Mnie też to dziwi, szybciej spodziewałbym się problemów RHCPCorleone pisze:Zwłaszcza Radiohead...jakim cudem nie wszedł od razu?!
Nieszczęśliwa Siódemka
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Re: Nieszczęśliwa Siódemka
No więc kiedyś (chyba nawet więcej niż raz) upubliczniono wszystkie wyniki. Gdzieś nawet mam wydruk. Poza tym w ok. 2000 kiedy jeszcze można było głosować kartkami przez długi czas wyniki głosowania internetowego pojawiały się w necie na bieżąco (tzn. jak tylko zagłosowałe to te piosenki miały po głosie więcej).gżegoż pisze:Ej, a skąd wiesz o tym, że tydzień temu było na 130. miejscuTomaszBr pisze:ŁołZe 130 miejsca na 51, nieźle... To teraz niech wchodzi
![]()
Od dawna myślałem, że fajnie byłoby kiedyś zobaczyć pełne wyniki głosowania, aż do ostatniego (czyli ok. 180.) miejsca. Ale też od zawsze wiedziałem, że jest to nierealne
Domyślam się, że wiesz to bezpośrednio od kogoś z Trójki. Może więc dałoby się kiedyś (tak dla ciekawostki) wkleić na Forum całą klasyfikację, aż do samego końca?
Zaz udało się przebić do Poczekalni po 11 (Brian pisze:Lena chyba nigdy nie opuści Nieszczęśliwej) tygodniach z rzędu w Nieszczęśliwej, więc może Lenie też się uda
Jak na razie była "tylko" 6 tygodni w N7, więc jeszcze trochę jej brakuje. A na serio chciałbym, aby się przebiła, bo to fajna pioseneczka. Taka cicha i delikatna, ale dzięki temu bardzo przyjemna
Co do Zaz to niestety, bo to koszmar roku. Lena mam nadzieje tego wyczynu nie powtórzy, bo jest niewiele lepsza i czołówka mojej koszmarlisty murowana.
A ja bym z chęcią widział na liście z tego zeswu Domingo, Radio (dużo lepsze niż poprzednie) i Beirut.
Dzięki za wyjaśnienie! Myślę, że jeżeli wcześniej dało się od ku3y takie informacje wyciągnąć, to w przyszłości mogłoby się też dać wyciągnąć pełny zestaw, aż do ostatniego miejscaTomaszBr pisze:Nie tydzień temu, tylko kilka tygodni, a wiem z wątku listowego bodajże z 1535 notowania. Neo01 mówił, bo od ku3y przed swoją promocją to wyciągnął. Z czego i ja potem również skrzętnie skorzystałem, wybierając Shotgunagżegoż pisze: Ej, a skąd wiesz o tym, że tydzień temu było na 130. miejscu![]()
![]()
Także nie wiem, czy jest taka możliwość, raczej nie

Niestety musiałem to wtedy przegapić, bo nigdy nie widziałem pełnych wynikówkajman pisze:No więc kiedyś (chyba nawet więcej niż raz) upubliczniono wszystkie wyniki. Gdzieś nawet mam wydruk. Poza tym w ok. 2000 kiedy jeszcze można było głosować kartkami przez długi czas wyniki głosowania internetowego pojawiały się w necie na bieżąco (tzn. jak tylko zagłosowałe to te piosenki miały po głosie więcej

Natomiast w ostatniej Nieszczęśliwej Siódemce razi brak jakiegokolwiek polskiego utworu

Nieszczęśliwa Siódemka 1539:
1. THIS IS WHY WE FIGHT The Decemberists
2. STAIRCASE (FROM THE BASEMENT) Radiohead
3. Z DACHU Lady Pank
4. ONE OF THESE DAYS Whitesnake
5. NA POMOC Biff
6. ROCK DUST LIGHT STAR Jamiroquai
7. SHOTGUN Limp Bizkit
1. THIS IS WHY WE FIGHT The Decemberists
2. STAIRCASE (FROM THE BASEMENT) Radiohead
3. Z DACHU Lady Pank
4. ONE OF THESE DAYS Whitesnake
5. NA POMOC Biff
7. SHOTGUN Limp Bizkit
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Czy to znaczy, że "Dziwadełko" Budzego nie zmieściło się nawet w nieszczęśliwej? 

nie, to znaczy, że wypadło z Poczekalni 

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Radiohead znowu blisko, ale ja tam wolę, żeby Shotgun wrócił
Radiogłowi utknęli, szkoda.
Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...
-
hehe, popieramBrian pisze:Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...

Podpisuję się pod tymi słowami. Swoją drogą, dziwne, że Lady Pank jeszcze nie usunęli z zestawu. Już trochę czasu minęło odkąd wypadło.Brian pisze:Radiogłowi utknęli, szkoda.

