Nieszczęśliwa Siódemka

Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Re: Nieszczęśliwa Siódemka

Post autor: rafal92 »

Corleone pisze:Zwłaszcza Radiohead...jakim cudem nie wszedł od razu?! :know:
Mnie też to dziwi, szybciej spodziewałbym się problemów RHCP
kajman

Post autor: kajman »

gżegoż pisze:
TomaszBr pisze:Łoł :shock: Ze 130 miejsca na 51, nieźle... To teraz niech wchodzi :D
Ej, a skąd wiesz o tym, że tydzień temu było na 130. miejscu :?: Od dawna myślałem, że fajnie byłoby kiedyś zobaczyć pełne wyniki głosowania, aż do ostatniego (czyli ok. 180.) miejsca. Ale też od zawsze wiedziałem, że jest to nierealne :( Domyślam się, że wiesz to bezpośrednio od kogoś z Trójki. Może więc dałoby się kiedyś (tak dla ciekawostki) wkleić na Forum całą klasyfikację, aż do samego końca?
Brian pisze:Lena chyba nigdy nie opuści Nieszczęśliwej :wink:
Zaz udało się przebić do Poczekalni po 11 ( :!: ) tygodniach z rzędu w Nieszczęśliwej, więc może Lenie też się uda :) Jak na razie była "tylko" 6 tygodni w N7, więc jeszcze trochę jej brakuje. A na serio chciałbym, aby się przebiła, bo to fajna pioseneczka. Taka cicha i delikatna, ale dzięki temu bardzo przyjemna :)
No więc kiedyś (chyba nawet więcej niż raz) upubliczniono wszystkie wyniki. Gdzieś nawet mam wydruk. Poza tym w ok. 2000 kiedy jeszcze można było głosować kartkami przez długi czas wyniki głosowania internetowego pojawiały się w necie na bieżąco (tzn. jak tylko zagłosowałe to te piosenki miały po głosie więcej).
Co do Zaz to niestety, bo to koszmar roku. Lena mam nadzieje tego wyczynu nie powtórzy, bo jest niewiele lepsza i czołówka mojej koszmarlisty murowana.
A ja bym z chęcią widział na liście z tego zeswu Domingo, Radio (dużo lepsze niż poprzednie) i Beirut.
gżegoż

Post autor: gżegoż »

TomaszBr pisze:
gżegoż pisze: Ej, a skąd wiesz o tym, że tydzień temu było na 130. miejscu :?:
Nie tydzień temu, tylko kilka tygodni, a wiem z wątku listowego bodajże z 1535 notowania. Neo01 mówił, bo od ku3y przed swoją promocją to wyciągnął. Z czego i ja potem również skrzętnie skorzystałem, wybierając Shotguna :oops: :oops: Także nie wiem, czy jest taka możliwość, raczej nie ;)
Dzięki za wyjaśnienie! Myślę, że jeżeli wcześniej dało się od ku3y takie informacje wyciągnąć, to w przyszłości mogłoby się też dać wyciągnąć pełny zestaw, aż do ostatniego miejsca :) Na przykład przy okazji któregoś jubileuszowego notowania. Ale oczywiście nie ciągle (bo to by było za dużo), tylko jeden raz (ewentualnie raz na kilka miesięcy). Myślę, że dla wielu Forumowiczów byłaby to bardzo ciekawa lektura i materiał do przemyśleń :)
kajman pisze:No więc kiedyś (chyba nawet więcej niż raz) upubliczniono wszystkie wyniki. Gdzieś nawet mam wydruk. Poza tym w ok. 2000 kiedy jeszcze można było głosować kartkami przez długi czas wyniki głosowania internetowego pojawiały się w necie na bieżąco (tzn. jak tylko zagłosowałe to te piosenki miały po głosie więcej
Niestety musiałem to wtedy przegapić, bo nigdy nie widziałem pełnych wyników :( Pamiętam za to, że rzeczywiście kiedyś można było "podglądać" wyniki głosowania internetowego. Istotnie to musiał być początek 2000. roku, bo pamiętam, że wtedy powoli swój żywot na Liście kończyło "Unchained melody". I wówczas te wyniki nie wydawały mi się zbyt wiarygodne, bo raz tam ten utwór był w okolicach piątego miejsca, a przecież tak naprawdę był już "na wylocie" (a ostatecznie w tamtym tygodniu był chyba na 22. pozycji). Chyba więc wychodzi na to, że wtedy internetowo głosowali głównie fani U2 (ewentualnie inni wielbiciele tej piosenki), a większość innych słuchaczy ciągle jeszcze wysyłała kartki :)

Natomiast w ostatniej Nieszczęśliwej Siódemce razi brak jakiegokolwiek polskiego utworu :( Mam nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys, a w przyszłym tygodniu niejeden polski kawałek dostanie się do N7 (oraz oczywiście do poczekalni) :)
ku3a

Post autor: ku3a »

Nieszczęśliwa Siódemka 1539:

1. THIS IS WHY WE FIGHT The Decemberists
2. STAIRCASE (FROM THE BASEMENT) Radiohead
3. Z DACHU Lady Pank
4. ONE OF THESE DAYS Whitesnake
5. NA POMOC Biff
6. ROCK DUST LIGHT STAR Jamiroquai
7. SHOTGUN Limp Bizkit
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Czy to znaczy, że "Dziwadełko" Budzego nie zmieściło się nawet w nieszczęśliwej? :know:
ku3a

nie, to znaczy, że wypadło z Poczekalni ;-)
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

