1542 - 19.08.2011 (PB)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1542 - 19.08.2011 (PB)
Witam. O Uriah Heep wielki awans. Wspaniale. Oby doszedł do 1 miejsca. Stare dobre rytmy 

- lampart
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
To sobie przewietrz (atmosferę)zbyszu pisze:A houk!!! Strasznie duszno tutaj wiesz, chyba się starzejęlampart pisze:A to są mniej zatruwające kawałki tej grupy ?zbyszu pisze:20 (+1) Guano Apes - w Poczekalni mamy mniej zatruwający ich kawałek [Kącik Emerycki - 19 wstrząsających tygodni]Cześć Zbyszu, heloł ewryłan

już można było odnieść wrażenie, że WGB na liście 

Ja w życiu nie użyłem krawata, więc nie muszę myśleć, jak go wiązać.robiq pisze:Ja kiedys wiązałem, udało się ze 2 razy. Na you tube znalazłem film instruktażowybear pisze:umie ktoś wiązać krawat?
No znam kilka gorszych utworów Edyty.Corleone pisze:Witaj w moim mieście też mogłoby już wylecieć. W porównaniu ze starszymi utworami Edyty, to jest koszmar!
Tak na marginesie dzisiejszej dyskusji...
Jestem nowy, więc polecę z grubej rury. Najwyżej mnie skopiecie, co poniektórzy. Tak sobie czytam od kilku tygodni Wasze rozmowy i mam wrażenie, że sporo osób wrzuca rzeczy niegłupie, z gatunku alternatywnego popu czy pop-rocka do szufladki "jak nie szarpią drutów, to dla mięczaków". Dziwi mnie trochę dissowanie Band Of Horses czy Muzyki Końca Lata. Z drugiej strony często obowiązuje bezkrytyczne podejście do "ikon" w rodzaju Dżemu czy Martyny, gdy równie grafomańskiego tekstu jak "Partyzant" czy tak pozbawionego wyczucia coveru jak "Korowód" dawno nie słyszałem. Może jestem niedzisiejszy, ale za mało czuję tu otwartości i tolerancji na nie swoje klimaty. Wydaje mi się, że fajnie jest coś polecać, coś zachwalać, bo narzekanie i hate'owanie towarzyszy nam w necie na innych stronach i tak w dużej dawce.
PS. Wiem, że sam uderzyłem po imieniu w Dżem i Jakubowicz, ale wyłącznie po to, by wzmocnić swoje argumenty
Normalnie bym przemilczał.
Jestem nowy, więc polecę z grubej rury. Najwyżej mnie skopiecie, co poniektórzy. Tak sobie czytam od kilku tygodni Wasze rozmowy i mam wrażenie, że sporo osób wrzuca rzeczy niegłupie, z gatunku alternatywnego popu czy pop-rocka do szufladki "jak nie szarpią drutów, to dla mięczaków". Dziwi mnie trochę dissowanie Band Of Horses czy Muzyki Końca Lata. Z drugiej strony często obowiązuje bezkrytyczne podejście do "ikon" w rodzaju Dżemu czy Martyny, gdy równie grafomańskiego tekstu jak "Partyzant" czy tak pozbawionego wyczucia coveru jak "Korowód" dawno nie słyszałem. Może jestem niedzisiejszy, ale za mało czuję tu otwartości i tolerancji na nie swoje klimaty. Wydaje mi się, że fajnie jest coś polecać, coś zachwalać, bo narzekanie i hate'owanie towarzyszy nam w necie na innych stronach i tak w dużej dawce.
PS. Wiem, że sam uderzyłem po imieniu w Dżem i Jakubowicz, ale wyłącznie po to, by wzmocnić swoje argumenty

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania
A mnie przeraża awans Czechosłowacji
Kod: Zaznacz cały
| 17 | 24 | 4 | +7 | Wojtek w Czechosłowacji - Wojtek Mazolewski Quintet | PL |
- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Uriahjerzyko70 pisze:Witam. O Uriah Heep wielki awans. Wspaniale. Oby doszedł do 1 miejsca. Stare dobre rytmy
Luxtorpeda
Zakopower
No wtedy to bym moją koszmarlistę umieszczał jako przewidywania do kolejnego notowania.
nie widzę dokładnie, ale ten po lewej to przecież krzysiek83.mara pisze:BTW zagadka kim jest pan po prawo w moim awatarze który sama właśnie zdjełałam w paincie ..lubię się chwalić
O, Czyżykiewicz, mógłby w końcu coś nagrać. Może w końcu zmieniłbym cotygodniowe pożegnanie.
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Wojtek, ile ja już straciłem przez niego punktów w znawcy 

