Po pierwsze: już po sprawieVILKI pisze:a może by tak wersja optymistyczna? torpeda kosztem voo voo??Brian pisze:Pozostaje czekać na Luxtorpedę.

Po drugie: to żadna wersja optymistyczna

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Po pierwsze: już po sprawieVILKI pisze:a może by tak wersja optymistyczna? torpeda kosztem voo voo??Brian pisze:Pozostaje czekać na Luxtorpedę.
gdzieś na górze mapy?stokrotka pisze:a w poniedziałek na koncert
no i dreadylady pisze:Jamajka, słońce, marycha, daleko od pół bawełny![]()
KONIECZNIE! proponuję przeprowadzić reformę w systemie głosowania, od następnego tygodnia głosujemy na 100 utworów!Brian pisze:30 tygodni Pyry najlepszym dowodem na istnienie stagnacji, trzeba coś z tym zrobić!
ej, przecież napisałam, że toleruję reaggemacor70 pisze: Lady nie interesują dzieci a skupia sie na rodzicach... żadne proste i boczne linie jej nie interesują...
To ja jestem wyrodną fanką rocka bo disco też czasem lubię..lady pisze:gdzieś przeczytałam, że to jest " disco-metal ". To już wiem dlaczego mi się nie podobask pisze:Kod: Zaznacz cały
| 19 | 25 | 3 | +6 | Autystyczny - Luxtorpeda | PL |
amenkajman pisze:Trudno przy tym iść, bo trudno się idzie śpiąc, a to jest takie monotonne, że już ziewam.mara pisze:Spróbujcie słuchając tego iść powoli..
Ja bym polemizowałlady pisze:nie, chłopie. Reagge to jednak całkiem inna idea i okoliczności powstania ... Jamajka, słońce, marycha, daleko od pół bawełny![]()
Kod: Zaznacz cały
| 18 | 18 | 20 | 0 | Cosmic Love - Florence & The Machine | ZG |
kajman pisze:Trudno przy tym iść, bo trudno się idzie śpiąc, a to jest takie monotonne, że już ziewam.mara pisze:Spróbujcie słuchając tego iść powoli..
| 17 | 19 | 9 | +2 | Na cześć księdza Baki - Stanisław Soyka i Czesław Mozil | PL |
Wiem że to pytanie z cyklu - zajrzyj do książki, będziesz wiedział - ale czy ktoś może szybko odpowiedzieć jaki utwór utrzymał się najdłużej na liście ?Kertoip pisze:za 2 tygodnie świętujemy rok Florencji na liście! <3
Z disco to mi się tylko jeden utwór podobał (i znowu zapomniałem, kto to wykonywał), a była to włoska wersja Schodów do nieba.mara pisze:To ja jestem wyrodną fanką rocka bo disco też czasem lubię..lady pisze:gdzieś przeczytałam, że to jest " disco-metal ". To już wiem dlaczego mi się nie podobask pisze:Kod: Zaznacz cały
| 19 | 25 | 3 | +6 | Autystyczny - Luxtorpeda | PL |
ciągle świetnie brzmi ten kawałeksk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 18 | 18 | 20 | 0 | Cosmic Love - Florence & The Machine | ZG |
Swego czasu spotkałem się z taką definicją Jamajki: "duże, radosne bezrobocie"lady pisze:Jamajka
To nic nie da, wciąż bedą słuchacze, którzy z lenistwa będą zaznaczali utwory znane, czyli pierwszą 50! 150 głosów wydaje się być optymalną liczbąKertoip pisze:KONIECZNIE! proponuję przeprowadzić reformę w systemie głosowania, od następnego tygodnia głosujemy na 100 utworów!Brian pisze:30 tygodni Pyry najlepszym dowodem na istnienie stagnacji, trzeba coś z tym zrobić!
Nadal nie jestem do niego przekonany, nabliskość to nawet nie wspomnęmefiu pisze:Jednak Nadal
no może i tak być. Ale ja w każdym razie nie słyszę żadnych wpływów tradycyjnego bluesa w reagge. Dla mnie to jest taka luzacka muzyka, z jednostajnym rytmem, bujająca ... Czyli nawet jeśli jakieś inspiracje były, to udało się zbudować na nich własny styl.albarn pisze:Bieda, bezrobocie, przestępczośc - idealny grunt na bluesakiedyś w wywiadzie Piotr Banach właśnie twierdził, że reggae to tak naprawdę blues - bo pionierzy reggae słuchali amerykańskich stacji radiowych, gdzie w latach 60. puszczano w dużych ilościach bluesa.
Chyba przechodzi mi złość na Cześka..(bo jako jurora nic nie rozumiałam co mówi) i zacne głosować bo to takie fajnesk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 17 | 19 | 9 | +2 | Na cześć księdza Baki - Stanisław Soyka i Czesław Mozil | PL |
| 16 | 14 | 21 | -2 | Oh My Heart - R.E.M. | ZG |
Nadal nie jestem do niego przekonany, nabliskość to nawet nie wspomnęmefiu pisze:Jednak Nadal
No to jakieś 3/4 zestawu.Brian pisze:A tak poza tym, czy to nie jest jakaś 1/3 zestawu albo i więcej?
A to ty protestowałaś przeciw Skałce?mara pisze:Chyba przechodzi mi złość na Cześka..sk pisze:Kod: Zaznacz cały