Bo zasadniczo domyslilem sie,ze to f Des As f b As ,ale sposob zapisu tego mnie zadziwil. Prawdopodobnie zreszta gitara jest nizej strojona, czyli wtedy mozna zagrac: e C G e a G. Sprawdze to wieczorem w praktyce.
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
czy to było pytanie do mnie?Robinson pisze:Czy są jakieś przecieki co do nowości, które powinny być dziś dopisane do zestawu do głosowania?
otóż toNeo01 pisze:Sorry kajman, ale daj se już spokój z tą podróbą Kobranocki. To że Ci ją ten kawałek przypomina, nie znaczy że jest jakąś podróbą - to jest raczej od dawna znany styl Litzy, wzbogacony teraz przez rap i fajny feeling.kajman pisze:Podróbka Kobranocki na szczycie
"bynajmniej"?...Neo01 pisze:Chyba Niuniek - ja bynajmniej u niego pierwszy raz usłyszałem.słoik pisze:Kto pierwszy w Trójce grał Luxtorpedę? Ja usłyszałem u Leszka Adamczyka.
klawiaturka się zepsuła? znak zapytania nie chce się odcisnąć? Grycek, jak to było z tymi wielokrotnie wciskanymi kropkami, wykrzyknikami i znakami zapytania?Sundrajta pisze:Co Ty ku3a ślepy jesteś??????????????????
Z dachu - Lady Pank wypadlo przecież z zestawu, dlaczego więc jest na 66 miejscu???
dziękuję za wypowiedźYacy pisze:a w dodatku Sundrajta nie ma racji, bo w momencie głosowania przez kilka osób na LP, ten utwór był jeszcze w zestawie...słoik pisze:Auć, nie dość, że nie ten wątek, to jeszcze tak natarczywie.Sundrajta pisze:Co Ty ku3a ślepy jesteś??????????????????
"Osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett.ku3a pisze:klawiaturka się zepsuła? znak zapytania nie chce się odcisnąć? Grycek, jak to było z tymi wielokrotnie wciskanymi kropkami, wykrzyknikami i znakami zapytania?Sundrajta pisze:Co Ty ku3a ślepy jesteś??????????????????
Z dachu - Lady Pank wypadlo przecież z zestawu, dlaczego więc jest na 66 miejscu???![]()
A ja jak słucham to nie mogę się uwolnić, bo brzmi mi ewidentnie jak Kobranocka. Po pierwsze momentami praktycznie śpiewam sobie słowa z Zataczówki, chociaż w pewnym przyspieszeniu, po drugie w tym utworze mają bardzo podobnie monotonny sposób grania jak w ostatnich nagraniach Kobranocki, a wokal w refrenie brzmi jak wokal Kobry. Tylko jak w Kobranocce znajduję przynajmniej odrobinę finezji to tutaj zupełnie tego nie mogę znaleźć. Zdaję sobie sprawę, że na płycie jest sporo innych nagrań, które mi z Kobranocką nie kojarzą, ale tutaj porównanie narzuca mi się w sposób nachalny.ku3a pisze:otóż toNeo01 pisze:Sorry kajman, ale daj se już spokój z tą podróbą Kobranocki. To że Ci ją ten kawałek przypomina, nie znaczy że jest jakąś podróbą - to jest raczej od dawna znany styl Litzy, wzbogacony teraz przez rap i fajny feeling.kajman pisze:Podróbka Kobranocki na szczycie. w zasadzie nie mam nic do dodanie poza tym co napisane. może tylko to, że musiałbym ostro główkować, żeby znaleźć w Luxtorpedzie nawiązanie do Kobranocki
.
