XVIII Top Wszech Czasów

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
daveDM

Re: XVIII Top Wszech Czasów

Post autor: daveDM »

A wiecie może czy można gdzieś zobaczyć co było poza setką, bo na lpmn chyba nie ma...
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

daveDM pisze:A wiecie może czy można gdzieś zobaczyć co było poza setką, bo na lpmn chyba nie ma...
Są w bieżącym wątku...
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

jak przejrzysz dokładnie ten temat to co parę stron znajdziesz pięćdziesiątki wrzucone przez Piotra :-)
Ajtek

Post autor: Ajtek »

Witam dzień po Topie,

krótkie podsumowanie moich głosów.
Z 33 piosenek, na które głosowałem, w 100-tce znalazło się 17. Najniżej na 94 Uriah Heep - JULY MORNING, najwyżej na 3 Pink Floyd - WISH YOU WERE HERE. Z pozostałych, które nie weszły do setki, najniżej na 968 Gary Moore - EMPTY ROOMS, najwyżej zaś na 102 Phil Collins - IN THE AIR TONIGHT. Na miejscach 101-200 znalazło się w sumie 9 piosenek, 201-300 4 piosenki, 301-400 1 piosenka, 501-600 1 piosenka i 901-1000 wspomniany Gary Moore. W chwili oddawania głosów myślałem, iż moje głosy są standardowe. Jak widać nie było tak do końca. Wśród piosenek, na które głosowałem, nie było ani jednego polskiego wykonawcy, tak to wyszło w tym Topie.
Pucek

Post autor: Pucek »

Yacy pisze:jak przejrzysz dokładnie ten temat to co parę stron znajdziesz pięćdziesiątki wrzucone przez Piotra :-)
Czy jesli Piotr ma dostęp do pełnego tysiąca - czy byłby tak miły i skopiował na przykład w tym wątku? Jak wiadomo, jest parę osób, które to interesuje a dziś dzień pracy no i przeglądanie 111 stronicowego wątku to troche za wiele ;) a na lpmn na ktore wchodze co jakis czas tylko pierwsza setka.

pozdrawiam.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

...
Ostatnio zmieniony pn sty 02, 2012 4:50 pm przez Grycek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

dla mnie szokiem było stwierdzenie P. Piotra Barona (jak zmieniał się z P. Markiem N.) tuż po utworz "Since I've been loving you" że Pan Marek głosował na ten utwór jednak nie głosował na "Stairway to heaven" i dlatego nie zmieścił się nawet w Top-20...
Pamiętacie ten moment na TWC?

Z jednej strony byłem wściekły że Pan Piotr B. zdradza wynika a z drugiej strony, że mój faworyt będzie aż tak daleko..

Panie Piotrze prosze nie robić sobie aż taaaakich żartów ..... :D

==============================

Co do wyników... rewelacyjny układ.. poza Archive , które sorry ale powinno być raczej przed końcem Top-100 zestwiając ten utwór z innymi , wielkimi utworami wszechczasów

Wiele utworów dałbym wyżej , szczególnie "Since I've been loving you" ...
Co roku dziwię się, że utwory Led Zeppelin typu: 'Baby I'm gonna leave you" , "Rain song" , "Thank you" , "Going to Califormnia" czy "Achilles last stand" nie były wśród kandydatów do TWC ...

Ponadto można stworzyć listę życzen na przysżły rok, co o tym sądzicie?
U mnie poza utworami LZ zabrakło utworów typu:

Genesis - Firth of Fifth
King Crimson - The Court Of The Crimson King
King Crimson - In the Wake of Poseidon
King Crimson - Exiles
Yes - Heart Of The Sunrise
"Yes - Siberian Khantru
"Yes - Awaken"
Anderson Bruford Wakeman Howe - The Meeting
"Robert Plant - Morning Dew
Ostatnio zmieniony pn sty 02, 2012 3:41 pm przez obserw99, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Dziś rano Pan Marek mówił, że różnica glosów między Schodami a Braćmi była ok 200. Chyba obydwa miały coś koło 6000 głosów, dokładnie nie pamietam.
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

Ajtek pisze:Witam dzień po Topie,

...
Wśród piosenek, na które głosowałem, nie było ani jednego polskiego wykonawcy, tak to wyszło w tym Topie.
Skoro jest oddzielny Top dla polskich piosenek, to wyrzuciłabym polskie utwory z Topu głównego.