Mam nadzieję, iż za tydzień Radiohead i Grudniowcy będą już w poczekalni. Whitesnake też całkiem fajny.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
E tam, ja bym chciał żeby "Shotgun" wrócił. Słyszałem to w autobusie u kierowcy leciało i potem mi cały dzień chodziła ta "siatka(n), siatka(n)"
.

Dokładnie... Ale Pan Marek puścił na antenie naprawdę mały fragment utworu i może dlatego po promocji od razu wypadło 

- ADDY
- Kontakt:
Tym bardziej, że po odsłuchaniu płyty, tylko jeden utwór wydał mi się lepszy.
Chociaż Limp Bizkit ma coś takiego, że po jednokrotnym odsłuchaniu utworów nie da się ich ocenić.
Wyjątkiem był "Behind Blue Eyes", ale to przecież tylko cover...
Chociaż Limp Bizkit ma coś takiego, że po jednokrotnym odsłuchaniu utworów nie da się ich ocenić.
Wyjątkiem był "Behind Blue Eyes", ale to przecież tylko cover...
Ano właśnie, Shotgun powinien wrócić. Mają wszystko - fajną gitarę, wpadający w ucho refren... i siedzą w N7?
Podpisuję się pod tymi słowami. Swoją drogą, dziwne, że Lady Pank jeszcze nie usunęli z zestawu. Już trochę czasu minęło odkąd wypadło.Corleone pisze:Nie podoba mi się możliwy powrót najbardziej jajcarskiego refrenu tego roku...

A refren warto rozpatrywać w kontekście zwrotki, a nie samoistnie. Tutaj zwrotka sugeruje wizję senną narzucając ją refrenowi.
A muzycznie utwór jest bardzo interesujący i ja bym się ucieszył, gdyby wrócił. Poza tym kibicuję Biffowi i Jamiroquai (zaskakująco dobrym). Natomiast zdecydowanie mówię nie najsłabszemu Białowężowi z przeciętnej płyty.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Przecie Biff to jest koszmar nad koszmary !!!kajman pisze:Poza tym kibicuję Biffowi i Jamiroquai (zaskakująco dobrym).

No cóż, mamy na ten temat odmienne zdanie. Fajny temat, dobra aranżacja, no i świetna perkusja. A do tego fajny wokal i chórki. Do tej pory biff mnie dżaźnił, ale ten kawałek mnie mocno zaskoczył.lady pisze:Przecie Biff to jest koszmar nad koszmary !!!kajman pisze:Poza tym kibicuję Biffowi i Jamiroquai (zaskakująco dobrym).
Biff chyba czas poznać, Jamiroquai przeciętny, Whitesnake jest koszmarny (kto to wybrał na singiel?), LP kiepskie (choć już nie koszmarne), Decemberists może być, Radiohead jak zwykle fatalne... Słaba ta siódemka. Tylko Shotgun ją ratuje, ale i tak jest ostatni.
- ADDY
- Kontakt:
Tomaszbr znakomicie to podsumował 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ale to w jakiejś innej stacji grali.TomaszBr pisze:Dokładnie... Ale Pan Marek puścił na antenie naprawdę mały fragment utworu i może dlatego po promocji od razu wypadło
Nieszczęśliwa Siódemka 1540:
1. ONE OF THESE DAYS Whitesnake
2. Z DACHU Lady Pank
3. PRESSURE AND TIME Rival Sons
4. NA POMOC Biff
5. SHOTGUN Limp Bizkit
7. STILL LIFE Baaba Kulka
1. ONE OF THESE DAYS Whitesnake
2. Z DACHU Lady Pank
3. PRESSURE AND TIME Rival Sons
4. NA POMOC Biff
5. SHOTGUN Limp Bizkit
7. STILL LIFE Baaba Kulka
A to ciekawe: z poprzedniej N7 ani nic nie wyleciało, ani nawet nie spadło w jej obrębie! Dwie piosenki awansowały do poczekalni, 4 kolejne poprawiły pozycje na jej bezpośrednim zapleczu, a jedna zachowała miejsce sprzed tygodnia. Pewnie za często się to nie zdarza
Pewnie się co niektórym narażę, ale wciąż trzymam kciuki za Lady Pank i Limp Bizkit, by powrócili do poczekalni!

Pewnie się co niektórym narażę, ale wciąż trzymam kciuki za Lady Pank i Limp Bizkit, by powrócili do poczekalni!

- ADDY
- Kontakt:
Wspieram Grzegorza, teraz już mogą nas dwóch zbojkotować
-
Z tej siódemki mam nadzieję na awans tylko Rival Sons. Nawiasem mówiąc szkoda że promocja nie wprowadziła ich do poczekalni.
Rival Sons zaskakująco wysoko
Szkoda, że nie weszli.
Mam nadzieję, że Whitesnake się nie pojawi, bo to koszmar roku.

Mam nadzieję, że Whitesnake się nie pojawi, bo to koszmar roku.