piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Wygląda na to, że za tydzień przypada moja promocja. A więc najprawdopodobniej będzie to coś z zestawu:
Ayo - REAL LOVE
Limp Bizkit - SHOTGUN
Reeve Carney & Bono & The Edge - RISE ABOVE 1
Kolejność celowo alfabetyczna, ostateczną decyzję podejmę w piątek po Liście lub sobotę rano.
Ayo - REAL LOVE
Limp Bizkit - SHOTGUN
Reeve Carney & Bono & The Edge - RISE ABOVE 1
Kolejność celowo alfabetyczna, ostateczną decyzję podejmę w piątek po Liście lub sobotę rano.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Witam! Chciałbym się zapisać do zabawy w promowanie, czy to możliwe?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Tak, to zawsze jest możliwe.
Możliwe jest także to, że niedługo mnie wyprzedzisz
Możliwe jest także to, że niedługo mnie wyprzedzisz

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
czyli teraz generalnie mam głosować na promowane utwory i czekać na swoją kolej?
Czekamy na nowych ochotników. Zapisy trwają cały czas.rafal92 pisze:Witam! Chciałbym się zapisać do zabawy w promowanie, czy to możliwe?
Wystarczy głosować na utwory promowane, aby zdobywać punkty, a potem przyjdzie na Ciebie kolej. W kolejnych statystykach zostaniesz uwzględniony w statystykach.rafal92 pisze:czyli teraz generalnie mam głosować na promowane utwory i czekać na swoją kolej?
Skoro mamy nowego uczestnika w zabawie muszę się odnieść do obietnicy złożonej w tym poście. W chwili obecnej jest tylko jedna osoba, która jest o ujemnym saldzie punktowym, jest nim piotreklp3 (nie głosował od dwóch notowań). Zastanawiam się co teraz zrobić. Chciałbym od teraz wprowadzić, że za głosowanie na utwór promowany otrzymuje się jeden punkt, a nie tak jak jest teraz - dwa. To rozwiązanie może spowodować, że niektóre osoby już nigdy nie dogonią innych i nie będą mogły wybierać utworu promowanego. Zaś pozostawienie zasad (dodawanie dwóch punktów) powoduje, że osoby, które chcą się zapisać trudno będzie im dojść na szczyt listy, ponieważ jest odejmowana za mała liczba punktów. W związku z tym chciałbym zaproponować następujące zmiany:
1. Wszystkim osobom dodać po 7 punktów (nikt nie będzie miał ujemnego salda punktowego).
2. Od tej pory dodaje się po jednym punkcie za głosowanie na utwór promowany.
3. Jeśli ktoś promuje - jego bilans punktowy się zeruje
Wiem, że moje poprawki mają wady, ale nie wymyśliłem lepszego rozwiązania dla problemów, które wymieniłem powyżej. Powyższe pomysły oddaje do dyskusji, jeśli ktoś ma lepsze - czekam na nie z niecierpliwością.
To ja jestem za pomysłem 1 i 3. Przy drugim jestem przeciwko, zaczekałbym jeszcze trochę, żeby osłabić pozycje "martwych dusz", czyli o ile dobrze pamiętam kscha i Hansavritsona, sam niedawno o tym wspominałeś.
Przy wprowadzeniu pomysłu trzeciego ten argument nam odpada, zerowanie punktów jest wg mnie dobrym rozwiązaniem.fajnex pisze:Chciałbym od teraz wprowadzić, że za głosowanie na utwór promowany otrzymuje się jeden punkt, a nie tak jak jest teraz - dwa. To rozwiązanie może spowodować, że niektóre osoby już nigdy nie dogonią innych i nie będą mogły wybierać utworu promowanego. Zaś pozostawienie zasad (dodawanie dwóch punktów) powoduje, że osoby, które chcą się zapisać trudno będzie im dojść na szczyt listy, ponieważ jest odejmowana za mała liczba punktów.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
A ja jestem przeciwko punktowi 3. Zawieszanie promocji powoduje spadek w rankingu. Według mnie założeniem zawieszania promocji było to, żeby nie być zmuszonym do wybrania utworu promowanego, jeśli uważa się, że nie ma utworu potrzebującego promocji. Teraz zawieszenie promocji działałoby jak niegłosowanie na kolejne promowane utwory.
