schody, straits, archive i wiele wspaniałego i epitaph ...misiek230688 pisze:To co będzie w pierwszej 20?
XVIII Top Wszech Czasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XVIII Top Wszech Czasów
Godzilla! A co to Godzuki?anowika pisze:Godzilla czy Godzuki?1981 pisze:Może uznacie to za herezję, ale jeśli chodzi o "Kashmir", to wolę wersję Puff Daddy'ego i Jimmiego Paige'a - "Come With Me" wymiata bardziej!
- tanatos
nie było źle...saferłel pisze:Przecież wszystko zostaje po staremu, kilka oczek w dół w górę - jaka to różnica w momencie, gdy w 2009 było tak jak było (a nie było źle)tanatos pisze:zaczynam się z lekka obawiać o pierwszą dwudziestkę, chociaż pewnie niepotrzebnie...

Też lubię Godzillę ale nie bardziej niż oryginał...1981 pisze:Może uznacie to za herezję, ale jeśli chodzi o "Kashmir", to wolę wersję Puff Daddy'ego i Jimmiego Paige'a - "Come With Me" wymiata bardziej!
Jak to nie ma synekdochy z jabłkami<ot< np> taka: pan zgubił w hipermarkecie panią< przeszukał cały dział z owocami< nic< w końcu dostrzegł ją na mięsie< a gdy się spotkali< mówi do niej z wyrzutem: szukałem cię wśród jabłek>
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Kaszmir to jeśli chodzi o perkusję - mój ulubiony instrument absolutnie top10. Uwielbiam gary w tym utworze.
Witam,
Te miejsca poza pierwsza setka sa absolutnie rewelacyjne!
Tylko mala PROSBA.
Czy ktos je bedzie posiadal w jakiejs wersji sortowalnej, np. w Excel'u, zeby mozna sobie bylo popatrzec jak sie uplasowaly piosenki roznych zespolow.
Obecnie publikowana wersje trzebaby obrabiac kilka godzin, zeby moc na nia lepiej popatrzec.
Te miejsca poza pierwsza setka sa absolutnie rewelacyjne!
Tylko mala PROSBA.
Czy ktos je bedzie posiadal w jakiejs wersji sortowalnej, np. w Excel'u, zeby mozna sobie bylo popatrzec jak sie uplasowaly piosenki roznych zespolow.
Obecnie publikowana wersje trzebaby obrabiac kilka godzin, zeby moc na nia lepiej popatrzec.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Nie no standardy wszyscy wiemy ale coś musiało awansować i obawiam się , że to coś jest be
- krzysiek83
słoik pisze:Jak to nie ma synekdochy z jabłkami<ot< np> taka: pan zgubił w hipermarkecie panią< przeszukał cały dział z owocami< nic< w końcu dostrzegł ją na mięsie< a gdy się spotkali< mówi do niej z wyrzutem: szukałem cię wśród jabłek>

Jeśli chodzi o gary, to chyba Zeppy miałyby minimum 5 utworów w takim topie. Wszakże grał tam najlepszy bębniarz EVER.krzysiek83 pisze:Kaszmir to jeśli chodzi o perkusję - mój ulubiony instrument absolutnie top10. Uwielbiam gary w tym utworze.

- tanatos
Właśnie mam podobne przeczucie...misiek230688 pisze:Nie no standardy wszyscy wiemy ale coś musiało awansować i obawiam się , że to coś jest be
nieletnia cartoon Godzilla1981 pisze:Godzilla! A co to Godzuki?anowika pisze:Godzilla czy Godzuki?1981 pisze:Może uznacie to za herezję, ale jeśli chodzi o "Kashmir", to wolę wersję Puff Daddy'ego i Jimmiego Paige'a - "Come With Me" wymiata bardziej!

Ja liczę jeszcze co najmniej na to:FOXD pisze:misiek230688 pisze:To co będzie w pierwszej 20?
LED ZEPPELIN - Stairway to Heaven
Stairway To Heaven poza pierwszą dwudziestką...

