Anielski Orszak
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: Anielski Orszak
Ech, jednak... Trochę się pomęczył po tym wylewie, ale niestety nie dało rady
.

Tak się czasem zastanawiałem dlaczego jest raczej niewielki odzew w tym wątku i właśnie odkryłem na forum astrologa jego młodszego brata bliźniaka, w którym to dość chętnie umieszczacie swoje wynurzenia. Może więc tylko z dziennikarskiego obowiązku wykonam mały skok poza Listę i doniosę, że 7 maja 2011 r. w wieku 67 lat zmarł John Walker z The Walker Brothers, kto pamięta lata 60. (kto pamięta?) pewnie trochę się ich nasłuchał. Ja chyba najlepiej kojarzę ich z "Make it easy on yourself", mieli dwa numery 1 w UK, a w latach 60. mieć nr 1 to było naprawdę coś.
I jeszcze 29 kwietnia 2011 r. w wieku 85 lat zmarł David Mason, podobno bardzo dobry muzyk, a ku swemu przekleństwu świat zapamiętał go przede wszystkim jako grającego na trąbce piccolo w "Penny Lane" Beatlesów.
I jeszcze 29 kwietnia 2011 r. w wieku 85 lat zmarł David Mason, podobno bardzo dobry muzyk, a ku swemu przekleństwu świat zapamiętał go przede wszystkim jako grającego na trąbce piccolo w "Penny Lane" Beatlesów.
- Miszon
- Kontakt:
Ale to solo w Penny Lane jest bardzo fajne, więc nie wiem, dlaczego to przekleństwo
.

Bo chyba nie każdy czuje potrzebę komentowania czyjejśtam śmierci.słoik pisze:Tak się czasem zastanawiałem dlaczego jest raczej niewielki odzew w tym wątku
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Mało spójne z Listą, ale z samą Trójką bardzo...
17 maja 2011 zmarła Ewa Szumańska-Szmorlińska, znana bardziej jako "Młoda lekarka". "Pamiętnik młodej lekarki" to hit lat 80-tych, cyklicznie nadawany m.in. w "60 minutach na godzinę...", "Studio 202".
17 maja 2011 zmarła Ewa Szumańska-Szmorlińska, znana bardziej jako "Młoda lekarka". "Pamiętnik młodej lekarki" to hit lat 80-tych, cyklicznie nadawany m.in. w "60 minutach na godzinę...", "Studio 202".
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
właśnie usłyszałem...
Jakiś czas temu - to już chyba kilka lat - w porannej sobotniej zd3 można było słuchać powtórki „Z pamiętnika młodej lekarki”. Zdarzało mi się specjalnie wstawać wcześniej tylko i wyłącznie dla tych skeczy.
[*][*][*]
Jakiś czas temu - to już chyba kilka lat - w porannej sobotniej zd3 można było słuchać powtórki „Z pamiętnika młodej lekarki”. Zdarzało mi się specjalnie wstawać wcześniej tylko i wyłącznie dla tych skeczy.
[*][*][*]
- Miszon
- Kontakt:
Ojej, bardzo to lubiłem
. Tym bardziej, że ten głos znałem tylko z tych skeczy i chyba nawet nie wiem, jak wyglądała.

