XVIII Top Wszech Czasów

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
RushF16

Re: XVIII Top Wszech Czasów

Post autor: RushF16 »

JaceK pisze:Oj Panowie... wejdźcie na strony:

http://www.alp3.pl
http://www.lpmn.pl

widać gołym okiem.

Jeśli potrzebujecie linków bezpośrednich:
http://lpmn.pl/18_Trojkowy_Top_Wszech_Czasow.pdf
http://www.alp3.pl/twc/18_Trojkowy_Top_ ... Czasow.pdf
No i właśnie takiej info oczekiwaliśmy. Dobra robota. Dzięki
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Matiass pisze:Wg mnie polskie utwory powinny pozostać w zestawie do głosowania- top, to zestaw najlepszych piosenek w historii muzyki, polskie utwory tę historię również tworzyły.
Jak najbardziej jestem za, mimo faktu że osobno jest Polski TOP. Eliminowanie polskich dokonań z TWC zubożyłoby zestawienie, bo byłoby to pewnym zafałszowaniem rzeczywistości. Zwłaszcza, że przez dotychczasowe 18 notowań + wydanie "0", polskie utwory istniały w zestawieniach do głosowania jak i wynikach.
marekpt

Post autor: marekpt »

Czy moze ktos ma cale nagranie 11-tu godzin ostatniego Topu Wszechczasow?
Marek
choroszcz

Post autor: choroszcz »

wszystko fajnie tylko moj komp nie chce odczytac zadnych PDF ...ani tu ani tu ...pomyslcie wiec teraz na jakim ja swiecie zyje
moze mimo wszystko ktos moze wrzucic cały tysiac gdzies tutaj ...
Awatar użytkownika
Ronio

Post autor: Ronio »

JaceK pisze:Oj Panowie... wejdźcie na strony:

http://www.alp3.pl
http://www.lpmn.pl

widać gołym okiem.

Jeśli potrzebujecie linków bezpośrednich:
http://lpmn.pl/18_Trojkowy_Top_Wszech_Czasow.pdf
http://www.alp3.pl/twc/18_Trojkowy_Top_ ... Czasow.pdf
Dzięki za te odnośniki, zwłaszcza szczegółowe, bo idąc tropem tylko tych ogólnych linków, dla osób mało obeznanych z forum trudno na tych stronach znaleźć szczegóły :D
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

choroszcz pisze:wszystko fajnie tylko moj komp nie chce odczytac zadnych PDF ...ani tu ani tu ...pomyslcie wiec teraz na jakim ja swiecie zyje
w czym problem? bo PDF jest najbardziej przenośnym formatem dokumentów — czytelnym na każdym systemie operacyjnym, mający dziesiątki przeglądarek, mniej lub bardziej funkcjonalnych. To musi się dać skonfigurować! Nawet telefony maja już czytniki PDF. Jeśli to tylko Twój problem — pisz na PW, postaram się coś zaradzić.
Awatar użytkownika
FOXD

choroszcz pisze:wszystko fajnie tylko moj komp nie chce odczytac zadnych PDF ...ani tu ani tu ...pomyslcie wiec teraz na jakim ja swiecie zyje
A próbowałeś wgrać programik: Adobe Reader? Jest to aplikacja darmowa, do ściągnięcia z sieci, i służy do odczytywania właśnie pdf-ów :D
endrju1s

Post autor: endrju1s »

Gary pisze:ten tysiąc to chyba sprzed 3 lat jest. 2 poprzednie chyba nie były publikowane nigdzie.
endrju1s pisze:I zmieni on calkowicie moj sposob glosowania, bo do tej pory myslalem, ze wiekszosc glosow poza setke to glosy zmarnowane. A jak wiem, ze opublikowany zostanie tysiaczek to jak najbardziej takie glosy beda mialy odzwierciedlenie w wynikach.
a mój zmieni na tyle, że na utwory z miejsc poniżej 500-700 (w dwóch notowań, które mieliśmy możliwość wglądu) nie zagłosuję, a dam szansę tym co są stosunkowo blisko top 100.
To w sumie rewolucja w moim podejściu do topu, bo byłam do tej pory pryncypialny co do głosowania wg. serca, a nie wg. szans. :)
Tak, tak. Odnosilem sie do topu sprzed 3 lat. Sorry ze pomylke.

I musze sie zgodzic, ze bede raczej glosowal na utwory z miejsc 100-500, niz 500-1000.
Chociaz akurat bede tu miec sumienie czyste, bo moje szczerze wybrane typy i tak sa w pierwszej piecsetce.