Nie tylko Ciebie. Beznadziejny gniot.Szymek79 pisze:A mnie przeraża awans Czechosłowacji
Ostatnio zmieniony pt sie 19, 2011 8:43 pm przez seblit, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam wszystkich.
Mazolewski mieli świetny występ na OFFie, ale ten utwór to nie ta klasa wobec odjazdów jakich dam dokonywali.
Mazolewski mieli świetny występ na OFFie, ale ten utwór to nie ta klasa wobec odjazdów jakich dam dokonywali.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Drażni mnie ten utwór. Taki jakiś... nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa... przaśny? Jakby w wykonaniu weselnej kapeli, a to przecież dżez niby? 

Mazol chyba awansuje dzięki Mięskiemu Graniu. I dobrze! 

- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
cieszy (mnie), że są i takie utwory na liściesk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 17 | 24 | 4 | +7 | Wojtek w Czechosłowacji - Wojtek Mazolewski Quintet | PL |

Aż się dziwię, że takie piosenki są na liście, A Saxon pewnie out, choć cieszę się z prawdopodobnego awansu Yes 

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Masz moje poparcie. Dodałbym jeszcze bezgraniczną miłość do utworów, które choć trochę przypominają te wydawane 30 lat wsteczcrumpler pisze:Tak na marginesie dzisiejszej dyskusji...
PS. Wiem, że sam uderzyłem po imieniu w Dżem i Jakubowicz, ale wyłącznie po to, by wzmocnić swoje argumentyNormalnie bym przemilczał.
Dla mnie strasznie to prymitywne (chociaż nie aż tak jak Luxtorpeda).lady pisze:dla takich utworów warto jeszcze słuchać Listysk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 18 | 30 | 2 | +12 | Nail on the Head - Uriah Heep | ZG |
A Wojtek właśnie zniszczył mnie w znawcy.
Oczywiście miłe nagranie Wojtka 

- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
17 (+7) Brawo Słuchacze - ktos tu ponoć pisal tak: jazzowe dicho na Liście - więcej takich!!! Mazolewski!!!
uzi pisze:Wyświetl posty nie starsze niż: Sortuj wg

oj no. nie tak "całkiem całkiem", że już ich nienawidzę i w ogóle mam dość, nie. przede wszystkim - muzyków cały czas uwielbiam i mogłabym ich oglądać i słuchać non stop ♥ po prostu sezon podjary Afrojaxem całkowicie minął, pod każdym względem, ale i tak uważam go za równego gościaprz_rulez pisze: Wow do potęgi entej! Ale tak całkiem całkiem, chociaż kilka miesięcy temu jeszcze ich lubiłaś?
Niesamowite... Ale to trochę tak, jakby twierdzić, że przez tyle lat było się w muzycznym błędzie. Ja tam do dzisiaj lubię Aquę i Spice Girls i się tego nie wstydzę

i w żadnym muzycznym błędzie nie byłam, AK to bardzo dobry zespół.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania
mnie to się kojarzy z jakimś weselnym graniem za przeproszeniemseblit pisze:Nie tylko Ciebie. Beznadziejny gniot.Szymek79 pisze:A mnie przeraża awans Czechosłowacji
Kod: Zaznacz cały
| 16 | 26 | 3 | +10 | We Can Fly - Yes | ZG |
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Nie jestem z fanklubu "tylko klasyka", ale... co z tego, że może jest grafomański? Przekazuje dobitnie pewne emocje... i to wystarczy.gdy równie grafomańskiego tekstu jak "Partyzant"
No tak, jazz ma być zawsze nudną muzyką dla muzycznych snobów.albarn pisze:a to przecież dżez niby?
Kajman, Tobie ciągle coś nie pasuje. A o mnie mówią, że narzekam. Czy w innych sferach życia też jesteś taki kapryśny?kajman pisze:Dla mnie strasznie to prymitywne (chociaż nie aż tak jak Luxtorpeda).
Ostatnio zmieniony pt sie 19, 2011 8:48 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Ja nie skopięcrumpler pisze:Może jestem niedzisiejszy, ale za mało czuję tu otwartości i tolerancji na nie swoje klimaty.