Ech, tym razem to pani doktór oddaliła się po gumnie. Na wieczność, do usłyszenia.
Uznawany za ikonę soulu Gil Scott-Heron nie żyje. Wokalista i poeta zmarł w wieku 62 lat.
31 maja 2011 r. zmarł w wieku 64 lat Andrzej Sobczak, autor tekstów m.in. "Przeżyj to sam", "Dorosłe dzieci" i "Daj mi tę noc". Tego ostatniego, jak ktoś niedawno na forum zauważył, na Liście nie było.
- Miszon
- Kontakt:
Ciekawy zestaw. W sensie tekstów.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Jak przeczytałem w sieci, to napisał także tekst hymnu Lecha Poznań...
[*]
[*]
3 czerwca 2011 r. w wieku 59 lat zmarl Andrew Gold, połowa duetu WAX (drugą tworzył Graham Gouldman z 10cc).
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=12&w=416
"Building a bridge to your heart" to doskonały przykład utworu, który wszyscy znają, a niewielu wie/pamięta kto wykonuje.
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=12&w=416
"Building a bridge to your heart" to doskonały przykład utworu, który wszyscy znają, a niewielu wie/pamięta kto wykonuje.
4 czerwca 2011 r. w wieku 63 lat zmarł producent Martin Rushent. Wygląda na to, że najbardziej znany był z płyt The Stranglers, ale tych przedlistowych, zaś jeśli chodzi o Listę to wygląda na to, że produkował część z utworów Human League (wychodzi mi, że "Do or Die", "The Lebanon", "Life on your own" i "Louise"):
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=12&w=16
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=12&w=16
13 czerwca 2011 r. w wieku 31 lat zmarł Grzegorz Oniszczuk, znany (chyba nie bardzo) jako Onil. Rapował w "Imprezie" Liroya - właśnie posłuchałem sobie tego w połączeniu z teledyskiem, nie pamiętak czy taka wersja była grana na Liście, ale w tej więcej słychać Onila, niż Liroya i Yara. W głosowaniu od pewnego momentu połączono "Moją autobiografię" z "Imprezą" (znów nie pamiętam co było pierwsze), a statystyki wyglądają tak:
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=4515
Może okazja nie za bardzo sprzyja, ale nie słuchałem tego utworku dekadę i zabrzmiało jeszcze gorzej niż wtenczas. I jaki siermiężny wideoklip, pozujący na amerykańską produkcję.
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=4515
Może okazja nie za bardzo sprzyja, ale nie słuchałem tego utworku dekadę i zabrzmiało jeszcze gorzej niż wtenczas. I jaki siermiężny wideoklip, pozujący na amerykańską produkcję.
18 czerwca 2011 r. w wieku 69 lat zmarł saksofonista E-Street Band Clarence Clemons. Pewnie słychać go wszędzie tam, gdzie u Springsteena pojawia się saksofon. Z innych możliwych listowych występów: Nils Lofgren - "Valentine" oraz Zucchero Sugar Fornaciari - "Diamante".
- Yacy
- Kontakt:
Owczarek ostatnio o nim wspominał...
[*]
[*]
27 czerwca 2011 r. w wieku 67 lat zmarł Maciej Zembaty.
Myślę, że dużo będzie teraz o Nim w Trójce, a jest z czego wybierać.
Myślę, że dużo będzie teraz o Nim w Trójce, a jest z czego wybierać.
- Yacy
- Kontakt:
Rodzina, Zgryz kiedyś nie odpuszczałem żadnego odcinka...
[*]
[*]
I gościnnie u pana Sułka ze Stanisławą Celińską.
- Miszon
- Kontakt:
Najbardziej kojarzy mi się ze Zgryzem, bo po Liście leciał i chwilę słuchałem, a potem szedłem się myć i spać.
7 lipca 2011 r. zmarł Manuel Galban, kubański gitarzysta, który współpracował z Buena Vista Social Club, może grał też w tym utworze:
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=4613
http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=11&u=4613
Znalazłem w sieci informację, że Galban nie zagrał na płycie "Buena Vista Social Club", ale dołączył nieco później i dopiero wtedy zaczęli grać wspólne koncerty
Jeszcze jedna strata dla muzyki latynoskiej. Zastrzelony został argentyński piosenkarz folkowy Facundo Cabral. Jak poinformował Alvaro Colom, prezydent Gwatemali, Cabral poniósł śmierć w drodze z hotelu na lotnisko. Jego samochód został zablokowany przez trzy inne, a następnie ostrzelany. Cabral był ikoną latynoskiej sceny muzycznej. Sławę zyskał na początku lat 70. jako twórca protest songów. Jego najbardziej znanym utworem jest "No Soy de Aqui ni Alla" ("Nie jestem stąd ani stamtąd"). Miał 74 lata.