1540 - 05.08.2011 (PB)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Re: 1540 - 05.08.2011 (PB)

Post autor: Brian »

kajman pisze:
Brian pisze:Ech, jednak górale... ale za tydzień lider i będzie pięknie :)
No tak, piąty tydzień z rzędu to będzie pięknie. :D
Tylko ja raczej Torpedę miałem na myśli :wink:
Awatar użytkownika
albarn
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
Kontakt:

Post autor: albarn »

Dobranoc :D
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

kajman pisze:
minkomplikacja pisze:Choć ostatnio kolega puszczał mi inne kawałki luxtorpedy i brzmiało to ciekawie.
No akurat na płycie to jeden z najgorszych utworów. I faktycznie można tam znaleźć ciekawe rzeczy.
No, no, o ile pamiętam kajmanie, przy okazji toppowania płytki L. na zaprzyjaźnionym forum nie byłeś tak entuzjastyczny w ocenie. Ale cieszę sie że jednak nie spisujesz jej na straty :).

A za tydzień... wszyscy pogują od 21.54... (wiem, że już o tym pisałem) :)

No to teraz się offujemy... :)

Ciao! :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

To ja boso się udam w stronę kuchni by sobie zrobić herbatę, a to pierwsze miejsce zignoruje. Raz na pierwszym to jeszcze bym zniósł. ale nie serię.
Nie serię.

Nie serię.

Nie serię.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

lady pisze:
krzysiek83 pisze:Nie mówię, że ma Ci się Pendrak podobać, ale tak ich niszczysz jakby to był koszmar...
bo jest :wink:
Dokładnie! :D
Mimo, że bardzo lubię Boso, to po Luxtorpedzie brzmi słabawo...
Dzięki za dziś! :)
słoik

Post autor: słoik »

A jeszcze tyle trzeba znieźdź. Allęz.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

JaceK pisze:No i mamy... boso ale w ostrogach! a raczej w kierpcach...
Tak, tutaj jest bardzo mądry tekst. Stąd kolejny tydzień na czele.
Oby za tydzień zmiana lidera, choć nie mam nic do "Boso".

@prz_rulez - A co? Nie wolno? :wink:
Do przeczytania.
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

Branoc
Awatar użytkownika
tanatos

Post autor: tanatos »

słoik pisze:
tanatos pisze:Dedykuję tą piosenkę swej młodszej siostrze :wink: Dobrej nocy!
To jest was więcej niż trzy? Bo ratty to chyba starsza siostra jest...
Jest nas 5! Aleksandra z Italii, Kamila Ratty, Semuś, ja i autystyczna Gabrysia :D
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

adameria pisze: @prz_rulez - A co? Nie wolno? :wink:
No nie wolno, raczej szybko :D
Awatar użytkownika
PaTToN
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: PaTToN »

Świetna końcówka :mrgreen:
Dobranoc
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Teraz przydało by się posłuchać czegoś skomplikowanego, bo Boso odmóżdża negatywnie :wink:

Dobranoc :)
prz_rulez
Kontakt:

lady pisze:Teraz przydało by się posłuchać czegoś skomplikowanego, bo Boso odmóżdża negatywnie :wink:
Ale co by tu nie mówić, to... sądzicie, że to jest muzyka z serca czy już czysta komercha? Ja myślę, że jednak wciąż bardziej to pierwsze.
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Do przeczytania za 3 tygodnie (w przyszły piątek wyjeżdżam i nie będę mógł słuchać dwóch następnych List, o Forum nie wspominając). Mam nadzieję, że wtedy Autystyczny będzie już na właściwym miejscu :wink:
słoik

prz_rulez pisze:Ale co by tu nie mówić, to... sądzicie, że to jest muzyka z serca czy już czysta komercha? Ja myślę, że jednak wciąż bardziej to pierwsze.
Myślę, że ta piosenka jest pisana dla pieniędzy. Ale wyszło (nie wiem na ile świadomie) naprawdę niebanalnie.
prz_rulez
Kontakt:

Aż tak źle oceniasz Bułeckę?
słoik

prz_rulez pisze:Aż tak źle oceniasz Bułeckę?
Nie wydaje mi się, by moja ocena była szczególnie negatywna. Może bardziej prostolinijna.
gżegoż

Post autor: gżegoż »

