Czy podobało się ostatnie notowanie? Niekoniecznie ostatnie, ale może jakiś utwór szczególnie przypadł do gustu? Chcesz agitować do głosowania na konkretny „numer”? Wyraź tutaj swoją opinię...
"Lato" na 43. Głupi pomysł z ta piosenką. Mógłbym wybrać co najmniej 20 innych lepszych, które pasowłayby do tego konkursu, a po drugie: jest zima, a tu piosenka pt "Lato" Jakoś mi nie pasuje.
kajman pisze:Lato na 51 i tylko dlatego, że lista ma 50 miejsc. Gdyby miała 100 to obstawiałbym w okolicach 80.
Mam wrażenie że ten typ jest silnie związany z niechęcią Kajmana do tego utworu
Otóż mylisz się. Moje prywatne antypatie nie mają nic do rzeczy. Dużo większą antypatią darzę Nie pytaj o Polskę i Kochać inaczej i oceniałem ich szanse całkiem realnie. Ale to zupełnie inne kategorie piosenek. A popatrzmy na piosenki na które do tej pory głosowano i widać tam na 30 miejscu wymieniane już przeze mnie Kochać inaczej czy na 32 In the army now. Pomijając moją prywatną opinię o nich były to piosenki znaczące i na liście i w ogóle w życiu muzycznym owych okresów. A tutaj jest pioseneczka sezonowa o chwytliwej melodyjca i łatwym do zapamiętania texcie, która na liście doszła do 2 miejsca i nie zagrzała na niej zbyt długo miejsca. Co więcej to raczej piosenka, która w pamięć nie zapada i znika w mrokach zapomnienia. Czy naprawdę wiele osób poświęci swój jeden głos na tą piosenkę. Może ktoś, kto ma związane z nią osobiste wspomnienia i to wszystko. A tak z ciekawości - czy na naszej liście ktoś na nią oddał głos, bo ja nie zauważyłem?
Faktycznie, bardzo dziwny wybór... Z tego zestawu znacznie lepiej pasowałyby:
DOTYK - Edyta Górniak
DZIEWCZYNA SZAMANA - Justyna Steczkowska
WHERE THE WILD ROSES GROW - Nick Cave & Kylie Minougue
KOłYSANKA DLA NIEZNAJOMEJ- Perfect
albo (najfajniej, ale też z tych najmniej realnie, bo "za ostre"):
ANIOł - Hey
Dlatego też mój typ to:
LATO - Formacja Nieżywych Schabuff - 21 miejsce. I tak chyba kilka miejsc za wysoko...
jackal pisze:Lato rzeczywiście mało ciekawe ale to i tak nic w porównaniu z piosenką z roku 1996 umieszczoną w nowym zestawie do glosowania...
Nie wnikając w wartość piosenki (prywatnie uważam, że były już gorsze) należy zauważyć, że była ona 9 tygodni na szczycie bez przerwy i zmieniła ją kolejna Lipnicka (moim zdaniem znacznie lepsza).