Głosowanie na 1552 notowanie LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Re: Głosowanie na 1552 notowanie LP3

Post autor: ADDY »

Jak dla mnie podobna kolejność mogłaby być w dzisiejszym notowaniu LP3
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Tak, szczególnie jeśli chodzi o miejsce 8. ;)
Awatar użytkownika
ZoriaPolunocznaja

Post autor: ZoriaPolunocznaja »

kajman pisze:Każdy może wyrażać swoją opinię. I część osób wyraża ją o wielu piosenkach. A jeżeli ktoś jest pewny własnego głosu to i tak zagłosuje nie bacząc na opinie innych. Poza tym mam wrażenie, że są/były utwory znacznie mocniej atakowane niż ten.
Pewnie, że każdy może wyrażać swoją opinię. Ale nie o to mi chodziło, tylko o takie nastawianie ogółu, że to jest be, że za dużo osób lubi, więc jest hitem=>jest komerchą=>pomiatamy nią, bo jesteśmy wysublimowani i głosujemy "nie-oczywiście". To takie uproszczenie, ale przecież wiadomo, o co chodzi.

Co do pewności własnego głosu...a co z tymi, którzy nie są go pewni? To sporo osób. Jeśli przeczytają na Forum, że "oby tylko nie Gotye" (i inne piosenki, które czekał podobny los), uznają, że skoro to obciach na niego głosować, to nie zrobią tego. O taki wpływ mi właśnie chodziło. A nie o wyrażenie swojej opinii.

Domyślam się, że wiele innych piosenek "miało gorzej". Jest też dużo osób, które głosują tak, jak inni, a nie tak, jak uważają - częściowo lub całościowo. Jakby ktoś miał się przyznać, że głosuje np. na Zamachowskiego? Albo na Nosowską? Po ich forumowym wyśmianiu...?
kajman

Post autor: kajman »

ZoriaPolunocznaja pisze:Pewnie, że każdy może wyrażać swoją opinię. Ale nie o to mi chodziło, tylko o takie nastawianie ogółu, że to jest be, że za dużo osób lubi, więc jest hitem=>jest komerchą=>pomiatamy nią, bo jesteśmy wysublimowani i głosujemy "nie-oczywiście". To takie uproszczenie, ale przecież wiadomo, o co chodzi.
Co do pewności własnego głosu...a co z tymi, którzy nie są go pewni? To sporo osób. Jeśli przeczytają na Forum, że "oby tylko nie Gotye" (i inne piosenki, które czekał podobny los), uznają, że skoro to obciach na niego głosować, to nie zrobią tego. O taki wpływ mi właśnie chodziło. A nie o wyrażenie swojej opinii.
Domyślam się, że wiele innych piosenek "miało gorzej". Jest też dużo osób, które głosują tak, jak inni, a nie tak, jak uważają - częściowo lub całościowo. Jakby ktoś miał się przyznać, że głosuje np. na Zamachowskiego? Albo na Nosowską? Po ich forumowym wyśmianiu...?
Jeżeli 46 osób oddało głos na Gotye to ile osób zawiera zbiór o nazwie ogół? A ci, którzy są niepewni swojego głosu może przeczytają gdzieś, że to obciach, ale też obejrzą poprzednie głosy, głosy tych osób, które umieściły ten utwór bardzo wysoko. Raczej pójdą za głosem tłumu i zagłosują na utwór, który tylu osobom się podoba. A tak w ogóle teza, że Jest też dużo osób, które głosują tak, jak inni, a nie tak, jak uważają jest moim zdaniem niczym nieuzasadniona. Pewnie znajdą się takie osoby, ale nie mam pojęcia ile ich może być. Na pewno sporo jest takich, którzy wiedzą dokładnie na co głosują i żadna opinia tego nie zmieni. Głosują na utwory oczywiste i nieoczywiste - po prostu wybierają te, które im się podobają (ja np. na oczywistą Florencję i kiedyś oczywisty Pendragon ale też na skrajnie nieoczywistą Muariolanzę). Wyniki zresztą wskazują na to, że raczej głosuje się na rzeczy znane niż na nieznane. W tym tygodniu nowościami na liście forumowej są totalnie popularne Coma i Strachy (nota bene z bardzo dobrymi moim zdaniem utworami) i nieznane szerzej OME ale wsparte nazwiskami Beksiński i Orthodox. A jak się popatrzy na listę to jest tam Coldplay w totalnie obciachowym utworze i totalnie obciachowe Lady Pank (to z opinii wyczytanych na tym forum).
No dobra, kończę, bo pewnie i tak nikt tego nie przeczyta.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:Buu, kajman dzisiaj nie będzie słuchał Listy...
http://www.cgm.pl/aktualnosci,19147,pre ... ,news.html
:lol: no niezłe, niezłe, znaczy sie że wszystkie Kajmany powinny dzisiaj świętować premierę :wink:
A mi udało sie kiedyś namierzyć sklep (zdaje mi sie ze w Iławie) pt."Kajman". Pamiętam, że coś tam nawet kupiłam a reklamówkę z napisem "kajman" podarowałam kajmanowi na kolejnym zlocie :P
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

U mnie Gotye w tym tygodniu nie zmieścił się do pierwszej dychy, poza tym obawiam się, że nadmiar R.E.M.-ów tylko może im zaszkodzić. Liczę na to, że Snow Patrol wreszcie się dopcha choćby na 50.
kajman

Martyr pisze:Pamiętam, że coś tam nawet kupiłam a reklamówkę z napisem "kajman" podarowałam kajmanowi na kolejnym zlocie :P
Pamiętam reklamówkę. Zdrowo mnie nią zaskoczyłaś.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Zoria Polucznaja - tragizujesz. Spójrz na forumową i zrewiduj swoje przekonania, że ta piosenka jest tutaj uznawana za obciachową i ludzi na nią nie głosują.

Jak widzisz - jest odwrotnie nawet :-) .
Awatar użytkownika
kocin

Post autor: kocin »

ku3a pisze:
kocin pisze:1. Yes - WE CAN FLY
(...)
10. Beth Hart & Joe Bonamassa - I'LL TAKE CARE OF YOU
Twoje 150. głosowanie! :-) :-)

wow :shock: aż 150 Super
Szacunek Ku3a za wychwytywanie jubileuszy :)
Awatar użytkownika
ZoriaPolunocznaja

Post autor: ZoriaPolunocznaja »

Miszon pisze:Zoria Polucznaja - tragizujesz. Spójrz na forumową i zrewiduj swoje przekonania, że ta piosenka jest tutaj uznawana za obciachową i ludzi na nią nie głosują.

Jak widzisz - jest odwrotnie nawet :-) .
Oj tam oj tam. Może przesadziłam, ale mnie trochę zirytowała taka nagonka.

Żeby nie było, że chodzi mi tu tylko o tę jedną piosenkę, to powiem, że chodziło mi raczej o taki ogólny trend. Ale może przewrażliwiona jestem, a nie powinnam (właśnie na liście leci Zamach hehehe)

kajman, jak to nikt nie przeczyta - ja przeczytałam, czyżbym się nie liczyła...
kajman

ZoriaPolunocznaja pisze:kajman, jak to nikt nie przeczyta - ja przeczytałam, czyżbym się nie liczyła...
No nie, ktoś się odważył i przeżył. :shock:
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Ja też przeczytałem 8)
ODPOWIEDZ