"0" zamiast "N" przy nowościach

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

"0" zamiast "N" przy nowościach

Post autor: Yacy »

zauważyłem kilka takich przypadków, gdzie jest wpisane "0" zamiast "N":
Żądze - Elektryczne Gitary
Riding on the Wind - Judas Priest
Thriller - Michael Jackson
I Don't Care - Shakespears Sister
Paradise - The Stranglers

może juz była mowa nt. temat ale ja nie mogę tego znaleźć. i nie bardzo wiem czemu tak jest? No bo powroty do zestawienia to nie są...
są też przypadki gdzie to "0" jest - wg mnie - potrzebne, np.: Blue Monday czy w 40 dni ... Chociaż może powinno być "P" ;-)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Re: "0" zamiast "N" przy nowościach

Post autor: JaceK »

Nad tym będę się jeszcze zastanawiał -- to mnie samemu średnio odpowiada. zostało zmienione przy zmianie sposobu prezentacji wyników, i tak zostało.

Jakie sa propozycje, żeby do kolejnej wersji można było zadowolić względnie wszystkich... ;)
Awatar użytkownika
ManRomantic

Re: "0" zamiast "N" przy nowościach

Post autor: ManRomantic »

Według mnie (P) powrotami powinny być tylko te utwory, które wracały na Listę w niezmienionych wersjach. Przykłady można by mnożyć...
A jeżeli nagranie wracało na Listę ale już w innej wersji, tym bardziej po dłuższym okresie czasu, to jak najbardziej dla mnie jest to nowość.
A propo M. Jacksona - Thriller. Czy ktoś wie lub pamięta jaka wersja była w not. 62, 63, a jaka po prawie roku w not. 102-110?!
Czy nie było tak, że najpierw była wersja albumowa, a potem singlowa 7"?! A może na odwrót? A może w obu przypadkach albumowa, nie łamiąc przy tym zasad Listy (w 1983r. Thriller nie wyszedł z poczekalni). Czy ktoś posiada taką wiedzę? Please...
Dla mnie to bardzo ważne, bo w takich przypadkach szczególnie odnotowuję sobie kiedy była jaka wersja.
ODPOWIEDZ