż tak
![]()
Coma , Kazik to rozumiem.![]()
Coma i Kazik (w tych utworach) to dla mnie brzmi jak postawienie obok siebie Zeppelinów i Gagi (no może przesadziłem, ale tylko troszeczkę). Kazikowi życzę jak najszybszego wypadku z top30 bo o ile muzycznie są rzeczy gorsze na liście to chociaż staram się nie słuchać textu to jednak dociera do mnie i załamuje (a jeszcze co poniektórzy cytują co bardziej wkurzające kawałki).
- adameria
- Kontakt:
Co do Kazika to nie zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłości.
I dlatego cytowałem, cytuję i cytować będę...
Nawet Amnezja na mnie tak dobrze nie działała jak ten "eskowy" singiel.

I dlatego cytowałem, cytuję i cytować będę...

Nawet Amnezja na mnie tak dobrze nie działała jak ten "eskowy" singiel.
A pamiętacie Janko Muzykanta? Miał skrzypki zrobione z gonta i końskiego włosia (pewnie z grzywy lub ogona)>piotrek79 pisze:>>>gazecie codziennej gdzie z muzyką mają tyle wspólnego co skrzypce z koniem
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No właśnie - skrzypce mają bardzo dużo wspólnego z koniem!
Gitara z krową albo baranem już nieco mniej, ale też.
Gitara z krową albo baranem już nieco mniej, ale też.
Hmm, biorąc pod uwagę tę wypowiedź, jak i kilka wcześniejszy ( w różnych miejscach) refleksje mam taką, że może stacje radiowe pomyliłeśkajman pisze:A mi tam zupełnie nie przeszkadzają. Całkiem przyjemna muzyczka. Ale kibicuję im do bólu, bo przydałby się ktoś do pobicia Queenów (nie ma nic do Queenów, ale niestety jak na nich to nagranie żenujące) na wszelkich możliwych frontach.
Coma i Kazik (w tych utworach) to dla mnie brzmi jak postawienie obok siebie Zeppelinów i Gagi (no może przesadziłem, ale tylko troszeczkę). Kazikowi życzę jak najszybszego wypadku z top30 bo o ile muzycznie są rzeczy gorsze na liście to chociaż staram się nie słuchać textu to jednak dociera do mnie i załamuje (a jeszcze co poniektórzy cytują co bardziej wkurzające kawałki).
Refleksje mają to do siebie< że są nacechowane subiektywnie< więc trudno z nimi dyskutować< dlatego podzielę się swoją> Kajmanowy gust jest oczywiście irytujący (ochmatkoboska ale jestem! banany!) < ale przede wszyskim z tego wzlędu< że jest absolutnie nieszufladkowalny> a co za tym idzie trójka jest jak najbardziej odpowiednią stacją muzyczną dla niego (co nie znaczy< że oprócz listy jej słucha< wydaje mi się< że gdzieś czytałem< że w ogóle nie słucha radia poza listą)> A na pewno nie należy kajmana traktować w sposób lekko lekceważący< choćby z tego względu< że śmiem przypuszczać< iż ma największą wiedzę muzyczną wśród forowiczów>
Absolutnie nie zgadzam się z ostatnim stwierdzeniem. Nie zaprzeczam, że mam pewną wiedzę muzyczną, ale na pewno są osoby, które mają znacznie większą niż moja.słoik pisze:Refleksje mają to do siebie< że są nacechowane subiektywnie< więc trudno z nimi dyskutować< dlatego podzielę się swoją> Kajmanowy gust jest oczywiście irytujący (ochmatkoboska ale jestem! banany!) < ale przede wszyskim z tego wzlędu< że jest absolutnie nieszufladkowalny> a co za tym idzie trójka jest jak najbardziej odpowiednią stacją muzyczną dla niego (co nie znaczy< że oprócz listy jej słucha< wydaje mi się< że gdzieś czytałem< że w ogóle nie słucha radia poza listą)> A na pewno nie należy kajmana traktować w sposób lekko lekceważący< choćby z tego względu< że śmiem przypuszczać< iż ma największą wiedzę muzyczną wśród forowiczów>
Prawie dobrze czytałeś. W domu radia nie słucham, ale zdarza mi się czasem w pracy. A w domu tylko LP3 i TWC.
Mój gust jest natomiast absolutnie szufladkowalny. Słucham przede wszystkim najbardziej popi... muzyki jak to tylko możliwe no i czasem coś innego.
Pytanie do FOXDa: Co akurat w tej wypowiedzi skłania Cię do takich przemyśleń? To że chciałbym, żeby Gotye zdeklasowało dyskotekowych Queenów? Czy to, że Plany na słońcu to dla mnie prymitywna łupanka z beznadziejnym textem? Czy coś innego? Bo ciekaw jestem.