Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
Przez źle interpretowaną "tolerancję" Francja boryka się z problemem pozbycia się setek muzułmanów modlących się w centrum Paryża, nie nakładając jednocześnie na siebie zagrożena atakiem terrorystycznym...
dlatego lepiej unikać bałaganu, także na mniejszą skalę, na przyład na naszym forum.
Właściwie to trochę smutna ta dyskusja na temat spacji, tylko czemu nie mogę się powstrzymać od śmiechu ?
1. Lana del Rey - VIDEO GAMES
2. Birdy - PEOPLE HELP THE PEOPLE
3. Angus & Julia Stone - LOVE WILL TAKE YOU
4. Wilco - I MIGHT
5. Metronomy - EVERYTHING GOES MY WAY
6. Wolf, Patrick - TOGETHER
7. Deus - GHOST
8. Foster The People - CALL IT WHAT YOU WANT
9. Cohen, Adam - WHAT OTHER GUY
10. We Have Band - WHERE ARE YOUR PEOPLE
Uczę się jej każdego dnia.
Cóż, mnie się wydaje, że gdyby mi nie zależało, żebyś poprawił(a) swoje głosy, to nie pisałbym wcale,
a ku3a wcześniej też nie zwróciłby Ci uwagi i po prostu Twoje głosy nie byłyby zaliczane.
A chodziło zdaje się o głupią spację.
Jeśli to tak mało istotny (głupi) problem, po co w ogóle z nim wyjeżdżać?
ADDY pisze:
Ronio pisze:Wiesz co to "tolerancja".
Przez źle interpretowaną "tolerancję" Francja boryka się z problemem pozbycia się setek muzułmanów modlących się w centrum Paryża, nie nakładając jednocześnie na siebie zagrożena atakiem terrorystycznym...
dlatego lepiej unikać bałaganu, także na mniejszą skalę, na przyład na naszym forum.
Zalatuje mi to rasizmem
Ostatnio zmieniony wt sty 10, 2012 9:33 pm przez Ronio, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur pisze:ale mi się jakoś z kurą skojarzyło a nie chciałbym nikogo urazić.
A pomyślałeś jak urażone będą wszystkie kury< które przeczytają powyższe? Odrobina tolerancji kwik< nie< jak to się pisze< o< przypomniałem sobie< wink>
1. Jane's Addiction - IRRESISTIBLE FORCE
2. Red Box - LET IT RAIN
3. Kravitz, Lenny - BLACK AND WHITE AMERICA
4. Triquetra - ASTROBLUES
5. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
6. Buble, Michael - COLD DECEMBER NIGHT
7. Bush, Kate - WILD MAN
8. R.E.M. - WE ALL GO BACK TO WHERE WE BELONG
9. Florence And The Machine - SHAKE IT OUT
10. Basia - FROM NEWPORT TO LONDON
1. Adele - SOMEONE LIKE YOU (live)
2. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
3. OME - PO DESZCZU
4. Andrus, Artur - CZARNA HELENA PO ROKU
6. Nosowska - O LESIE
7. Coma - LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
8. Grzegorz Turnau - UNO MOMENTO MORTIS
9. Foo Fighters - THESE DAYS
10. Airbag - THE BRIGDE
adameria pisze:A chodziło zdaje się o głupią spację.
Zostało to dosyć jasno wyjaśnione, dlaczego 'wyjechano' z tym tematem i to właśnie bardzo szkoda, że to Ty zrobiłeś z tego wielki problem.
To przy okazji jeszcze jedna prośba [która tu często jest wystosowywana do różnych osób] - nie rób enterów po zacytowaniu, bo to niepotrzebnie zwiększa rozmiar postu, a bez tego i tak jest wystarczająco czytelnie. [ADDY i FOXD zresztą też].
W zasadzie to już OT, ale jak się czyta tego typu wypowiedzi, to trudno nie zareagować na, moim zdaniem, już pewnego rodzaju absurdy. Pytanie zasadnicze, o co tu chodzi na tym forum? O czerpanie przyjemności z obcowania? Bo jeśli tak, to jakieś czepianie się co i rusz kogoś bo nie wstawił spacji, wrzucił za dużo enterów, etc. czy też jakąś inną "brednię", która w żaden sposób nie wpływa na meritum poruszanego wątku, nie sprawia tej przyjemności. Wręcz przeciwnie. A do tego jeszcze, jak ktoś, być może dosadnie, ale być może i celowo zwróci na ów absurd, to następuje jakieś obruszenie się. Może jednak trochę więcej refleksji? Co to jest "apteka" jakaś, że ma być od kreski do kreski? Wielu z tych "czepialskich" można by wytykać szereg potknięć, czy literówek w tym czy innym wątku. Chcecie tego? Na tym ma polegać obcowanie na tym forum? Biorąc pod uwagę akurat ten wątek, być może wielu z was, niesłusznie zakłada, że osobie deklarującej swoje typy zależy na udziel w jakimś rankingu ,który sobie prowadzicie? Może tym osobom tylko chodzi o zadeklarowanie swoich głosów i tyle? Nie przyszło wam to do głowy?