Ale to punkt pierwszy wzmocni martwe dusze. Moim zdaniem punkt drugi wystarczy (przy p. 3 argument Grycka jest dla mnie oczywisty). A to że jedna osoba jest na minusie to sorry Winetu, ale raczej sobie zawdzięcza.TomaszBr pisze:To ja jestem za pomysłem 1 i 3. Przy drugim jestem przeciwko, zaczekałbym jeszcze trochę, żeby osłabić pozycje "martwych dusz"
A ja jestem przeciw jakimkolwiek zmianom, a najbardziej przeciw punktowi 2. Uczestnicy będą zmuszeni oddawać głosy na utwory nielubiane, a jak ktoś napotka serię promowanego - w swojej subiektywnej ocenie - badziewia i się zbuntuje i nie zagłosuje, to jak ma doczekać się swojej kolejki.
Promowanie tak, ale nie na siłę. Obecne rozwiązanie powoduje, że ci którzy opuszczają promocję dłużej czekają na swoją kolej i to jest sprawiedliwe (a nie zupełne wyłączenie ich z promocji), po co tu coś zmieniać.
Promowanie tak, ale nie na siłę. Obecne rozwiązanie powoduje, że ci którzy opuszczają promocję dłużej czekają na swoją kolej i to jest sprawiedliwe (a nie zupełne wyłączenie ich z promocji), po co tu coś zmieniać.
A nie lepiej po prostu przesunąć te "martwe dusze" na koniec, tak jak Yodę, sulko i miniu? Poza tym, jeżeli dobrze rozumuję, to przy niewprowadzeniu pkt. 3., pierwszy nie wzmocni martwych dusz.kajman pisze:Ale to punkt pierwszy wzmocni martwe dusze. Moim zdaniem punkt drugi wystarczy (przy p. 3 argument Grycka jest dla mnie oczywisty). A to że jedna osoba jest na minusie to sorry Winetu, ale raczej sobie zawdzięcza.
Chyba pomyliłeś punkty. Bo właśnie p. 2 powoduje, że presja wywierana na promujących się zmniejszy, bo łatwiej podarować sobie jeden punkt niż dwa (przynajmniej teoretycznie, bo np. w moim przypadku niezależnie ile punktów straciłbym, to niektórych i tak bym nie promował).seblit pisze:A ja jestem przeciw jakimkolwiek zmianom, a najbardziej przeciw punktowi 2. Uczestnicy będą zmuszeni oddawać głosy na utwory nielubiane, a jak ktoś napotka serię promowanego - w swojej subiektywnej ocenie - badziewia i się zbuntuje i nie zagłosuje, to jak ma doczekać się swojej kolejki.
Po pierwsze, przesunięcie tych osób na koniec kolejki jest zabiegiem czysto formalnym, zrobionym dla wygody i jasności oglądu. Jeżeli Yoda np. w tym tygodniu będzie promował, to powróci do top10.TomaszBr pisze:A nie lepiej po prostu przesunąć te "martwe dusze" na koniec, tak jak Yodę, sulko i miniu? Poza tym, jeżeli dobrze rozumuję, to przy niewprowadzeniu pkt. 3., pierwszy nie wzmocni martwych dusz.kajman pisze:Ale to punkt pierwszy wzmocni martwe dusze. Moim zdaniem punkt drugi wystarczy (przy p. 3 argument Grycka jest dla mnie oczywisty). A to że jedna osoba jest na minusie to sorry Winetu, ale raczej sobie zawdzięcza.
Po drugie nie wzmocni martwych dusz w stosunku do obecnych uczestników, ale po wprowadzeniu punktu drugiego nowy uczestnik będzie miał dodatkowe 7 kolejek do odrobienia w stosunku do nich. Także zresztą w stosunku do aktywnych uczestników.
No mniej więcej o to mi wcześniej chodziło, nowi będą mieli pod górkę. Jeżeli tutaj są komplikacje, to ja bym póki co żadnego nie wcielał w życie. Jest dobrze, jak jest. Dopiero za kilka tygodni powróciłbym do jednego punktu, bo by się zrobił bałagan i liderzy mieliby np. po 100 pkt, co dla nowych znowu byłoby nie do odrobienia.
Każdy tydzień za dwa punkty ustawia tych, którzy przyjdą później w gorszej sytuacji. Spokojnie można zrobić to teraz, żeby jednak nie czekali przez rok na swoją kolejkę.
To ten post przeważył szalę. Wiem, że niektórzy (w tym ladygżegoż w wątku o głosowaniu pisze:Z tego co widziałem, to jest szansa, że siódemka będzie promowana już niedługo. I trzymam mocno kciuki, by wybór padł właśnie na Limp Bizkit.