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Hehhe, moim zdaniem tamten top miał wiele pozytywnych cech. Oczywiście to był totalny szok, wiec spotkało się to z oczywistą agresją i rozróbamitanatos pisze: nie było źle...

Akurat w tym utworze lubię nie samą perkusję, tylko połączenie perki Bonza i gitarowego mistrzostwa Page'a.krzysiek83 pisze:Kaszmir to jeśli chodzi o perkusję - mój ulubiony instrument absolutnie top10. Uwielbiam gary w tym utworze.
Nie kraczcietanatos pisze:Właśnie mam podobne przeczucie...misiek230688 pisze:Nie no standardy wszyscy wiemy ale coś musiało awansować i obawiam się , że to coś jest be

Wyniki siódmej godziny:
1. 115 PINK FLOYD — Time
2. 108 LED ZEPPELIN — Whole Lotta Love
3. 104 EAGLES — Hotel California
4. 100 OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę
5. 96 DIRE STRAITS — Sultans of Swing
6. 92 MAREK GRECHUTA — Dni, których nie znamy
7. 91 DEPECHE MODE — Enjoy the Silence
8. 79 KULT — Polska
9. 70 ERIC CLAPTON — Tears in Heaven
1. 115 PINK FLOYD — Time
2. 108 LED ZEPPELIN — Whole Lotta Love
3. 104 EAGLES — Hotel California
4. 100 OBYWATEL G.C. — Nie pytaj o Polskę
5. 96 DIRE STRAITS — Sultans of Swing
6. 92 MAREK GRECHUTA — Dni, których nie znamy
7. 91 DEPECHE MODE — Enjoy the Silence
8. 79 KULT — Polska
9. 70 ERIC CLAPTON — Tears in Heaven
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Czy ktoś też ma tak jak ja, że jak się wsłucham tak na maxa w utwory Pink Floyd, to w trakcie słuchania ryczę jak głupia, później chodzę roztrzęsiona i się nie mogę uspokoić. Tak mnie przenika do głębi Ich muzyka.
Kashmir - kiedyś słyszałam, u Metza właśnie, wersję koncertową gdzieś z Indii, chyba z Bombaju. Wersja z wplecionym hinduskim motywem. Świetne, no i taniec brzucha można poćwiczyć.
Kashmir - kiedyś słyszałam, u Metza właśnie, wersję koncertową gdzieś z Indii, chyba z Bombaju. Wersja z wplecionym hinduskim motywem. Świetne, no i taniec brzucha można poćwiczyć.
- tanatos
A co do Kashmiru, to mi się przypomniała zagubiona gdzieś wersja... pistolsów.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
25 47 18 2
U2 — One
1991 Achtung Baby
‘09: 2 ‘08: 17 ‘07: 9 ‘06: 5 ‘05: 4 ‘04: 4 ‘03: 4 ‘02: 5 ‘01: 4 ‘00: 4 ‘99: 4 ‘98: 6 ‘97: 3 ‘96: 16 ‘95: 23 ‘94: 52
Podsumowanie XVIII Topów: 1584 pkt miejsce: 7
U2 tak nisko? dawno koncertu nie było... 

- krzysiek83
Coś takiego właśnie sobie pomyślałemGary pisze:Jeśli chodzi o gary, to chyba Zeppy miałyby minimum 5 utworów w takim topie. Wszakże grał tam najlepszy bębniarz EVER.krzysiek83 pisze:Kaszmir to jeśli chodzi o perkusję - mój ulubiony instrument absolutnie top10. Uwielbiam gary w tym utworze.

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Ale skok, no, no, no 

- radzio89
- Kontakt:
U DWA ALE FAJNIE ŻE TAK NISKO 

Teraz kraczemy a potem zapłaczemy...FOXD pisze:Nie kraczcietanatos pisze:Właśnie mam podobne przeczucie...misiek230688 pisze:Nie no standardy wszyscy wiemy ale coś musiało awansować i obawiam się , że to coś jest be