Ostatnio zmieniony wt sty 10, 2012 10:55 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
adameria pisze:a ku3a wcześniej też nie zwróciłby Ci uwagi i po prostu Twoje głosy nie byłyby zaliczane.
A chodziło zdaje się o głupią spację.
Bo dla Ciebie nie powinno być problemem zrobienie tej spacji, a dla ku3y liczenie list które nie wpisują się w ustalony schemat jest poważnym utrudnieniem. Dlatego wszyscy na tym forum staramy się wrzucać nasze głosy bezbłędnie, żeby oszczędzić mu roboty (no i żeby nasze głosy zostały policzone w cotygodniowym podsumowaniu). Ten wątek w sumie ma na celu stworzenie naszej wspólnej listy forumowej. Jeżeli Ciebie nie interesuje, żeby Twoja dziesiątka była liczona do podsumowania to zapostuj ją w taki sposób, żeby nie była brana pod uwagę, a nie utrudniaj pracy liczącemu.
Zaraz, zaraz, bo jakieś przekłamanie tu wprowadzasz. Ja zadeklarowałem swoją 10-ke także tydzień wcześniej i jakoś nie wzięła udziału, w tym waszym podsumowaniu. Dlaczego więc kolegę Ronio wprowadzasz w błąd sugerując, iż ma to znacznie co zrobił, pod kątem tego podsumowania? Może dla precyzji, które (gdzie się znajdują) w takim razie typy forowiczów do lp3, które biorą udział w waszym podsumowaniu?
FOXD pisze:W zasadzie to już OT, ale jak się czyta tego typu wypowiedzi, to trudno nie zareagować na, moim zdaniem, już pewnego rodzaju absurdy. Pytanie zasadnicze, o co tu chodzi na tym forum? O czerpanie przyjemności z obcowania? Bo jeśli tak, to jakieś czepianie się co i rusz kogoś bo nie wstawił spacji, wrzucił za dużo enterów, etc. czy też jakąś inną "brednię", która w żaden sposób nie wpływa na meritum poruszanego wątku, nie sprawia tej przyjemności. Wręcz przeciwnie. A do tego jeszcze, jak ktoś, być może dosadnie, ale być może i celowo zwróci na ów absurd, to następuje jakieś obruszenie się. Może jednak trochę więcej refleksji? Co to jest "apteka" jakaś, że ma być od kreski do kreski? Wielu z tych "czepialskich" można by wytykać szereg potknięć, czy literówek w tym czy innym wątku. Chcecie tego? Na tym ma polegać obcowanie na tym forum? Biorąc pod uwagę akurat ten wątek, być może wielu z was, niesłusznie zakłada, że osobie deklarującej swoje typy zależy na udziel w jakimś rankingu ,który sobie prowadzicie? Może tym osobom tylko chodzi o zadeklarowanie swoich głosów i tyle? Nie przyszło wam to do głowy?
Na tym forum chodzi o czerpanie przyjemności z obcowania i dyskusji, ale przy okazji chodzi o to, żeby nie utrudniać pracy osobom, które ją wykonują dla jeżeli nie wszystkich, to przynajmniej większości osób udzielających się na wątkach z głosowaniem na kolejne notowania. Dlatego są tutaj pewne formalne wymagania. Podobnego typu wymagania są w zabawie o nazwie Nasza Lista. A może spróbujesz kiedyś ręcznie policzyć podsumowanie wszystkich głosowań, żeby przekonać się, ile z tym jest roboty.
1. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
2. Foster The People – PUMPED UP KICKS
3. Buldog - PIOSENKA O BOŚNI
4. Yugopolis 2 / Maciej Maleńczuk - OSTATNIA NOCKA
6. Gotye feat. Kimbra - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
7. Luxtorpeda – AUTYSTYCZNY
8. Illusion – TRON
9. Afro Kolektyw - CZASEM PADA SNIEG W STYCZNIU
10. Lenka – TWO
1. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
2. Red Box - LET IT RAIN
3. Mastodon - THE SPARROW
4. Horrors, The - I CAN SEE THROUGH YOU
5. Jelonek - VIOLMACHINE
6. Kasabian - GOODBYE KISS
7. Dyjak, Marek - CZŁOWIEK (ZŁOTA RYBA)
8. Florence And The Machine - SHAKE IT OUT
9. Acid Drinkers - ET SI TU N'EXISTAIS PAS
10. Gotye feat. Kimbra - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
FOXD, nie wiem o co Ci biega, ale jeśli piszesz o głosowaniu na 1562 notowanie, to przecież Twoje głosy zostały zaliczone!
