Znawca 14 (1308)

Tu posprawdzamy swoją wiedzę na temat Listy Przebojów Trójki — za prawidłowe odpowiedzi nie obiecujemy jednak dżinsów, singielków ani innych gadżetów!
kajman

Post autor: kajman »

Robinson pisze:
DarekM pisze:Mam pytanie w kwestii technicznej. W jaki sposób są liczone punkty? Czy podstawą są wyniki Listy i porównanie z propozycjami, czy też odwrotnie: propozycje przykłada się do wyników Listy? Z ciekawości zacząłem liczyć swoje punkty i otrzymałem dwa różne wyniki. Dal ułatwienia dodam, że żaden z nich nie zgadza się z tym, co widzę powyżej, stąd moja gorąca prośba o udzielenie odpowiedzi i ponowne policzenie moich punktów. Pozdrawiam wszystkich.
Wydaje mi się, że nie ma to znaczenia co przyjmuje się za podstawę.
Jestem prawie pewien gdzie popełniasz błąd (saferłel pewnie też). A mianowicie, jeśli np. weźmiesz za podstawę faktyczne wyniki, to potem musisz sobie jeszcze na końcu dodać punkty za utwory, które w swoich typach wstawiłeś do 30-tki, ale w rzeczywistości do 30-tki nie weszły.
Natomiast jeśli weźmiesz za podstawę swój typ, to musisz sobie dodać punkty za utwory, które wywaliłeś z listy, a w rzeczywistości one znalazły się w 30-tce na liście.
Dziękuję za jasne i czytelne wyjaśnienie. Dokładnie o to chodzi. Zresztą chyba pisałem o tym na początku, ale post spadł w otchłań i pewnie stąd nieporozumienia.
herMMan

Post autor: herMMan »

Gratuluję indywidualnego zwycięstwa Robinsonowi oraz innym zajmującym czołowe lokaty w poszczególnych rankingach. W tym tygodniu swoje punkty policzyłem już bezbłędnie :D .
Pozdrawiam i .... do znawcy 15.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje.
kajman pisze: Dziękuję za jasne i czytelne wyjaśnienie. Dokładnie o to chodzi.
Starałem się to napisać tak na chłopski rozum. :)
A że zasady punktacji są świetnie pomyślane to już nie moja zasługa. :)
ku3a

Post autor: ku3a »

spoznione (bo wczoraj zrobilem sobie przerwe od forum), ale szczere gratulacje dla Robinsona! Nalezalo sie zwyciestwo :-).
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Jeszcze ode mnie spóźnione gratulacje dla Robinsona :D
ODPOWIEDZ