A z drugiej strony glos oddany na piosenke pod koniec tysiaca moze ja podbic pewnie czasem i o 10 miejsc! :) Wiec jaka mamy wladze nad topem, w przeciwienstwie do pierwszej setki, gdzie nasz pojedynczy glos i tak nic nie zmieni.
Matiass
Kontakt:

Post autor: Matiass »

marekpt pisze:Czy moze ktos ma cale nagranie 11-tu godzin ostatniego Topu Wszechczasow?
Marek
Przyłączam się do zapytania (po raz 3 :P)
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Post autor: danco28 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Adobe_Reader

http://www.adobe.com/pl/products/reader.html
Awatar użytkownika
FOXD

Matiass pisze:
marekpt pisze:Czy moze ktos ma cale nagranie 11-tu godzin ostatniego Topu Wszechczasow?
Marek
Myślę, że posty "poprzedzające" zawierają wystarczające dane aby trafić na całe zestawienie. Wklejanie tutaj całego zestawienia jest moim zdaniem zbyteczne.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Takie top 1000 to fascynująca (przynajmniej dla mnie) lektura. Żeby tak co roku...
kajman

Post autor: kajman »

endrju1s pisze:I musze sie zgodzic, ze bede raczej glosowal na utwory z miejsc 100-500, niz 500-1000.
A ja będę głosował na utwory moim zdaniem najlepsze i nie obchodzi mnie czy był on na miejscu 102 (akurat to jeden z mojej 33, na którą spóźniłem się z głosowaniem) czy na miejscu 1543. I głosowałbym na jeszcze mnóstwo utworów nie mających żadnych szans na top1000, jeżeli by tylko ktoś je do zestawu wstawił. Swoją drogą muszę w końcu sprawdzić jak się powiodło mojej ulubionej 33-ce z zestawu bo jakoś do tej pory brakowało mi czasu.
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

FOXD pisze:
Matiass pisze:
Marek
Myślę, że posty "poprzedzające" zawierają wystarczające dane aby trafić na całe zestawienie. Wklejanie tutaj całego zestawienia jest moim zdaniem zbyteczne.
FOXD, ale userzy pytają o nagranie TOPu.
Mój sąsiad ma, ale w formacie wav, nie do przesłania jak mniemiam ;-)
Awatar użytkownika
mara

Post autor: mara »

http://www.wykop.pl/link/994247/led-zep ... ch-czasow/ top trafił na wykop! :D, ciekawe co dalej..fakty o dziewiętnastej? przerwanie programu we wszystkich stacjach radiowych i telewizyjnych by nadać informację kto wygrał top! :D no rozmarzyłam się..
Awatar użytkownika
FOXD

Wysłanie zapisu wraz z naszymi komentarzami w kosmos dla innych cywilizacji :D :D :D
joeperry

Post autor: joeperry »

Może przegapiłem coś w tym wątku ale.. Mam to notowanie 1000 i w związku z tym pytanie - w jaki sposób dany utwór punktowano w podsumowaniu XVIII wszechtopów? Dziękuję :)
kajman

Post autor: kajman »

joeperry pisze:Może przegapiłem coś w tym wątku ale.. Mam to notowanie 1000 i w związku z tym pytanie - w jaki sposób dany utwór punktowano w podsumowaniu XVIII wszechtopów? Dziękuję :)
Nie jestem pewien czy wiem, o co Ci chodzi, ale 100 p. za pierwsze miejsce, 1 za setne.
Przejrzałem wyniki top1000 i stwierdzam, że tylko 30 utworów z mojej 33 się tam załapało, a do tego te 3 brakujące utwory to moja najściślejsza czołówka (miejsca 5, 7 i 11). :evil: I jeszcze nie ma pięciu piosenek, które by się załapały, gdybyśmy głosowali na 50 utworów.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

z tej trójki to zaskakuje B, S & T, że się nie załapało. Pozostałe dwie już mniej. Chociaż Lionel...
ale ciesz się, że dziura w niebie rzutem na taśmę być może się załapała i to bez Twojego głosu.
Awatar użytkownika
Ronio

Post autor: Ronio »

FOXD pisze:
Artur pisze:Dziś rano Pan Marek mówił, że różnica glosów między Schodami a Braćmi była ok 200. Chyba obydwa miały coś koło 6000 głosów, dokładnie nie pamietam.
Za to spora przepaść pomiędzy tymi dwoma utworami pozostałymi, chyba w okolicach 3 tys. :D A ja się wczoraj zastanawiałem, na ile PF miało szanse przeskoczyć pierwszą dwójkę :D :D :D
A skąd te dane?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja specjalnie zaopatrzyłem się w audycję DO POŁUDNIA i nie słyszałem tych rewelacji... a wynikało, ze one mogą pochodzić stamtąd ...
Awatar użytkownika
FOXD

Niedźwiecki napomknął odnosząc się do wyników TOP-u. Mniej więcej brzmiało to tak, że 2 pierwsze utwory walczyły na poziomie 6 tys. głosów, a potem aż do chyba 17 miejsca głosy kształtowały się na poziomie 3 tys. Dokładnie nie cytuję, ale tak się mniej więcej wypowiedział.
Swoją droga przydałaby się taka statystyka ilość oddanych głosów na poszczególne utwory (przynajmniej pierwsza 100). dane
Ostatnio zmieniony śr sty 04, 2012 11:17 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

kiedy? w poniedziałek?
Awatar użytkownika
FOXD

Ta, to był poniedziałek. Godziny teraz dokładnie nie podam, kiedy to stwierdził, bo nie pamiętam.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Na stronie Trójki była informacja, ile utworów przekroczyło 1000 głosów i jeszcze jakieś inne dane. Skopiowałem nawet to info gdzieś tutaj, ale nie pamiętam do jakiego tematu ;-) .
ODPOWIEDZ