miłego wsłuchiwania się!
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Obawiam się< że na aż trzydzieści świetnych utworów to nie ma żadnych szans> Ups< no i nie powstrzymałem się>prz_rulez pisze:Witam wszystkich (praktycznie) już po świętach. Miło będzie usłyszeć trzydzieści świetnych utworów. Miło byłoby też, gdyby nie było tylu złośliwych komentarzy, ale obawiam się, że niektórzy nie umieją się powstrzymać i nie skrytykować...
Jeden ton podaje trąbka>Piotr pisze:Kod: Zaznacz cały
29 323 5 2 17 PJ HARVEY — The Glorious Land CD „Let England Shake” 2011
ku3a pisze:cześć wszystkim.
dziś bez podwójnych miejsc.
zagramy trzydziechę.
Kod: Zaznacz cały
28 333 1 1 14 KATIE MELUA — To Kill You with a Kiss / I’d Love to Kill You
CD „The House” 2010
27 334 10 2 24 MYSLOVITZ — Ukryte
CD „Nieważne jak wysoko jesteśmy…” 2011
może ...wokalista?prz_rulez pisze:Boję się, że to będzie pierwszy moment, gdy rozpocznie się ostra krytyka.
Ja uważam jednak, że w tym utworze Myslovitz jest coś wyjątkowego, jakaś melancholia... Nigdy nie byłem w sytuacji, gdy bliska mi osoba była tysiące kilometrów ode mnie i było to aż tak ważne, że przesłaniało wszystko inne, jednak domyślam się, że czułbym się podobnie jak... podmiot muzyczny? Właśnie, jak nazwać osobę opowiadającą w utworze muzycznym?
Ja bym nazwała go trubadurem, bo uwielbiam to słowoprz_rulez pisze:Boję się, że to będzie pierwszy moment, gdy rozpocznie się ostra krytyka.
Ja uważam jednak, że w tym utworze Myslovitz jest coś wyjątkowego, jakaś melancholia... Nigdy nie byłem w sytuacji, gdy bliska mi osoba była tysiące kilometrów ode mnie i było to aż tak ważne, że przesłaniało wszystko inne, jednak domyślam się, że czułbym się podobnie jak... podmiot muzyczny? Właśnie, jak nazwać osobę opowiadającą w utworze muzycznym?
26 335 6 1 19 RIVERSIDE — Forgotten Land
ED „Memories in My Head” 2011
stycznik pisze:kurcze , jak ja lubię takie podsumowania, Topy Wszystkich Czasów...tak lubię, że bardzo aż
Problem w tym< że o tych utworach napisaliśmy już tyle dobrego i złego< że teraz trudno coś sensownego jeszcze wymyśleć>prz_rulez pisze:Boję się, że to będzie pierwszy moment, gdy rozpocznie się ostra krytyka.
nie bo wokalista to ktoś kto śpiewa czyli..podmiot wykonawczy..a nie zaraz to właściwie cały zespól. Zostałabym tu przy starym dobrym podmiocie lirycznym..no chyba że utwór jest epicko genialny..to wtedy podmiot epickistycznik pisze:może ...wokalista?prz_rulez pisze: podmiot muzyczny? Właśnie, jak nazwać osobę opowiadającą w utworze muzycznym?
No jest obecnie niedostepna. Byc moze znow powroci. A jest takowe zapotrzebowanie, zeby znow byla w sieci?Zibion pisze:Piotruś, a gdzie a jak można Twoja stronę podglądnąć, bo szruba.net już nie działa...
Co by tu nie mówić i oceniać, czy słusznie, czy niesłusznie, ale są już legendą muzycznego przełomu wieku w Polsce. Może nie nazwałbym ich polskim Radiohead, ale Blur już takwiedzmisko pisze: a myslovitz w żadnym razie krytykowac nie zamierzam, bo wręcz nie wypada!
Chyba dlatego, że tak rzadko bywałem tutaj podczas listy, że ja wciąż mam jakieś pomysły. No i zbliża się podsumowanie mojej listy, gdzie też trzeba będzie coś napisać (okej, nie trzeba, ale mam ochotę).słoik pisze:Problem w tym< że o tych utworach napisaliśmy już tyle dobrego i złego< że teraz trudno coś sensownego jeszcze wymyśleć>
25 349 1 1 14 COLDPLAY — Paradise
CD „Mylo Xyloto” 2011