KonradKombajn pisze:pamietam jak na samym poczatku wszyscy jechali po luxtorpedzie, a teraz zdecydowanie wiecej glosow na tak ;)
Na pewno nie wszyscy po niej jechali na początku, bo ja na nią zagłosowałem już w pierwszym tygodniu po dodaniu do zestawu. Zresztą nie tylko ja :) Ale fakt, że wtedy wydawała mi się "tylko" niezła, a od paru tygodni już rewelacyjna! :D I cieszę się, że coraz większej rzeszy osób się ten utwór podoba. Szkoda tylko, że na Forumowej Liście wciąż ma bardzo dużą stratę punktową do nieznośnego (moim zdaniem) Pendragona. Ale liczę, że i to niebawem się zmieni!
mateusz15 pisze:No to za tydzień mogę mieć nr 1 prywatnej listy wspólny z lp3, co nie zdarza się często. :)
No, w przypadku mojej prywatnej listy też jest taka szansa :) I niestety także zdarza się to bardzo rzadko - ostatnio w zeszłe wakacje z Sabatonem i Buldogiem.
adameria pisze:Oby za tydzień zmiana lidera, choć nie mam nic do "Boso".
I pod tym też mogę się podpisać obiema rękami! :mrgreen:

Ogólnie to bardzo pozytywne notowanie! :twisted:
Cieszy przede wszystkim:
- awans Luxtorpedy na drugie
- wypadek przedstawiciela mojej Koszmarlisty - starego R.E.M.
- niespodziewanie duże (a na pewno większe, niż się spodziewałem) spadki liderów Koszmarlisty - Dżemu i Zamachowskiego (zwłaszcza drugi przypadek to bardzo miłe zaskoczenie - 6 w dół w obrębie pierwszej dziesiątki, to się nie zdarza często!)
- spadki innych przedstawicieli "Antylisty" - Edyty, Anny i Tita, Coldpalya i Blackfielda (niby tylko o jedno oczko, ale jednak)
- awanse zeszłotygodniowych nowości (tylko "Korowód" jest mi obojętny - a pozostałym trzem życzę jak najlepiej!)
- kolejne 18 punktów dla Adeli (kibicuję jej, by dotarła jak najwyżej w pierwszej setce podsumowania wszech czasów, bo jest znacznie lepsza, niż niejeden utwór od dawna w niej siedzący).

A jutro jadę na koncert Prodigy. Szczerze mówiąc trochę jestem przerażony, bo jeszcze nigdy nie byłem na tak wielkiej imprezie i wśród takiego tłumu ludzi. No ale zawsze musi być ten pierwszy raz, no i trochę rozerwać też się trzeba :) A w niedzielę w drodze powrotnej zwiedzanie Poznania. Do tej pory bywałem w nim tylko przejazdami, więc czas najwyższy odwiedzić go w celach typowo turystycznych :)

Pozdrawiam wszystkich! :)
prz_rulez
Kontakt:

A ja się w końcu wziąłem za przesłuchanie w całości utworu Pendragona. I moje wrażenia... Pierwsza część - dzięki tekstowi genialna. Natomiast druga... Mi to się kompletnie nie trzyma kupy. Może się przekonam, ale z pewnością długo to potrwa... Cóż, czasem polubię coś progresywnego, ale z samym konceptem tej muzyki raczej nie jest mi po drodze.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

tanatos pisze:Sztukmistrz z Tczewa często ziewa... bo grzybów wysypało i trza o świcie do lasu! Witajcie!
serio serio?
a w którym to lesie?
bo ja dzisiaj zawitałam w rodzinne strony, Wisełkę oglądałam i z moim Tczewem sie przywitałam. :)
Awatar użytkownika
ADDY
Kontakt:

KonradKombajn pisze:pamietam jak na samym poczatku wszyscy jechali po luxtorpedzie, a teraz zdecydowanie wiecej glosow na tak ;)
A ja nadal jadę po Luxtorpedzie, bo dla mnie wszelkie próby naśladownictwa są niedopuszczalne. Dla mnie to jest styl Kultu, a próba naśladownictwa takiego zespołu jest bezsensowna. Są zespoły, które wykreowały swój własny styl. Więc, gdy słyszę piosenkę w radiu i myślę - ACDC to chcę, żeby to było ACDC, gdy myślę - Muse, to chcę, żeby to było Muse. Gdy myślę - Kult, to nie chcę Luxtorpedy.
Dodatkowo nie podoba mi się ta linia melodyczna.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Styl Kultu? Toś dowalił chłopie :lol:
Proponuję posłuchać trochę starszych nagrań 2TM2,3; chociażby "Psalmu 13"-tego i wtedy może zmienisz zdanie odnośnie tego "czyj" jest to styl. Dobrze byłoby też posłuchać całej płyty, albo chociaż jeszcze 2,3 kawałków dla lepszego oglądu.

No rozbawiłeś mnie :) .

