crumpler pisze:To jasne, że opinie będą bardzo rozstrzelone i dobrze, bo to słuchacze Trójki, więc na łatwiznę nie idą, ale z drugiej strony czasem niemiło mi się robi jak czytam rzucone tak sobie słowa - że tak się eufemistycznie wyrażę - dezaprobaty. Nie chcę wyjść na mądralę, która chce kogokolwiek pouczać. Piszę bez pretensji - na zasadzie podzielenia się przemyśleniami.
A ja uważam, że wyrażanie opinii o utworach, nawet tych skrajnych, jeżeli tylko nie ma odniesień personalnych zarówno do wykonawców jak i współforumowiczów, nie jest niczym złym, a nawet pozytywnym. Jeżeli uważam utwór za tragiczny to uważam, że mam prawo to wyrażać, szczególnie że inni mają prawo wyrażać swój zachwyt. Tak samo niech inni wieszają psy na utworach, które mnie zachwycają. To tylko podnosi temperaturę dyskusji.
crumpler pisze:
[...] Jestem nowy, więc polecę z grubej rury. Najwyżej mnie skopiecie, co poniektórzy. [...] Może jestem niedzisiejszy, ale za mało czuję tu otwartości i tolerancji na nie swoje klimaty. Wydaje mi się, że fajnie jest coś polecać, coś zachwalać, bo narzekanie i hate'owanie towarzyszy nam w necie na innych stronach i tak w dużej dawce. [...]
Nikt Cię nie skopie - bo tu jest pełno otwartości i tolerancji na ludzi, jakiekolwiek klimaty by nie reprezentowali. Ktoś nie lubi tej piosenki, co ja - nieważne! Ważne, że lubi Listę! To jest zawsze w podtekście każdego z wpisów, to jest warunek konieczny, by tu w ogóle mogła trwać dyskusja.
Może przyjedź na któryś zlot, to przekonasz się, ile pozytywnej energii jest nawet w tych wpisach objeżdżających któryś utwór czy wykonawcę - zapraszamy!
słoik pisze:Bo Bukartyk od prawie każdego brzmi o wiele gorzej. Ma chłop lekkie pióro, ale cienkie garło. Mógłby się zająć pisaniem tekstów paniom, co mają niezłe głosy, ale kłopot z dobrym repertuarem, np. Edycie Górniak albo Natalii Kukulskiej.
z pierwszą częścią się zgadzam. no cóż, bywają tacy.
ale co do Edzi czy Natalii - nie no, bez przesady. teksty Bukartyka im w ogóle nie pasują. absolutnie nie. już bardziej bym widziała Afrojaxa w takim repertuarze. może nawet Turnaua. ale łkająca Edzia? nieeeeeeeeee.
no chyba, że wyobrażasz sobie Bukartyka piszącego patetyczne i rozpaczliwe ballady.
Moim zdaniem jednak wersja Bukartyka jest lepsza od Zamacha. Co do Zakopower "Boso" - ja lubię, ale za często leci ten kawałek w różnych rozgłośniach i zwyczajnie piosenka została "zarżnięta".
prz_rulez pisze:...@słoik - tak. Ale w "Małgośce"... To było coś. Też bez ekscytacji wokalnej, ale wszystko było na miejscu. I ten tekst...
Akurat tekst "Małgośki" jest nieznośny, odrzuca mnie od radia, gdy to słyszę, coś podobnego zrobili ostatnio w Elektrycznych Gitarach. Tani, wulgarny patos.
Małeconieco pisze:A czy mi może ktoś wytłumaczyć, dlaczego Zakopower - Boso wciąż tak wysoko na liście...?? Zaczynam się obawiać, że niedługo przy otwarciu lodówki usłyszę nawet tam "pójdę boso..., pójdę boso..."
Adela była dłużej wysoko i tu z kolei ja nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego. A niestety znacznie lepsze Someone sobie nie poszalało.
słoik pisze:Bo Bukartyk od prawie każdego brzmi o wiele gorzej. Ma chłop lekkie pióro, ale cienkie garło. Mógłby się zająć pisaniem tekstów paniom, co mają niezłe głosy, ale kłopot z dobrym repertuarem, np. Edycie Górniak albo Natalii Kukulskiej.
z pierwszą częścią się zgadzam. no cóż, bywają tacy.
ale co do Edzi czy Natalii - nie no, bez przesady. teksty Bukartyka im w ogóle nie pasują. absolutnie nie. już bardziej bym widziała Afrojaxa w takim repertuarze. może nawet Turnaua. ale łkająca Edzia? nieeeeeeeeee.
no chyba, że wyobrażasz sobie Bukartyka piszącego patetyczne i rozpaczliwe ballady.
Jak dla mnie Bukartyk pasuje do Bukartyka ..czasem lepsze nie znaczy lepsze tak jak do trampek nie nosi się raczej garnituru.