XVIII Top Wszech Czasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XVIII Top Wszech Czasów
Przypomina mi się, jak kiedyś wieczorem byłam z grupą znajomych (w tym z kolegą, który miał gitarę) na naszym Rynku Wielkim. Niedaleko siedziała wycieczka, jak się później okazało, z Poznania. W pewnym momencie zaczęli śpiewać Whisky. A potem my zaczęliśmy grać. I w ten sposób wyszedł taki wspólny koncert
.

No w tej godzinie skrajności. Najgorszy utwór jak dotąd czyli 12 groszy a potem dwa najlepsze czyli Archanioł w Krzakach i Marmolada. Korowód też na duży plus, ale wolę wersję Plateau.
Piotrze czy możesz ujawnić ile polskich utworów jest w top100 ?
Zdrowiapablo1237 pisze:i za TOP i za TRÓJKE i za redaktorów prowadzącychAjtek pisze:"Whisky" zaserwowana, no to zdrowie.

Jak tak będziemy pili toasty, to nie doczekamy do 20-stej

No i Marek Grechuta, cudnie.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Moje są trzy Queen , Black Sabbath i Dżem
Marek mówił że 19 o ile dobrze usłyszałem.krzychu78 pisze:Piotrze czy możesz ujawnić ile polskich utworów jest w top100 ?
Dzisiaj nawet z kościoła rezygnuje. Ciekawe czy Zbyszu da mi rozgrzeszenie 

Jest Korowód! To teraz jeszcze Bema poproszę jako najwyższy powrót. 

PanMarek już mówił< tylko zapomniałem> Ale dużo tego było< chyba prawie dwadzieścia>krzychu78 pisze:Piotrze czy możesz ujawnić ile polskich utworów jest w top100 ?
- mara
Tadeusz Nalepa bodajże powiedział że po Led Zeppelin w muzyce nic ciekawego się nie wydarzyło..A poważnie to że nie piszę w każdym poście "wg mojej opinii (..) i każdy z was ma prawo myśleć inaczej" to wcale nie znaczy że tak nie sądzę. No a teraz Korowód czyli definitywna magia topu..( w mojej opiniiprz_rulez pisze: Bije od Ciebie straszny konserwatyzm. Postaraj się proszę zrozumieć, że może dla niektórych inne utwory są ważne. Nie wszyscy pamiętają te czasy, nie wszyscy też mieli rodziców katujących Pink Floydów lub starszych znajomych, słuchających "Smells Like Teen Spirit" z papierosem w ręce... Dla każdego Top Wszech Czasów jest czymś innym... Dlaczego niektórzy na siłę chcą ustalać coś za innych? Poza tym to tylko dwa utwory, z tego wieku jeszcze tylko Archive... Czy to naprawdę aż tak dużo, że trzeba robić taką aferę? Zaraz sprawdzę Top Wszech Czasów w Holandii, ale jestem prawie pewien, że tam takich utworów jest więcej.

fajnie ,że jest Marek GrechutaPiotr pisze:Kod: Zaznacz cały
72 94 8 70 MAREK GRECHUTA — Korowód 1970 Korowód ‘08: 70 ‘07: 89 ‘06: 99 ‘98: 89 ‘97: 85 ‘96: 77 Podsumowanie XVIII Topów: 133 pkt miejsce: 131
-
Nie żebym narzekała, ale półgodziny z moich głośników agresywnie wyskakują na mnie ciemne okropieństwa toteż ogarnia mnie myśl że tak już będzie do końca, łapie mnie oślizgły smutek, vanitas vanitatum etc. ech...
Jak do tej pory nic z moich głosów oprócz (niezagranego Iron Man'a)... Ale w gruncie rzeczy, to chyba dobrze, że moje ulubione utwory będą tak wysoko
.
ps. Mój pierwszy post (!), zachęcony przez Marka Niedźwieckiego do brania udziału w dyskusji wreszcie się zarejestrowałem.

ps. Mój pierwszy post (!), zachęcony przez Marka Niedźwieckiego do brania udziału w dyskusji wreszcie się zarejestrowałem.
Szczególnie przeraża ta jadziowa angina>grawitacja pisze:Nie żebym narzekała, ale półgodziny z moich głośników agresywnie wyskakują na mnie ciemne okropieństwa toteż ogarnia mnie myśl że tak już będzie do końca, łapie mnie oślizgły smutek, vanitas vanitatum etc. ech...
No a ja z kolei zacząłem go doceniać po 40-ce. Dla mnie to top5 Dżemu (i niestety tylko jeden z nich będzie w topie).słoik pisze:Gdy miałem kilkanaście lat< to był mój ulubiony Dżem< ale na szczęście przeszło mi>
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Prawde pisze, 19Ajtek pisze:Marek mówił że 19 o ile dobrze usłyszałem.
łuk elektryczny gasi się przy pomocy próżni a w próżni jak wiadomo nie ma słoików.grawitacja pisze:Nie żebym narzekała, ale półgodziny z moich głośników agresywnie wyskakują na mnie ciemne okropieństwa toteż ogarnia mnie myśl że tak już będzie do końca, łapie mnie oślizgły smutek, vanitas vanitatum etc. ech...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1432
Fantastyczny Grechuta zaliczył awans. Trochę niedoceniony utwór, w Polskim Topie też nigdy w czołówce nie był.
Czyli na moje oko mówimy o tym samym okresie>kajman pisze:No a ja z kolei zacząłem go doceniać po 40-ce.słoik pisze:Gdy miałem kilkanaście lat< to był mój ulubiony Dżem< ale na szczęście przeszło mi>
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Uważaj, żebyś z tym nie przedobrzyłkajman pisze:No a ja z kolei zacząłem go doceniać po 40-ce. Dla mnie to top5 Dżemu (i niestety tylko jeden z nich będzie w topie).słoik pisze:Gdy miałem kilkanaście lat< to był mój ulubiony Dżem< ale na szczęście przeszło mi>

ja też lubię słuchać Dżemu
super muzyka 

Zatem miejsce dla długiego Niemena musi się znaleźćPiotr pisze:Prawde pisze, 19Ajtek pisze:Marek mówił że 19 o ile dobrze usłyszałem.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Korowód chyba nawet w wersji jeszcze bardziej rozszerzonej?
Przeanalizowałem powroty i martwi mnie, że nie będzie najprawdobodobniej The Clash, The Cure i Joy Division.
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Kod: Zaznacz cały
71 46 11 41
RED HOT CHILI PEPPERS — Californication
1999 Californication
‘09: 85 ‘08: 47 ‘07: 41 ‘06: 54 ‘05: 48 ‘04: 52 ‘03: 50 ‘02: 50 ‘01: 57
Podsumowanie XVIII Topów: 510 pkt miejsce: 67