Aha, jako socjolog stanowczo protestuję przeciw używaniu sformułowań takich jak "wszyscy", jeśli mowa jest o paru osobach, może połowie wypowiadających się, może niewielkiej większości. Poza tym są tacy którzy nic nie pisali, a głosowali...
Ja w każdym razie od pierwszego odsłuchu u Niuńka w MO zostałem oczarowany i położony na łopatki przez Litzę i s-kę 8) .
Awatar użytkownika
ADDY
Kontakt:

Neo01 pisze:Styl Kultu? Toś dowalił chłopie :lol:
Proponuję posłuchać trochę starszych nagrań 2TM2,3; chociażby "Psalmu 13"-tego i wtedy może zmienisz zdanie odnośnie tego "czyj" jest to styl. Dobrze byłoby też posłuchać całej płyty, albo chociaż jeszcze 2,3 kawałków dla lepszego oglądu.
Dobra, poprawiam się. Kult + Armia. Teraz jest precyzyjnie. Tekst, perkusja, bas Kultu; linia melodyczna Armii.
To jest moja ocena, tylko i wyłącznie dla utworu "Autystyczny". Może rzeczywiście porównanie do Kultu nie jest na miejscu, ale po prostu dla mnie to nie jest nic świeżego, niczym mnie nie zaskakuje i jest mi obojętne.
Nie mówiłem o całej płycie Luxtorpedy, może inne utwory mi bardziej przypadną do gustu, na razie jestem na nie.
kajman

Post autor: kajman »

Brian pisze:
kajman pisze:
Brian pisze:Ech, jednak górale... ale za tydzień lider i będzie pięknie :)
No tak, piąty tydzień z rzędu to będzie pięknie. :D
Tylko ja raczej Torpedę miałem na myśli :wink:
Ja się tego domyślałem, ale co mi szkodzi namieszać.
Neo01 pisze:
kajman pisze:
minkomplikacja pisze:Choć ostatnio kolega puszczał mi inne kawałki luxtorpedy i brzmiało to ciekawie.
No akurat na płycie to jeden z najgorszych utworów. I faktycznie można tam znaleźć ciekawe rzeczy.
No, no, o ile pamiętam kajmanie, przy okazji toppowania płytki L. na zaprzyjaźnionym forum nie byłeś tak entuzjastyczny w ocenie. Ale cieszę sie że jednak nie spisujesz jej na straty :).
a tu jestem entuzjastyczny? Tam napisałem, że są dwa dobre utwory, tutaj, że są ciekawe kawałki (bez podania ich ilości) czyli w zasadzie to samo.
adameria pisze:Oby za tydzień zmiana lidera, choć nie mam nic do "Boso".
Ja nie mam nic przeciwko zmianie lidera, ale na Smoka z piórkiem, Foo Foo lub Papryczaki, a w ogole to najlepiej na Korowzwód.
prz_rulez pisze:Ale co by tu nie mówić, to... sądzicie, że to jest muzyka z serca czy już czysta komercha? Ja myślę, że jednak wciąż bardziej to pierwsze.
Utwór dokładnie trzymający ich stylistykę i ewidentnie pisany z serca. Dlaczego akurat ten został hitem? Dlatego, że lato się ludziom z Boso kojarzy? A może dlatego, że ma naprawdę bardzo fajny text (jeden z najlepszych ostatnimi czasy).
gżegoż pisze:
mateusz15 pisze:No to za tydzień mogę mieć nr 1 prywatnej listy wspólny z lp3, co nie zdarza się często. :)
No, w przypadku mojej prywatnej listy też jest taka szansa :) I niestety także zdarza się to bardzo rzadko - ostatnio w zeszłe wakacje z Sabatonem i Buldogiem.
Ty to masz dobrze? Mi się zbieżność czasowa nie zdarzyła się jeszcze nigdy. A zbieżność w ogole to ostatnio przy Shy boyu, tylko że u mnie był wcześniej na szczycie, a na liście później.
ADDY pisze:
A ja nadal jadę po Luxtorpedzie, bo dla mnie wszelkie próby naśladownictwa są niedopuszczalne. Dla mnie to jest styl Kultu, a próba naśladownictwa takiego zespołu jest bezsensowna. Są zespoły, które wykreowały swój własny styl. Więc, gdy słyszę piosenkę w radiu i myślę - ACDC to chcę, żeby to było ACDC, gdy myślę - Muse, to chcę, żeby to było Muse. Gdy myślę - Kult, to nie chcę Luxtorpedy.
Dodatkowo nie podoba mi się ta linia melodyczna.
Mi się nie podoba najbardziej totalna monotonia tego utworu, a do Kultu nigdy bym nie przyrównał. Ten utwór brzmi jak Kobranocka w swych ostatnich utworach tylko w gorszej wersji.
słoik

albarn pisze:....4 wesela i funeral...
I to jest wręcz podręcznikowy przykład zachwiania proporcji: jakby były cztery pogrzeby i wesele, to byłaby rewelacyjna komedia romantyczna.
ODPOWIEDZ