Mam taką zagwozdkę:
- jak zaznaczyć, że wersja utworu, która obecnie gości na Liście jest inna od oryginalnej?
Może po prostu dodać na końcu (2011) ?
Dla nieświadomych - wersja oryginalna była laureatem XLV Krajowego Festiwalu Piosenki Polskiej w Opolu w roku 2008 i podobno nawet była w zestawie na LP3 (nie pamiętam), ale nie weszła nigdy na Listę. Znalazła się też na płycie "Koncertowo", wydanej 17 kwietnia 2009 i zajęła na liście przebojów Wietrznego Radia miejsce max. 6. Myślę, że warto dla potomności jakoś zaznaczyć, przynajmniej w komentarzu, że to jest inna wersja, żeby potem nie było wątpliwości.
Zakopower - Bóg wie gdzie
Re: Zakopower - Bóg wie gdzie
w komentarzu - owszem
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
ZAKOPOWER — Bóg wie gdzie (re-issue)Miszon pisze:Mam taką zagwozdkę:
- jak zaznaczyć, że wersja utworu, która obecnie gości na Liście jest inna od oryginalnej?
Może po prostu dodać na końcu (2011) ?
a tak naprawde pelny zapis na listach przebojow sklada sie z nazwy wykonawcy, tytulu utworu oraz tytulu i roku wydawnictwa, na ktorym sie dany utwor ukazal. Jak ktos ma ochote to dopisuje sobie wytwornie, ale z tym jest maly problem bo moze byc i tak, ze w kazdym kraju wydac dany tytul moze zupelnie inna wytwornia. Reasumujac:
ZAKOPOWER — Bóg wie gdzie
Boso (2011)
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
To jest jeszcze względnie proste dla współczesnych produkcji... ale wybrnąć z niuansów lat 80. — to dopiero wyzwanie.
Dlatego, mimo wielu kontrowersji (lub właśnie dlatego!), wiele utworów wymaga dodatkowego opisu w komentarzu.
Dlatego, mimo wielu kontrowersji (lub właśnie dlatego!), wiele utworów wymaga dodatkowego opisu w komentarzu.