pierwsze co mi się rzuca w uszy u tych RedHotów - słaby bas. ojojoj. a ja na bas jestem wyjątkowo wyczulona. w ogóle na sekcję rytmiczną. więc ten kawałek już na starcie ma u mnie wielkiego minusa.
ale tych minusów zbiera się więcej w trakcie całej piosenki.
krótko mówiąc: słabiutka jest.
no ale ja się po nich i tak niczego dobrego nie spodziewam.
Ostatnio zmieniony pt sie 19, 2011 9:36 pm przez uzi, łącznie zmieniany 1 raz.
uzi pisze:ale co do Edzi czy Natalii - nie no, bez przesady. teksty Bukartyka im w ogóle nie pasują. absolutnie nie. już bardziej bym widziała Afrojaxa w takim repertuarze. może nawet Turnaua. ale łkająca Edzia? nieeeeeeeeee.
no chyba, że wyobrażasz sobie Bukartyka piszącego patetyczne i rozpaczliwe ballady.
A na cóż Afrojaksowi teksty Bukartyka, skoro jedyne w Afro, co przykuwa uwagę, to właśnie teksty (no, krawat odstaje niestety). A nie wyobrażasz sobie Natalii funkującej: poprzez lasy, poprzez bagna szła dzieweczka, niezbyt ładna, dzieweczka cztery łapy ma, nieprawda, coś w niej jest, pupa gruba, ubranie fatalne.
uzi pisze:pierwsze co mi się rzuca w uszy u tych RedHotów - słaby bas. ojojoj. a ja ba nas jestem wyjątkowo wyczulona. w ogóle na sekcję rytmiczną. więc ten kawałek już na starcie ma u mnie wielkiego minusa.
ale tych minusów zbiera się więcej w trakcie całej piosenki.
krótko mówiąc: słabiutka jest.
no ale ja się po nich i tak niczego dobrego nie spodziewam.
bobby-x pisze:Julia - Zamość ,byłem w okolicy na wakacjach rok, trzy i cztery lata temu. Piękne okolice,szkoda tylko, że pociagi u Was nie jeżdżą.
W imieniu okolic dziękuję bardzo i zapraszam ponownie ! Teraz jeździ jeden pociąg( ), z Zamościa do Zielonej Góry przez Biłgoraj, Rzeszów, Kraków, Katowice, Wrocław .
słoik pisze:A na cóż Afrojaksowi teksty Bukartyka, skoro jedyne w Afro, co przykuwa uwagę, to właśnie teksty (no, krawat odstaje niestety). A nie wyobrażasz sobie Natalii funkującej: poprzez lasy, poprzez bagna szła dzieweczka, niezbyt ładna, dzieweczka cztery łapy ma, nieprawda, coś w niej jest, pupa gruba, ubranie fatalne.
no z tym Afrem to tak mi się tylko powiedziało. po prostu teksty z poczuciem humoru zdecydowanie bardziej pasują do niego niż do Edzi Górniak.
Natalia.. no nie wiem, może tak źle by nie było, z odpowiednim aranżem, może, może..
prz_rulez pisze:...@słoik - tak. Ale w "Małgośce"... To było coś. Też bez ekscytacji wokalnej, ale wszystko było na miejscu. I ten tekst...
Akurat tekst "Małgośki" jest nieznośny, odrzuca mnie od radia, gdy to słyszę, coś podobnego zrobili ostatnio w Elektrycznych Gitarach. Tani, wulgarny patos.
Uff, teraz dopiero załapałem, a nie pamiętałem kontextu i zastanawiałem, czemu w takich superlatywach jest pisane o Rodowicz (którą bardzo lubię w niektórych utworac, ale nie w tym).
słoik pisze: A nie wyobrażasz sobie Natalii funkującej: poprzez lasy, poprzez bagna szła dzieweczka, niezbyt ładna, dzieweczka cztery łapy ma, nieprawda, coś w niej jest, pupa gruba, ubranie fatalne.
Ja sobie wyobrażam, bo już kiedyś coś o czterech łapach śpiewała .