A dzisiaj w Trójeczce słów kilka i znowu schody były ;-) Aż się chciało wstać i do pracy iść ;-)
Matiass
Kontakt:

Post autor: Matiass »

Wg mnie polskie utwory powinny pozostać w zestawie do głosowania- top, to zestaw najlepszych piosenek w historii muzyki, polskie utwory tę historię również tworzyły. Wyobrażacie sobie top bez Kultu, Perfectu, czy Republiki? Ja osobiście zagłosowałem na 3 piosenki Kultu. Do czołówki u mnie dotarły też SzPAL, T. Woźniak i M. Grechuta. A polski top, to osobne święto.
Pozdrawiam.
Ps. czy ktoś nagrywał może top i chce się podzielić? :D
Awatar użytkownika
obserw99

pablo1237 pisze:
JaceK pisze:

Kod: Zaznacz cały

2	1	18	1
	DIRE STRAITS  —  Brothers in Arms
	1985	Brothers in Arms
	‘09: 16	‘08: 2	‘07: 2	‘06: 2	‘05: 2	‘04: 1	‘03: 1	‘02: 1	‘01: 1	‘00: 2	‘99: 2	‘98: 2	‘97: 2	‘96: 1	‘95: 2	‘94: 2	
	Podsumowanie XVIII Topów:	1774	pkt	miejsce:	2
Liczyłem że będzie na 1. No trudno :) ale i tak super :)
Gdybyśmy uwzględnili pkt z zestawienia tzw "0" tj z roku 1983 to utwórLed Zeppelin "Stairway to heaven" zdobył już pkt 1878 pkt .. a "młodszy" utwór Dire Straits (wiadomo nie notowany w roku 1983) zdobył bez mian 1774 pkt...
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Artur pisze:Dziś rano Pan Marek mówił, że różnica glosów między Schodami a Braćmi była ok 200. Chyba obydwa miały coś koło 6000 głosów, dokładnie nie pamietam.
całkiem zapomniałem o dzisiejszej audycji :?
a wczoraj w czasie topu "wyceniłem" różnicę między 1 a 3 miejscem na 300 głosów. czyli mogłem się niewiele mylić :-)
Matiass pisze:Wg mnie polskie utwory powinny pozostać w zestawie do głosowania- top, to zestaw najlepszych piosenek w historii muzyki, polskie utwory tę historię również tworzyły.
amen! :-)
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

Yacy pisze:a wczoraj w czasie topu "wyceniłem" różnicę między 1 a 3 miejscem na 300 głosów. czyli mogłem się niewiele mylić :-)
O duzo sie pomyliles niestety
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Piotr pisze:
Yacy pisze:a wczoraj w czasie topu "wyceniłem" różnicę między 1 a 3 miejscem na 300 głosów. czyli mogłem się niewiele mylić :-)
O duzo sie pomyliles niestety
MN już tydzień przed topem mówił, że zwycięstwo rozstrzygnie się jak zwykle między dwoma wiadomymi utworami.
Awatar użytkownika
obserw99

na marginesie.. LZ "Stairway to heaven"... W sumie nie jest to dziwne, że ten utwór wpadł na miejsce #1.. To już 8 raz licząc z Topem w 1983r.

Pamiętajmy, że w 2011 roku była 40 rocznica wydania albumu heardrockowego wszechczasów tj. Led Zeppelin IV zawierający m.in. utwór wszechczasów.....

Szkoda że z tego album zabrakł w propozycjach utworów typu "Going to California" czy "When the leave breaks".. może w 2012r... ?
Ostatnio zmieniony wt sty 03, 2012 9:56 am przez obserw99, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

Artur pisze:Dziś rano Pan Marek mówił, że różnica glosów między Schodami a Braćmi była ok 200. Chyba obydwa miały coś koło 6000 głosów, dokładnie nie pamietam.
Za to spora przepaść pomiędzy tymi dwoma utworami pozostałymi, chyba w okolicach 3 tys. :D A ja się wczoraj zastanawiałem, na ile PF miało szanse przeskoczyć pierwszą dwójkę :D :D :D
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

FOXD pisze:Za to spora przepaść pomiędzy tymi dwoma utworami pozostałymi, chyba w okolicach 3 tys. :D
ałć. no tego bym się nie spodziewał :-) chyba muszę namierzyć tę dzisiejszą audycję ;-)
endrju1s

Post autor: endrju1s »

super ciekawe informacje o liczbie glosow.

Jak dla mnie odkryciem tego roku jest rzut oka na caly 1000 kawalkow i sprawdzenie co sie tam kryje w czelusciach i popatrzec jak tam ukladaja sie preferencje co do piosenek poszczegolnych zespolow.

Raj dla takich freak'ow listowych jak ja :)
I zmieni on calkowicie moj sposob glosowania, bo do tej pory myslalem, ze wiekszosc glosow poza setke to glosy zmarnowane. A jak wiem, ze opublikowany zostanie tysiaczek to jak najbardziej takie glosy beda mialy odzwierciedlenie w wynikach.