Nie zauważyłem aby ku3a miał coś do Twojej dziesiątki.
FOXD pisze: Może dla precyzji, które (gdzie się znajdują) w takim razie typy forowiczów do lp3, które biorą udział w waszym podsumowaniu?
kajman pisze:Na tym forum chodzi o czerpanie przyjemności z obcowania i dyskusji, ale przy okazji chodzi o to, żeby nie utrudniać pracy osobom, które ją wykonują dla jeżeli nie wszystkich, to przynajmniej większości osób udzielających się na wątkach z głosowaniem na kolejne notowania. Dlatego są tutaj pewne formalne wymagania. Podobnego typu wymagania są w zabawie o nazwie Nasza Lista. A może spróbujesz kiedyś ręcznie policzyć podsumowanie wszystkich głosowań, żeby przekonać się, ile z tym jest roboty.
Nie chce mi się, i doceniam fakt, że komuś się chce. Zwracam tylko uwagę aby nie czepiać rzeczy, które ni jak się mają do tych zabiegów, bo wtedy to jest zwyczajne czepianie się. To, że komuś się chce i zasługuje na uznanie z tego powodu, nie oznacza, że każdy z forumowiczów musi dokładać skrupulatnych starań by zaspokoić oczekiwania w każdym calu. Na logikę, po co osoba, która zlicza owe głosy do waszego podsumowania, ma analizować typy osoby, która nie zgłosiła w nim swego uczestnictwa? Bo jak mniemam, takowe należy uczynić, prawda? Jeśli więc ten wątek nijak się ma do tego zgłoszenia, to po co osobie, która tego zgłoszenia ( w innym wątku) nie dokonała zawracać głowę jakimiś spacjami, enterami, czy złymi wpisami utworów?
A odnośnie owej "poprawności" to jeszcze raz podkreślam, że jak zaczniemy sobie nawzajem wytykać jakieś, mało znaczące, błędy pisarskie, to to forum zamieni się w wielki OT
Ostatnio zmieniony wt sty 10, 2012 11:17 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
FOXD pisze:Zaraz, zaraz, bo jakieś przekłamanie tu wprowadzasz. Ja zadeklarowałem swoją 10-ke także tydzień wcześniej i jakoś nie wzięła udziału, w tym waszym podsumowaniu. Dlaczego więc kolegę Ronio wprowadzasz w błąd sugerując, iż ma to znacznie co zrobił, pod kątem tego podsumowania? Może dla precyzji, które (gdzie się znajdują) w takim razie typy forowiczów do lp3, które biorą udział w waszym podsumowaniu?
To sprawdź sobie wyniki. Są na stronie 6. Tam znajdziesz min.
Te 8 p. jest od Ciebie, bo możesz sobie sprawdzić, że nikt inny nie ustawił Nocki na 3 miejscu. Zrobiłeś to dokładnie wg przyjętych w tych tematach zasad, więc Twój głos został policzony.
Dla precyzji to jeszcze nie znalazł się do końca zeszłego forumowicz, który deklarowałby niechęć do zaliczenia jego głosów do podsumowania. Jeżeli taki będzie to myślę, że wystarczy, że wszystkie swoje głosy poda w nieprawidłowej formie (np. myślnik zamiast kropki) no i napisze na początku swojego postu, że nie chce, żeby były liczone.
FOXD pisze:Na logikę, po co osoba, która zlicza owe głosy do waszego podsumowania, ma analizować typy osoby, która nie zgłosiła w nim swego uczestnictwa? Bo jak mniemam, takowe należy uczynić, prawda?
Otóż nie. Wystarczy oddać głos w tym wątku w poprawnym formacie i jest liczony.
Poza tym ku3a nie ma czasu analizować. Zrzuca wszystkie głosy z tego wątku automatycznie i je sumuje.