Radiohead znowu blisko, ale ja tam wolę, żeby Shotgun wrócił
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Radiogłowi utknęli, szkoda.
Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...
rafal92

Brian pisze:Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...
hehe, popieram :)
Awatar użytkownika
Corleone

Post autor: Corleone »

Brian pisze:Radiogłowi utknęli, szkoda.
Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...
Podpisuję się pod tymi słowami. Swoją drogą, dziwne, że Lady Pank jeszcze nie usunęli z zestawu. Już trochę czasu minęło odkąd wypadło. :know:

Mam nadzieję, iż za tydzień Radiohead i Grudniowcy będą już w poczekalni. Whitesnake też całkiem fajny. :D Niestety w Nieszczęśliwej są obecnie 3 koszmarki: wspomniane LP, Biff i Shotgun. :roll:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

E tam, ja bym chciał żeby "Shotgun" wrócił. Słyszałem to w autobusie u kierowcy leciało i potem mi cały dzień chodziła ta "siatka(n), siatka(n)" :mrgreen: .
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Dokładnie... Ale Pan Marek puścił na antenie naprawdę mały fragment utworu i może dlatego po promocji od razu wypadło :(
Awatar użytkownika
ADDY
Kontakt:

Tym bardziej, że po odsłuchaniu płyty, tylko jeden utwór wydał mi się lepszy.
Chociaż Limp Bizkit ma coś takiego, że po jednokrotnym odsłuchaniu utworów nie da się ich ocenić.
Wyjątkiem był "Behind Blue Eyes", ale to przecież tylko cover...
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Ano właśnie, Shotgun powinien wrócić. Mają wszystko - fajną gitarę, wpadający w ucho refren... i siedzą w N7?
kajman

Corleone pisze:Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...
Podpisuję się pod tymi słowami. Swoją drogą, dziwne, że Lady Pank jeszcze nie usunęli z zestawu. Już trochę czasu minęło odkąd wypadło. :know: [/quote]Zauważyłem, że wypadki z poczekalni są usuwane zaraz po wypadku albo tydzień później. Jeżeli tak się nie dzieje to dopiero po tych kilkunastu tygodniach od dodanie do zestawu czyli tak jakby w ogóle w poczekalni nie był.
A refren warto rozpatrywać w kontekście zwrotki, a nie samoistnie. Tutaj zwrotka sugeruje wizję senną narzucając ją refrenowi.
A muzycznie utwór jest bardzo interesujący i ja bym się ucieszył, gdyby wrócił. Poza tym kibicuję Biffowi i Jamiroquai (zaskakująco dobrym). Natomiast zdecydowanie mówię nie najsłabszemu Białowężowi z przeciętnej płyty.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

kajman pisze:Poza tym kibicuję Biffowi i Jamiroquai (zaskakująco dobrym).
Przecie Biff to jest koszmar nad koszmary !!! :nie:
kajman

lady pisze:
kajman pisze:Poza tym kibicuję Biffowi i Jamiroquai (zaskakująco dobrym).
Przecie Biff to jest koszmar nad koszmary !!! :nie:
No cóż, mamy na ten temat odmienne zdanie. Fajny temat, dobra aranżacja, no i świetna perkusja. A do tego fajny wokal i chórki. Do tej pory biff mnie dżaźnił, ale ten kawałek mnie mocno zaskoczył.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Biff chyba czas poznać, Jamiroquai przeciętny, Whitesnake jest koszmarny (kto to wybrał na singiel?), LP kiepskie (choć już nie koszmarne), Decemberists może być, Radiohead jak zwykle fatalne... Słaba ta siódemka. Tylko Shotgun ją ratuje, ale i tak jest ostatni.
Awatar użytkownika
ADDY
Kontakt:

Tomaszbr znakomicie to podsumował ;-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

TomaszBr pisze:Dokładnie... Ale Pan Marek puścił na antenie naprawdę mały fragment utworu i może dlatego po promocji od razu wypadło :(
Ale to w jakiejś innej stacji grali.
ku3a

Nieszczęśliwa Siódemka 1540:

1. ONE OF THESE DAYS Whitesnake
2. Z DACHU Lady Pank
3. PRESSURE AND TIME Rival Sons
4. NA POMOC Biff
5. SHOTGUN Limp Bizkit
6. ROCK DUST LIGHT STAR Jamiroquai
7. STILL LIFE Baaba Kulka
gżegoż

Post autor: gżegoż »

A to ciekawe: z poprzedniej N7 ani nic nie wyleciało, ani nawet nie spadło w jej obrębie! Dwie piosenki awansowały do poczekalni, 4 kolejne poprawiły pozycje na jej bezpośrednim zapleczu, a jedna zachowała miejsce sprzed tygodnia. Pewnie za często się to nie zdarza :)
Pewnie się co niektórym narażę, ale wciąż trzymam kciuki za Lady Pank i Limp Bizkit, by powrócili do poczekalni! :twisted:
Awatar użytkownika
ADDY
Kontakt:

Wspieram Grzegorza, teraz już mogą nas dwóch zbojkotować
rafal92

Z tej siódemki mam nadzieję na awans tylko Rival Sons. Nawiasem mówiąc szkoda że promocja nie wprowadziła ich do poczekalni.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Rival Sons zaskakująco wysoko :shock: Szkoda, że nie weszli.
Mam nadzieję, że Whitesnake się nie pojawi, bo to koszmar roku.
ODPOWIEDZ