Kazikowe twory...
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kazikowe twory...
El Düpa
El Doöpa
El Doopa
El Dupa
— wszystkie pisownie tej nazwy znalazłem z necie... która jest poprawna?
El Doöpa
El Doopa
El Dupa
— wszystkie pisownie tej nazwy znalazłem z necie... która jest poprawna?
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
http://www.staszewski.art.pl/dyskografia/index.php -- są chyba wszystkie wersje.
tak naprawde El Dupa to nie jest Kazikowy twor, bo on jest tam tylko zwyklym czlonkiem zespolu. Mozgiem tego projektu jest Dr Yry.
a teraz do rzeczy, czyli do nazw zespolu. Otoz... wszystkie są poprawne
. Na każdym wydawnictwie (płyta, single) napisane jest inaczej. Z kolejną płytą i singlami ta tendencja się nie zmieni
. Także już niedługo dojdą 2 kolejne nazwy do dyskusji. Mozna tylko obstawiac jakie tym razem
.
(zrodlo - prywatna korespondencja z Dr Yry)
a teraz do rzeczy, czyli do nazw zespolu. Otoz... wszystkie są poprawne

(zrodlo - prywatna korespondencja z Dr Yry)
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
No to jak to w takim razie potraktować z punktu widzenia bezdusznych maszyn zerojedynkowych? Bo gdyby się zastosowało różne nazwy, to wyszłyby 4 różne zespoły w archiwum.
Może jakoś tak:
El Düpa [także: El Doöpa; El Doopa; El Dupa]
W zasadzie podobnie można się przyczepić do:
- VooVoo i WuWu,
- Stanisław Sojka i Stanisław Soyka,
- Papa Dance i Papa Dock
i może jeszcze więcej.
Może jakoś tak:
El Düpa [także: El Doöpa; El Doopa; El Dupa]
W zasadzie podobnie można się przyczepić do:
- VooVoo i WuWu,
- Papa Dance i Papa Dock
i może jeszcze więcej.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Bingo! Rozumiem, że cokolwiek bym nie wpisał, to będzie i dobrze, i żle, zależnie od tego kto jaką wersję znajdzie w sieci 
Twoje ,,orzeczenie'' przyjmuję za wykładnik, choć zastanawiam się, jak identyfikować wykonawstwo przy zbiorczych statystykach? Razem z ,,Kazikiem'' czy ,,Kazik na żywo''? czy osobno?

Twoje ,,orzeczenie'' przyjmuję za wykładnik, choć zastanawiam się, jak identyfikować wykonawstwo przy zbiorczych statystykach? Razem z ,,Kazikiem'' czy ,,Kazik na żywo''? czy osobno?
-- o tym właśnie myślę, i jednolitego, w pełni automatycznego rozwiązania jeszcze nie znalazłem. Półśrodki, owszem... zobaczymy czy się sprawdzą.W zasadzie podobnie można się przyczepić do:
- VooVoo i WuWu,
- Papa Dance i Papa Dock
czy chodzi o to czy Kazikowi zaliczac punkty zdobyte przez El Dupe? Jesli tak to nie, bo on jest tylko czlonkiem zespolu, tak samo jak jest czlonkiem Kultu, a przeciez za nagrania Kultu punkty nie beda sumowane z "Mars napada" itd.JaceK pisze:Twoje ,,orzeczenie'' przyjmuję za wykładnik, choć zastanawiam się, jak identyfikować wykonawstwo przy zbiorczych statystykach? Razem z ,,Kazikiem'' czy ,,Kazik na żywo''? czy osobno?
- tadzio3
- Kontakt:
to może tak:
El Dupa [także: El Düpa, El Doöpa; El Doopa; ]
W końcu bez względu na zapis wymowa fonetyczna jest właśnie taka, więc najlepiej uznać ją za nazwe uniwersalną- wyjściową.
El Dupa [także: El Düpa, El Doöpa; El Doopa; ]
W końcu bez względu na zapis wymowa fonetyczna jest właśnie taka, więc najlepiej uznać ją za nazwe uniwersalną- wyjściową.
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2007 5:21 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 1 raz.
El Dupa - tak byla podpisana plyta "A pudle?"
El Doöpa - tak byl podpisany singiel "Natalia w Brooklynie"
El Dojpa - tak byl podpisany singiel "Prohibicja"
wiec takich trzech nazw proponuje uzyc. Ja bym jako pierwsze dal "El Dupa", bo tak jest podpisany album i nalezy uznac, ze to jest najwazniejsze z tych trzech wydawnictw.
tak wiec moja propozycja jest taka: "El Dupa [także: El Doöpa, El Dojpa] "
El Doöpa - tak byl podpisany singiel "Natalia w Brooklynie"
El Dojpa - tak byl podpisany singiel "Prohibicja"
wiec takich trzech nazw proponuje uzyc. Ja bym jako pierwsze dal "El Dupa", bo tak jest podpisany album i nalezy uznac, ze to jest najwazniejsze z tych trzech wydawnictw.
tak wiec moja propozycja jest taka: "El Dupa [także: El Doöpa, El Dojpa] "
11 maja nowa plyta w kiepskich sklepach muzycznych. Juz sie boje
.
No i jako nazwa dojdzie L Dópa. Ja obstawialem El Dópa, wiec nie tak daleko bylem od prawdy.
http://muzyka.onet.pl/10173,1531669,newsy.html

No i jako nazwa dojdzie L Dópa. Ja obstawialem El Dópa, wiec nie tak daleko bylem od prawdy.
http://muzyka.onet.pl/10173,1531669,newsy.html
No i plyte mam juz w swoich zbiorach
.
Wlasnie leci po raz pierwszy. Na razie nie bede oceniac. Ale przebojow na miare Natalii to raczej nie ma. Po prostu frajda z robienia muzyki, ktora jednak z pewnoscia nie wszystkim przypadnie do gustu, ale powinna sie raczej spodobac tym ktorzy lubili cala "A pudle?" a nie tylko 2 single. Tym ktorzy znaja zespol tylko z singli... No coz...
Mialbym tez podpisy zespolu, bo byli na 18.30 w Empiku, ale czekalem do 18.45, nie bylo ich jeszcze, a na 19.00 bylem umowiony. Zreszta bylem 40-50 w kolejce. Gdy wrocilem po poltorej godziny juz nikogo nie bylo...

Wlasnie leci po raz pierwszy. Na razie nie bede oceniac. Ale przebojow na miare Natalii to raczej nie ma. Po prostu frajda z robienia muzyki, ktora jednak z pewnoscia nie wszystkim przypadnie do gustu, ale powinna sie raczej spodobac tym ktorzy lubili cala "A pudle?" a nie tylko 2 single. Tym ktorzy znaja zespol tylko z singli... No coz...

Mialbym tez podpisy zespolu, bo byli na 18.30 w Empiku, ale czekalem do 18.45, nie bylo ich jeszcze, a na 19.00 bylem umowiony. Zreszta bylem 40-50 w kolejce. Gdy wrocilem po poltorej godziny juz nikogo nie bylo...