Oj, to bardzo liczę na to, że Ci się odwidzikajman pisze:Może mi się coś odwidzieć lub piosenka wejdzie do poczekalni, to wtedy zgłoszę do promocji:
Muariolanza - REGULATOR

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Oj, to bardzo liczę na to, że Ci się odwidzikajman pisze:Może mi się coś odwidzieć lub piosenka wejdzie do poczekalni, to wtedy zgłoszę do promocji:
Muariolanza - REGULATOR
Wiem, że jest świetny i myślę, że bez problemu będzie w top10 moich piosenek roku z zestawu do LP3, ale ta wersja Słodkiej mnie rozwala. Świetny wokal, ale to przede wszystkim to co tam wyprawiają instrumenty totalnie mnie nokautuje.gżegoż pisze:Oj, to bardzo liczę na to, że Ci się odwidzikajman pisze:Może mi się coś odwidzieć lub piosenka wejdzie do poczekalni, to wtedy zgłoszę do promocji:
Muariolanza - REGULATOR![]()
Ten utwór Muariolanzy jest świetny, choć bardzo nietypowy, a byłoby mi miło gdyby był promowany także z pozamuzycznego powodu
Jedna z moich Koleżanek podobno zna osobiście kogoś ze składu tego zespołu, a więc mogę o nich mówić, że to są "znajomi znajomej"
A ponieważ coraz bardziej podoba mi się ten "Regulator", to chyba na mój głos będzie mógł liczyć jeszcze długo
A jednak przedstawię 3 w tej kolejności:kajman pisze:Na razie nie widać propozycji tadzia3,
Jak dla mnie lepiej, bo nie będzie musiał mnie nikt wyręczać.tadzio3 pisze:A jednak przedstawię 3 w tej kolejności:kajman pisze:Na razie nie widać propozycji tadzia3,
Popieram. To rzeczywiście ciekawy utwór, który zasługuje na to, aby dać mu szansę. Tak więc bardzo się cieszę, że został wybrany do promocjiIsenor pisze:Bardzo proszę o promowanie My RiotPiosenka jest bardzo godna uwagi, ma świetny przekaz
No ja bym zdecydowanie żeby był promowany Rea. Pozostałe piosenki uważam za jedne z gorszych w zestawie i na mój głos liczyć nie mogą. Na szczęście nie spowoduje to mojego spadku i będę mógł promować za tydzień.Isenor pisze:Bardzo proszę o promowanie My RiotPiosenka jest bardzo godna uwagi,ma świetny przekaz a tak poza tym Glacy udała się płyta:)
Nie, nie tak! Po pierwsze w tym tygodniu:fajnex pisze:Notowanie:1550
W tym tygodniu promujemy propozycję od kajmana:
My Riot - SAM PRZECIWKO WSZYSTKIM
Notowanie:1551
Czekamy na listę propozycji od Grycka (ew. tadzio3 jeśli się pojawi ma pierwszeństwo)
jak widać promowana jest propozycja o tym samym tytule, a zgłoszona przez kogoś innego, a po drugie:tadzio3 pisze:A jednak przedstawię 3 w tej kolejności:
1. My Riot - SAM PRZECIWKO WSZYSTKIM
2. Chris Rea - THE CHANCE OF LOVE
3. Arcade Fire - SPEAKING IN TONGUES
to jednak w tym tygodniu moja kolej (ew. Gary jeśli się pojawi ma pierwszeństwo), a ja zgłoszę:fajnex pisze:Kolejność po 1549 notowaniu:
3. kajman 35 1528 226
4. Grycek 33 1524 269
Ok. Jeśli tak to spoko. Ale tak sobie patrzyłem i np. Yacy miał 8 pkt więcej od Ciebie i jego utwór promowało 36 osób - Twój 32 i teraz nadal jest różnica między Wami 8 pkt. Takie są tylko moje przemyślenia, ale żeby nie było nie jestem pewiem i tylko pytam, sorry jeśli coś niedopatrzyłem.ku3a pisze:prawdopodobnie zostało Ci odjętych więcej punktów, bo na Twój utwór głosowało o 9 osób więcej, ale niech fajnex albo kajman potwierdzą.
No to już kumam, akurat miałem szczęście albo pecha, że liczba promujących się zwiększyła, no ale nie ma złego co by na dobre nie wyszło.kajman pisze:To proste. Odliczamy tyle punktów, ile jest osób biorących (przynajmniej formalnie) udział. Tydzień temu było ich 35, a w tym 38. Najczęściej jeżeli są jakieś zmiany to dotyczą jednej osoby. Tym razem doszły aż trzy.
Też miałem z tym kiedyś wątpliwości, zdaje mi się, że byłoby to bardziej sprawiedliwe.ku3a pisze:nie tyle punktów ile osób zagłosowało? czyli jak ktoś zgłosi coś, a (teoretycznie rzecz biorąc) nikt nie zechce wspomóc promocją, to i tak tej osobie będzie odjęte tyle samo punktów co komuś, kogo piosenkę wesprą wszyscy?
Myślałem o tym akurat w moim przypadku (mogą być czy były też takie), bo doszło trzech promujących, mnie odjęto trzy pkt więcej, a piosenka dostała tylko (a może aż ) trzy głosy więcej i tak wyszło że w jakimś sensie straciłem, choć ja się bardzo cieszę, że utwór promujący zdobył tak wysokie miejsce. A gdyby np. w jednym tygodniu doszło 10 promujących, a za tydzień 3 się wycofało to z automatu promujący traci tyle punktów ze na promocje następnej piosenki musi czekać 2X dłużej? Zasady napewno są sprawiedliwe ale zawsze mozna znaleźć jakiś szczegół. Ale może nie rozstrząsajmy tego tematu bo raczej do takiej sytuacji nie dojdzie.kajman pisze:A dlaczego promujący będzie stratny dwukrotnie, temiku3, przecież on punkt za swój głos dostaje.
Przepraszam za pomyłkękajman pisze:Nie, nie tak! Po pierwsze w tym tygodniu jak widać promowana jest propozycja o tym samym tytule, a zgłoszona przez kogoś innego, a po drugie to jednak w tym tygodniu moja kolej
Powinno się zawsze postępować w ten sam sposób. Każdemu na liście dodałem już dwa punty. Przepraszam za ten błądkajman pisze:EV: Wydaje mi się, że ustaliliśmy, że dodajemy punkty wszystkim osobom, więc tym nowym także (tak było np. ostatnio z gżegożem).
No trudno było wymyślić system, który byłby w 100% sprawiedliwy, ale w chwili obecnej jest tak, że odejmuję każdemu kto wybrał utwór promowany liczbę punktów równą co do wartości ilości osób, które zadeklarowały swój udział w zabawie.temik3 pisze:Zasady napewno są sprawiedliwe ale zawsze mozna znaleźć jakiś szczegół. Ale może nie rozstrząsajmy tego tematu bo raczej do takiej sytuacji nie dojdzie.
Notowanie:1552kajman pisze:Grzegorz Karnas - SŁODKA
w rezerwie w przypadku jakiegoś kataklizmu lub wręcz przeciwnie mam:
Muariolanza - REGULATOR
Dziękuję. A zatem moje propozycje wyglądają następująco:Grycek pisze:Ja chciałbym się wstrzymać od wyboru utworu promowanego. Niech Zawiesina wybierze.