Balzac mówił, że do następnej miłościMiszon pisze:od 2 tygodni do pół roku. zasadniczo - nie ma zasad w tej sprawieszempro pisze:Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?.
IV Polski Top Wszech Czasów (3.V.2011)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Re: IV Polski Top Wszech Czasów (3.V.2011)
- speaknoevil666
już w moim ogrodzie, 12 gr., chyba skóra.
- mara
zasadniczo to niedobrze, wolałabym by dla pokolenia moich dzieci/wnuków już nie był aktualnyPaTToN pisze:Chyba nigdy, jest absolutnie genialnymara pisze:Dorosłe dzieci..ciekawe czy kiedykolwiek ten tekst straci na aktualności..
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Zależy też jak długi i "intensywny" był związek. Mówi się że może trwać nawet połowę tego czasu - ale nie chcę Cię straszyć. Mnie po pierwszym 3mało pół roku, potem już krócej.Corleone pisze:To chyba zależy głównie od Ciebie, nie ma reguł. Chociaż nie jestem psychologiem, więc piszę tylko "na chłopski rozum".szempro pisze: Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2011 10:49 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Pół roku to chyba rzeczywiście max, chociaż bywają "nawroty". Natomiast po około dwóch tygodniach trzeba po prostu próbować zapomnieć, wtedy dopiero można o tym pomyśleć... Nie wiem, pewnie ktoś lepiej się na tym zna.Miszon pisze:od 2 tygodni do pół roku. zasadniczo - nie ma zasad w tej sprawieszempro pisze:Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?.
Lepszy rydz, niż nic.Talvi pisze:Oja! Oja! Zapomniałem o Topie!Ale już (spóźniony) jestem i pierwszą dwudziestkę słucham.
Jeśli milość życia, to zgadzam się z Wiedźmiskiem, przy kolejnym Topie też będziesz lkal.wiedzmisko pisze: nie mija:(
ale z czasem się o nim nie pamięta zbyt często...
wybacz, że nie pocieszyłam.
Ale....
"co mi po mnie bez Niej?"
Iw
- mara
zapewne tak, ale można go dopasować do różnych rzeczyNeo01 pisze:Chyba - na szczęście - już stracił. To nie o pokoleniu prl z lat 80-tych?mara pisze:Dorosłe dzieci..ciekawe czy kiedykolwiek ten tekst straci na aktualności..
O uszy mi się obiła kiedyś, ktoś u mnie w domu puszczał - niezłe.kajman pisze:A znasz Fabrykę keksów (obowiązkowo w wersji oryginalnej)?Karpacz07 pisze:Ulubiona piosenka zespołu Turbo.
#12. Grzegorz Turnau - Bracka
- wiedzmisko
"a wkrakowie na bradzkiej pada deszcz" ( i snieg
)
-
Grycek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Kochamkrzychu78 pisze:#12. Grzegorz Turnau - Bracka
Brakuje mi tylko "Znów wędrujemy".
- tadzio3
- Kontakt:
"Bracka" - lubię, ale przenigdy nie wstawiłbym tak wysoko tego utworu.
Niech mi ktoś kto słuchał tych wiadomości powie czy Turnau nie umarł niedawno, że takie awanse zalicza?:P Sorry za wisielczy humor 
Jednak wolałbym "Cichoszę", a i tak z Turnaua najlepsze już było.
Turnau ma przepiękne piosenki. Drugi Grechuta bym rzekł.krzychu78 pisze:#12. Grzegorz Turnau - Bracka
-
semuś
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Mówcie co chcecie ale ja raz po wysłuchaniu "Braciej" się rozpłakałem.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Tak. I podkreślmy słowo Niesłusznie. Bo po prostu cały czas tworzą i są na wysokim poziomie. Ale rock jest passe. Nie taki alternatywny, normalny rock taki jaki grano 10, 20 czy 30 lat temu z solówkami.tadzio3 pisze:"Dorosłe dzieci" chyba podniosły swoją popularność po "Beats Of Freedom". I słusznie, chociaż cały czas żałuję, że sam zespół w grncie rzeczy nawet w Trójce przez lata niesłusznie pomijany.
Rok Turnaua. Ale wspomnienia...
Raczej wątpię i jestem tego pewien.krysiron pisze:Niech mi ktoś kto słuchał tych wiadomości powie czy Turnau nie umarł niedawno, że takie awanse zalicza?:P Sorry za wisielczy humor
Turnau- klasyka. Parę lat temu byłem na jego koncercie we Wrocławiu. Wszystkie swoje największe hity zagrał (Bracka, Cichosza, Liryka itp.) 
- speaknoevil666
lubię pana Turnaua, ale nie porównywałabym go do Marka Grechuty
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
"Fabryka klamek" zrobiła swoje.
Bez Grechuty nie byłoby Turnaua - słowa tego ostatniego.
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Tak sobie myślę, dzieci chyba zawsze będą się buntować przeciwko rodzicom...mara pisze:zasadniczo to niedobrze, wolałabym by dla pokolenia moich dzieci/wnuków już nie był aktualny
Trzeba słoika zapytać...krysiron pisze:Niech mi ktoś kto słuchał tych wiadomości powie czy Turnau nie umarł niedawno, że takie awanse zalicza?:P Sorry za wisielczy humor
Tak, to On go odkrył...Neo01 pisze:"Fabryka klamek" zrobiła swoje.