Szkoda tylko, ze caly tysiac zostal ujawniony wczesniej tylko 2 lata temu w 16tym TWC,.

EDIT: tu skreslilem kilka wyrazow, bo odnosilem sie do niewlasciwego topu.

Panie PIOTRZE, czy jest jakas szansa rzucic okiem na caly TYSIAC sprzed roku - 17 TWC? Albo z innych lat, kiedy takich wynikow nie poznalismy?
Ostatnio zmieniony wt sty 03, 2012 12:33 pm przez endrju1s, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ten tysiąc to chyba sprzed 3 lat jest. 2 poprzednie chyba nie były publikowane nigdzie.
endrju1s pisze:I zmieni on calkowicie moj sposob glosowania, bo do tej pory myslalem, ze wiekszosc glosow poza setke to glosy zmarnowane. A jak wiem, ze opublikowany zostanie tysiaczek to jak najbardziej takie glosy beda mialy odzwierciedlenie w wynikach.
a mój zmieni na tyle, że na utwory z miejsc poniżej 500-700 (w dwóch notowań, które mieliśmy możliwość wglądu) nie zagłosuję, a dam szansę tym co są stosunkowo blisko top 100.
To w sumie rewolucja w moim podejściu do topu, bo byłam do tej pory pryncypialny co do głosowania wg. serca, a nie wg. szans. :)
kajman

Post autor: kajman »

obserw99 pisze:Co roku dziwię się, że utwory Led Zeppelin typu: 'Baby I'm gonna leave you" , "Rain song" , "Thank you" , "Going to Califormnia" czy "Achilles last stand" nie były wśród kandydatów do TWC ...
U mnie poza utworami LZ zabrakło utworów typu:
Genesis - Firth of Fifth
King Crimson - The Court Of The Crimson King
King Crimson - In the Wake of Poseidon
King Crimson - Exiles
Yes (3x)"
"Robert Plant - Morning Dew
O ile raczej zdecydowanie się z Tobą nie zgadzam to tym razem w zasadzie popieram. W zasadzie bo jednak tych Zepów trochę za dużo. Nie chcę rozważać w zasadzie kryteriów estetycznych tylko uważam, że faktycznie Baby i Rain miałyby spore szansę namieszać. No i najlepszy moim zdaniem ich song - Dazed and confused. Genesis to naprawdę przydałoby się coś więcej z pierwszego okresu, bo jest bardzo słabo reprezentowany i do tego jeszcze przynajmniej w połowie nie oddaje to tego, co wtedy tworzyli. Natomiast mimo że Crimsoni to mój absolutny numer 1 to mam wrażenie że Exiles zupełnie by przepadło. In the wake też mnie nie do końca przekonywało w zestawie (chociaż prywatnie uwielbiam). Ale utwór tytułowy z pierwszej płyty to dla mnie absolutna konieczność. Yes tak, ale czy akurat to co proponujesz? Ja bym najchętniej widział Gates of delirium, ale pierwsze kilkanaście minut nie jest dla większości do przejścia. Z drugiej strony piękna i przystępniejsza końcówka wydana później na singlu jako Soon as soon jest dla mnie kaleczeniem utworu i dlatego w zestawie by mnie nie przekonała. Co do Planta to MD czemu nie, ale przede wszystkim genialne Slow dancer.
choroszcz

Post autor: choroszcz »

prosze ..podajcie gdzie mozna zobaczyc ten 1000 ...bo LPMN jakos nie widze , a jestem z tych mniej jarzacych technicznie ( niestety)
Awatar użytkownika
RushF16

Post autor: RushF16 »

choroszcz pisze:prosze ..podajcie gdzie mozna zobaczyc ten 1000 ...bo LPMN jakos nie widze , a jestem z tych mniej jarzacych technicznie ( niestety)
Cały tysiąc jest od wczoraj w LPMN, wystarczy tylko przewijać
Pucek

Post autor: Pucek »

RushF16 pisze:
choroszcz pisze:prosze ..podajcie gdzie mozna zobaczyc ten 1000 ...bo LPMN jakos nie widze , a jestem z tych mniej jarzacych technicznie ( niestety)
Rush - mowisz o tym linku: http://lpmn.pl/twc_pr3.php ?
Mi się tam wyświetla tylko 100 utworów i żadnym sposobem wiecej...
Awatar użytkownika
RushF16

Post autor: RushF16 »

Pucek pisze:
RushF16 pisze:
Rush - mowisz o tym linku: http://lpmn.pl/twc_pr3.php ?
Mi się tam wyświetla tylko 100 utworów i żadnym sposobem wiecej...
Dostałem info że:
Cały TOP będzie opublikowany
Czekamy :D
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Oj Panowie... wejdźcie na strony:

www.alp3.pl
www.lpmn.pl

widać gołym okiem.