Oj, kajman, to chyba jestesmy w innej czasoprzestrzeni. Rozumiem, ze utwor Ci sie moze nie podobac,kajman pisze:1. Po pierwsze momentami praktycznie śpiewam sobie słowa z Zataczówki
2. a wokal w refrenie brzmi jak wokal Kobry
3. Tylko jak w Kobranocce znajduję przynajmniej odrobinę finezji to tutaj zupełnie tego nie mogę znaleźć.
Sprawdziłem przed chwilą i najwygodniej jest zagrać:Miszon pisze:No to bylo po ludzku pisac - jaki to akord po prostu,a nie rozbijac na dzwièki. Na gitarè i tak to rozbijanie nie ma sensu bo (zasadniczo) akord ma 6 dzwièkòw.
Bo zasadniczo domyslilem sie,ze to f Des As f b As ,ale sposob zapisu tego mnie zadziwil. Prawdopodobnie zreszta gitara jest nizej strojona, czyli wtedy mozna zagrac: e C G e a G. Sprawdze to wieczorem w praktyce.
Też się tym zasugerowałem i wsadziłem ich nawet wyżej od Ciebie, bo na dwunaste miejsce. No i min. także dzięki tej "wtopie" zająłem "zaszczytne" przedostatnie miejsceTomaszBr pisze:obstawiłem na 13 w Znawcy po Woodstocku (chyba Plateau było?), a to spadaJaceK pisze:Kod: Zaznacz cały
| 25 | 21 | 3 | -4 | Korowód - Plateau & Martyna Jakubowicz | PL |
Do tego to ja nie dotrwałem i wydaje mi się, że powinienem żałować. Ale i tak ten wyjazd był niesamowitym przeżyciem. No i przekonałem się, że nie miałem racji sądząc, iż nie nadaję się na tego typu imprezytadzio3 pisze:Oczywiście, że dotrwałem, a nawet dłużej, bo do samego zakończenia czyli piosenek Bukartyka z Woodstockowiczami.gżegoż pisze:I kto dotrwał do samego końca (czyli do koncertu zespołu Łąki Łan)?
kajman pisze:No i Dżem już nie punktuje. Głosujcie, bo jeszcze chociaż z 50 punktów by się przydało.
Mam ogromną nadzieję, że jednak niewiele osób Was posłuchało! A jeżeli ktoś zostawił głosowanie na ostatnią chwilę i do tej pory nie wysłał swoich typów, to... błagam Was, nie słuchajcie ich!tadzio3 pisze:Cóż za pytanie. Głosować!!! Szczególnie terazadameria pisze:Głosować czy nie głosować?JaceK pisze:Kod: Zaznacz cały
| 23 | 20 | 27 | -3 | Partyzant - Dżem | PL |
Oto jest pytanie...
Oby tak się stało!Yacy pisze:mam nadzieję, że przeskoczy Blackfield, a może i Dżemjotem3 pisze:Witamy w pierwszej setce przebojów wszech czasów!
Awans z 112 na 92
Podpisuję się pod tymYacy pisze:Bardzo dobry numer 1. WreszcieMógłby trochę tu sobie posiedzieć
Nie za często się ze sobą zgadzamy, ale tym razem tak. Za tą piosenką Adele co prawda specjalnie nie szaleję (zdecydowanie lepsze jest "Someone like you"), ale i tak uważam, że w pierwszej setce jest ok. 70 słabszych od niej utworów. Tak więc niech się pnie jak najwyżej, by jak najwięcej z nich wyprzedzić! Może nawet nie tylko Dżem, ale i zdecydowanie przecenione przez fanów LP3 "Just breathe"?ku3a pisze:A propos Listy to były 2 rzeczy, które ogromnie mnie ucieszyły:
1. Adele w setce podsumowania wszech czasów - cudownie!
2. "Autystyczny" na pierwszym. rewelacja! i mam wspólny numer jeden z elpetrójką.
DziękujęMiszon pisze:Sprawdziłem przed chwilą i najwygodniej jest zagrać:Miszon pisze:No to bylo po ludzku pisac - jaki to akord po prostu,a nie rozbijac na dzwièki. Na gitarè i tak to rozbijanie nie ma sensu bo (zasadniczo) akord ma 6 dzwièkòw.
e-e7-e C G e G D
aczkolwiek faktycznie w oryginale jest od f (zapewne przez strojenie)