Coś czułem że to cięcie ostatnich utworów ma związek z tym że jest jeszcze coś długiego do zaprezentowania przed dziewiątą
Choć wolałbym słyszeć tutaj krótsze "Mój synku"
Witam wszystkich w przedwigilijny wieczór. A myślałem, że Kazik dziś w pierwszej dyszce, ale pewnie zaraz po Nowym Roku dotrze do 1 miejsca i zluzuje Gotye, bo innej możliwości nie widzę. Co nie zrobił Jane's Addiction to musi zrobić Kazik, choć bardzo lubię kawałek GiK.
aczkolwiek jakoś na początku listopada napisałem, że Gotye może być na pierwszym do Świąt i wolałbym, abym wyszedł na proroka . Dlatego jeszcze z tydzień-dwa poczekajmy.
Ostatnio zmieniony pt gru 23, 2011 10:06 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 2 razy.
Aro pisze:Szkoda, bo Kazik gorszego utworu z płyty nie mógł wybrać .
Za to mógł zaryzykować i zaproponować tytułowe nagranie, rewelacyjne Bar La Curva.
Aro pisze:Szkoda, bo Kazik gorszego utworu z płyty nie mógł wybrać .
Za to mógł zaryzykować i zaproponować tytułowe nagranie, rewelacyjne Bar La Curva.
No i byłoby krótsze, i leciałoby w esce
U płotka< przepraszam< że niestety mniej więcej wiem kto to jest>
Aro pisze:Za to mógł zaryzykować i zaproponować tytułowe nagranie, rewelacyjne Bar La Curva.
Myślę że nie wybrał bo trzebaby tytuł ocenzurować [lub czytać ten wyraz tak jak napisane - przez "C" ] - tak misie wydaje.
Mam kuzyna arabopolaka mieszkającego we włoszech< który czasem miesza języki i zobaczywszy raz zbyt szybko jadący samochód powiedział mniej więcej coś takiego: "babciu ten samochód tak szybko jedzie a tam jest curva i może być wypadek"> Babcia oczywiście ani w ząb włoskiego>
krzysiek83 pisze:Kazik na szczyt! Żeby KNŻ nie miał numeru jeden to granda!
Już się w tych Kazkach gubię. A "12 groszy to nie było KNŻ"?
no nie Bo to było z solowej płyty Kazika "12 groszy", niemniej jednak w tamtym czasie bardzo często grano na liście wersję KNŻ, zamiast oryginalnej. Wersja KNŻ miała odrobinę zmieniony tekst i była bardziej rockowa. Można ją znaleźć na singlu "Andrzej Gołota", którego zresztą jestem szczęśliwym posiadaczem. Ponadto jest trochę krótsza od oryginału i chyba dlatego wtedy tak często ją grano.
krzysiek83 pisze:Kazik na szczyt! Żeby KNŻ nie miał numeru jeden to granda!
Już się w tych Kazkach gubię. A "12 groszy to nie było KNŻ"?
no nie Bo to było z solowej płyty Kazika "12 groszy", niemniej jednak w tamtym czasie bardzo często grano na liście wersję KNŻ, zamiast oryginalnej. Wersja KNŻ miała odrobinę zmieniony tekst i była bardziej rockowa. Można ją znaleźć na singlu "Andrzej Gołota", którego zresztą jestem szczęśliwym posiadaczem. Ponadto jest trochę krótsza od oryginału i chyba dlatego wtedy tak często ją grano.
Bo ja wiem czy często?
Ale owszem - parę razy się zdarzyło.
A oryginał długi owszem - 6:02 czy jakoś tak. Mnie np. było szkoda kasety, nagrałem sobie, spisałem tekst (zajęło to ponad 2 strony ) i skasowałem .