Limp Bizkit - SHOTGUN
Zarówno Ayo, jak i Rise Above jest blisko poczekalni, więc może sobie poradzą. Szczególnie liczę na Ayo, ma jeszcze czas i mam nadzieję, że wejdzie. A w powodzenie dla Shotguna bez promocji wątpię. Rozważałem jeszcze Wojtka w Czechosłowacji, ale uznałem że jeden Wojtek już był, na razie wystarczy

-
to oni też poszli w elektronikę ? Bo utworu jeszcze nie słyszałam.TomaszBr pisze:Wiem, że niektórzy (w tym lady) nie będą zachwyceni)
W elektronikę nie, zdecydowanie bardziej w rapcore. Zupełnie nie moje klimaty, ale jednak się bardzo spodobało 

-
sam początek włączyłam ... zapowiada się nie całkiem źle, gitara gra, fajny riff, może zapromuję, bo nigdy się do własnej promocji nie dokopię. A czy tam jest rap czy ryk, jest mi to obojętne, byle te gitary tak do końca grały
Lenny Kravitz w poprzednim utworze też rapował, ale nie gryzło się to z muzyką.

Lenny Kravitz w poprzednim utworze też rapował, ale nie gryzło się to z muzyką.
Na tę promocję zagłosuję z przyjemnością (najlepszy utwór promowany od czasu The Vaccines) - miejmy nadzieję, że z lepszym skutkiem.TomaszBr pisze:proszę bardzo o głosy na:
Limp Bizkit - SHOTGUN
Zdaje się, że teraz moja kolej będzie.
No to ja się wstrzymuję, bo nie mam kandydata. Niech w następnym tygodniu szykuje się kolejna osoba z listy.
Dziękuję.
No to ja się wstrzymuję, bo nie mam kandydata. Niech w następnym tygodniu szykuje się kolejna osoba z listy.
Dziękuję.

Na jak długo? Nie pamiętam czy w końcu ustaliliśmy czy jest jakiś minimalny czas zawieszenia, ale takie przesuwanie z tygodnia na tydzień powoduje spory bałagan.Gary pisze:No to ja się wstrzymuję, bo nie mam kandydata. Niech w następnym tygodniu szykuje się kolejna osoba z listy.
Przy okazji może Talvi się odezwie w kwestii promowania.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Od przyszłego tygodnia zawieszam swój udział w promocjach.
Będę głosował, ale tylko na wybrane utwory, a w chwili kiedy już "dociułam" punkty i zapromuję, jak się uda,
to zrezygnuję całkowicie, ale o tym jeszcze osobno napiszę.
Będę głosował, ale tylko na wybrane utwory, a w chwili kiedy już "dociułam" punkty i zapromuję, jak się uda,
to zrezygnuję całkowicie, ale o tym jeszcze osobno napiszę.
Póki co też bym chciał się wstrzymać, bo nie mam nic ciekawego na oku, ale spróbuję się zapoznać się bliżej z zestawem, jeśli nic ciekawego dla mnie się w przyszłym tygodniu w nowościach nie pojawi.Przy okazji może Talvi się odezwie w kwestii promowania.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Może po prostu trzeba przyjąć domyślnie, że jest to 4 lub 5 tygodni.kajman pisze:Na jak długo? Nie pamiętam czy w końcu ustaliliśmy czy jest jakiś minimalny czas zawieszenia, ale takie przesuwanie z tygodnia na tydzień powoduje spory bałagan.
Nic się na tym nie traci, bo jeśli jakiś utwór wart promowania zostanie wrzucony do zestawu po jednym tygodniu, to i tak przez następne 4 na pewno go nie usuną (musiałaby to być naprawdę jakaś wyjątkowa sytuacja), więc prędzej czy później ta osoba sobie to zapromuje.
Sorry, ale chyba nie rozumiem. w każdym razie jeżeli nie wiadomo, czy będziesz coś promował, a tu już środa, to może jakieś wstępne propozycje zgłoszą michal91d oraz lady, bo przyjdzie weekend i okaże się, że nie ma czego promować.Talvi pisze:Póki co też bym chciał się wstrzymać, bo nie mam nic ciekawego na oku, ale spróbuję się zapoznać się bliżej z zestawem, jeśli nic ciekawego dla mnie się w przyszłym tygodniu w nowościach nie pojawi.Przy okazji może Talvi się odezwie w kwestii promowania.
Wybacz, nie dotarło do mnie, że to już faktycznie moja kolej. W takim razie się wstrzymuję, bo w tej chwili nie mam piosenki która chciałbym promować.kajman pisze:Sorry, ale chyba nie rozumiem. w każdym razie jeżeli nie wiadomo, czy będziesz coś promował, a tu już środa, to może jakieś wstępne propozycje zgłoszą michal91d oraz lady, bo przyjdzie weekend i okaże się, że nie ma czego promować.Talvi pisze:Póki co też bym chciał się wstrzymać, bo nie mam nic ciekawego na oku, ale spróbuję się zapoznać się bliżej z zestawem, jeśli nic ciekawego dla mnie się w przyszłym tygodniu w nowościach nie pojawi.Przy okazji może Talvi się odezwie w kwestii promowania.