Ostatnio zmieniony wt sty 10, 2012 11:20 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro tak, to zwracam honor. Uważam i tak za czepianie się niuansów, które nijak się mają do intencji wielu wbrew pozorom głosujących. Osobiście, wielu rzeczy nie chce mi się analizować, bo jak kilka poczytałem to odniosłem wrażenie, że gdzieś autorzy zatracili sens "zabawy". Być może warto byłoby pomyśleć o wielu osobach, które nie są w stanie wygospodarować odpowiedniej jednostki czasu, aby się w to wszystko zagłębić. Jako świeży przykład podam wątek niedawno wymyślony w "WszechTopach" dotyczący już 19 TOP-u, a związany głównie z poszerzeniem zestawu do głosowania. Naprawdę mam wrażenie, że niektórzy poświęcają większość dnia na analizowanie tego co na forum. Ja tyle czasu nie mam, i śmiem twierdzić, że wiele osób nie ma. Weźcie to pod uwagę, nim określicie jakieś zasady czegoś.
Ostatnio zmieniony wt sty 10, 2012 11:26 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
FOXD pisze:Skoro tak, to zwracam honor. Ale i tak uważam za czepianie się niuansów, które nijak się mają do intencji wielu wbrew pozorom głosujących.
Każdy taki niuans powoduje, że głos zostaje odrzucony i żeby go policzyć ku3a musi zrobić to ręcznie. Akurat ja jestem skrajnym maniakiem liczenia i koszmarlistę, moją30 i znawcę liczę ręcznie i wiem ile z tym jest roboty.
Dlatego tam nie żądam sformalizowanych zapisów.
FOXD, z całym szacunkiem, ale jeśli dołączasz się do jakiejś zabawy, to musisz się liczyć z tym, że będziesz musiał jej poświęcić tyle czasu, ile wynikać to będzie z jej zasad zawartych w regulaminie. Jeśli nie masz tyle czasu, to po prostu nie zdecydujesz się do zabawy dołączyć. Dla mnie to proste.
Natomiast nie rozumiem prób zmieniania tych zasad, które są przez wszystkich przyjęte. A przynajmniej w takiej formie, w jakiej to robisz Ty.
Może trudno Ci w to uwierzyć, ale wszystkim tu zależy na życzliwej atmosferze i wzajemnym zrozumieniu. Na początku tego wątku pewne rzeczy były pisane spokojnie i grzecznie. Natomiast reakcje na te uwagi spowodowały, że ta atmosfera nieco zgęstniała w efekcie.
Tzn. ja widzę, że z igły zrobiono widły. A komunikat powinien być jasny i nie powodować żadnego obrażania się:
- Czemu służy postowanie tutaj swoich głosów?
Aby utworzyć forumową Listę Przebojów.
- Dlaczego należy pisać w odpowiednim formacie?
Aby maszyna licząca je policzyła. Liczenie tego ręcznie zajęłoby strasznie dużo czasu i wówczas na wyniki trzeba by długo czekać, a też mało kto by się tego podejmował co tydzień (poza kajmanem ), ze względów oczywistych
Zatem - jeśli osoba tutaj zamieszczająca swe głosy chce, aby były one uwzględnione w głosowaniu na forumową listę, powinna zapisać je w odpowiednim formacie. Jeśli tego nie chce - nie musi. Ale wówczas nieco zmniejsza się sens postowania tutaj swego głosowania, wystarczy przecież zagłosować na stronie Trójki. Chyba, że chce to tutaj uczynić wyłącznie jako ciekawostkę, nie ma problemu oczywiście.
I właściwie tyle. Pozostałe złe emocje, które się tutaj pojawiły, są zbędne moim zdaniem.
Miszon pisze:Zatem - jeśli osoba tutaj zamieszczająca swe głosy chce, aby były one uwzględnione w głosowaniu na forumową listę, powinna zapisać je w odpowiednim formacie. Jeśli tego nie chce - nie musi. Ale wówczas nieco zmniejsza się sens postowania tutaj swego głosowania, wystarczy przecież zagłosować na stronie Trójki. Chyba, że chce to tutaj uczynić wyłącznie jako ciekawostkę, nie ma problemu oczywiście.
Ja to widzę trochę inaczej, bo Kuba wrzuca do swojej maszyny wszystkie głosy z wątku, a potem musi się 'bujać' ze wszystkimi, które nie zgadzają się z formatem. Przyjmijmy, że np. połowa z postujących nie będzie chciała się bawić w forumową, to Kuba będzie musiał robić mnóstwo niepotrzebnej roboty.
Moim zdaniem w tym akurat wątku od jakiegoś przynajmniej czasu [ale przynajmniej gdzieś od 200 tygodni ] wrzuca się głosy z myślą o Forumowej. Jak ktoś chce w innym celu, to niech to zrobi w innym wątku.
Nie wiem, czy słusznie to widzę, ale wydaje mi się to logiczne. Ze względu na pracę Kuby.