Głosowanie na 1552 notowanie LP3
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Re: Głosowanie na 1552 notowanie LP3
Jak dla mnie podobna kolejność mogłaby być w dzisiejszym notowaniu LP3
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Tak, szczególnie jeśli chodzi o miejsce 8. 

- ZoriaPolunocznaja
Pewnie, że każdy może wyrażać swoją opinię. Ale nie o to mi chodziło, tylko o takie nastawianie ogółu, że to jest be, że za dużo osób lubi, więc jest hitem=>jest komerchą=>pomiatamy nią, bo jesteśmy wysublimowani i głosujemy "nie-oczywiście". To takie uproszczenie, ale przecież wiadomo, o co chodzi.kajman pisze:Każdy może wyrażać swoją opinię. I część osób wyraża ją o wielu piosenkach. A jeżeli ktoś jest pewny własnego głosu to i tak zagłosuje nie bacząc na opinie innych. Poza tym mam wrażenie, że są/były utwory znacznie mocniej atakowane niż ten.
Co do pewności własnego głosu...a co z tymi, którzy nie są go pewni? To sporo osób. Jeśli przeczytają na Forum, że "oby tylko nie Gotye" (i inne piosenki, które czekał podobny los), uznają, że skoro to obciach na niego głosować, to nie zrobią tego. O taki wpływ mi właśnie chodziło. A nie o wyrażenie swojej opinii.
Domyślam się, że wiele innych piosenek "miało gorzej". Jest też dużo osób, które głosują tak, jak inni, a nie tak, jak uważają - częściowo lub całościowo. Jakby ktoś miał się przyznać, że głosuje np. na Zamachowskiego? Albo na Nosowską? Po ich forumowym wyśmianiu...?
Jeżeli 46 osób oddało głos na Gotye to ile osób zawiera zbiór o nazwie ogół? A ci, którzy są niepewni swojego głosu może przeczytają gdzieś, że to obciach, ale też obejrzą poprzednie głosy, głosy tych osób, które umieściły ten utwór bardzo wysoko. Raczej pójdą za głosem tłumu i zagłosują na utwór, który tylu osobom się podoba. A tak w ogóle teza, że Jest też dużo osób, które głosują tak, jak inni, a nie tak, jak uważają jest moim zdaniem niczym nieuzasadniona. Pewnie znajdą się takie osoby, ale nie mam pojęcia ile ich może być. Na pewno sporo jest takich, którzy wiedzą dokładnie na co głosują i żadna opinia tego nie zmieni. Głosują na utwory oczywiste i nieoczywiste - po prostu wybierają te, które im się podobają (ja np. na oczywistą Florencję i kiedyś oczywisty Pendragon ale też na skrajnie nieoczywistą Muariolanzę). Wyniki zresztą wskazują na to, że raczej głosuje się na rzeczy znane niż na nieznane. W tym tygodniu nowościami na liście forumowej są totalnie popularne Coma i Strachy (nota bene z bardzo dobrymi moim zdaniem utworami) i nieznane szerzej OME ale wsparte nazwiskami Beksiński i Orthodox. A jak się popatrzy na listę to jest tam Coldplay w totalnie obciachowym utworze i totalnie obciachowe Lady Pank (to z opinii wyczytanych na tym forum).ZoriaPolunocznaja pisze:Pewnie, że każdy może wyrażać swoją opinię. Ale nie o to mi chodziło, tylko o takie nastawianie ogółu, że to jest be, że za dużo osób lubi, więc jest hitem=>jest komerchą=>pomiatamy nią, bo jesteśmy wysublimowani i głosujemy "nie-oczywiście". To takie uproszczenie, ale przecież wiadomo, o co chodzi.
Co do pewności własnego głosu...a co z tymi, którzy nie są go pewni? To sporo osób. Jeśli przeczytają na Forum, że "oby tylko nie Gotye" (i inne piosenki, które czekał podobny los), uznają, że skoro to obciach na niego głosować, to nie zrobią tego. O taki wpływ mi właśnie chodziło. A nie o wyrażenie swojej opinii.
Domyślam się, że wiele innych piosenek "miało gorzej". Jest też dużo osób, które głosują tak, jak inni, a nie tak, jak uważają - częściowo lub całościowo. Jakby ktoś miał się przyznać, że głosuje np. na Zamachowskiego? Albo na Nosowską? Po ich forumowym wyśmianiu...?
No dobra, kończę, bo pewnie i tak nikt tego nie przeczyta.
ku3a pisze:Buu, kajman dzisiaj nie będzie słuchał Listy...
http://www.cgm.pl/aktualnosci,19147,pre ... ,news.html

A mi udało sie kiedyś namierzyć sklep (zdaje mi sie ze w Iławie) pt."Kajman". Pamiętam, że coś tam nawet kupiłam a reklamówkę z napisem "kajman" podarowałam kajmanowi na kolejnym zlocie

- konwicki1980
- Kontakt:
U mnie Gotye w tym tygodniu nie zmieścił się do pierwszej dychy, poza tym obawiam się, że nadmiar R.E.M.-ów tylko może im zaszkodzić. Liczę na to, że Snow Patrol wreszcie się dopcha choćby na 50.
Pamiętam reklamówkę. Zdrowo mnie nią zaskoczyłaś.Martyr pisze:Pamiętam, że coś tam nawet kupiłam a reklamówkę z napisem "kajman" podarowałam kajmanowi na kolejnym zlocie
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Zoria Polucznaja - tragizujesz. Spójrz na forumową i zrewiduj swoje przekonania, że ta piosenka jest tutaj uznawana za obciachową i ludzi na nią nie głosują.
Jak widzisz - jest odwrotnie nawet
.
Jak widzisz - jest odwrotnie nawet

ku3a pisze:Twoje 150. głosowanie!kocin pisze:1. Yes - WE CAN FLY
(...)
10. Beth Hart & Joe Bonamassa - I'LL TAKE CARE OF YOU![]()
wow

Szacunek Ku3a za wychwytywanie jubileuszy

- ZoriaPolunocznaja
Oj tam oj tam. Może przesadziłam, ale mnie trochę zirytowała taka nagonka.Miszon pisze:Zoria Polucznaja - tragizujesz. Spójrz na forumową i zrewiduj swoje przekonania, że ta piosenka jest tutaj uznawana za obciachową i ludzi na nią nie głosują.
Jak widzisz - jest odwrotnie nawet.
Żeby nie było, że chodzi mi tu tylko o tę jedną piosenkę, to powiem, że chodziło mi raczej o taki ogólny trend. Ale może przewrażliwiona jestem, a nie powinnam (właśnie na liście leci Zamach hehehe)
kajman, jak to nikt nie przeczyta - ja przeczytałam, czyżbym się nie liczyła...
No nie, ktoś się odważył i przeżył.ZoriaPolunocznaja pisze:kajman, jak to nikt nie przeczyta - ja przeczytałam, czyżbym się nie liczyła...

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Ja też przeczytałem