Ulubiona piosenka zespołu Turbo.krzychu78 pisze:#13. Turbo - Dorosłe dzieci
IV Polski Top Wszech Czasów (3.V.2011)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: IV Polski Top Wszech Czasów (3.V.2011)
Z głosów forumowiczów policzyłem od 9 za pierwsze do 1 za dziewiąte i dodałem.Iwaka pisze:Kajman, wyjaśnij proszę laikowi co Ty podliczyles?
Klaniam niziutko<
Iw
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Ale chyba było zapowiedziane? Czy nie?słoik pisze:Coraz mniejsze szanse, że pośpiewamy dziś "iusiurandum patri datum, usque ad hanc diem ita servavi".

Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?
A znasz inne?Karpacz07 pisze:Ulubiona piosenka zespołu Turbo.krzychu78 pisze:#13. Turbo - Dorosłe dzieci

- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Pan taksówkarz liczył, że tradycyjnie się pan Piotr wygada.

Jest i mój numer 5. Nigdy Turbo nie miało u mnie tak wysokich notowań.
Wszyscy ci, którzy nie znają płyty z której pochodzi ten numer niech po nią sięgną, jeśli lubią dobrego rocka z porządną gitarą, to się nie zawiodą.
Ostatnia płyta też jest świetna, przekonałem się do niej po paru miesiącach i do dzisiaj po nią sięgam. Znakomity zespół.
- mara
Dorosłe dzieci..ciekawe czy kiedykolwiek ten tekst straci na aktualności..
Był zapowiedziany klasyk polskiej muzyki, czy jakoś tak, czyli Niemen, a to, że Niemen będzie chyba nikt nie ma wątpliwości.Neo01 pisze:Ale chyba było zapowiedziane? Czy nie?słoik pisze:Coraz mniejsze szanse, że pośpiewamy dziś "iusiurandum patri datum, usque ad hanc diem ita servavi".
- tadzio3
- Kontakt:
Zbyt pochopnie tak oceniasz. Dla mnie to jeden z najbardziej pomysłowych tekstów w historii polskiej muzykikajman pisze:Dla mnie Texański to dla mnie jeden z najdurniejszych textów jaki kiedykolwiek napisana.
Kilka innych się zna, choć na pewno nie jest to tyle, ile zna jakiś wielki fan zespołu.krysiron pisze:A znasz inne?Karpacz07 pisze:Ulubiona piosenka zespołu Turbo.krzychu78 pisze:#13. Turbo - Dorosłe dzieciMało kto zna, ja akurat kilka znam
- Neo01
Polecam ostatnią płytę - "Strażnik Światła". Dziś Balonik grał z niej re-we-la-cyj-ny numer.Karpacz07 pisze:Ulubiona piosenka zespołu Turbo.krzychu78 pisze:#13. Turbo - Dorosłe dzieci
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Chyba nigdy, jest absolutnie genialnymara pisze:Dorosłe dzieci..ciekawe czy kiedykolwiek ten tekst straci na aktualności..

- wiedzmisko
nie mija:(szempro pisze:Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?
ale z czasem się o nim nie pamięta zbyt często...
wybacz, że nie pocieszyłam.
- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Ja pamiętam, ze moją płytę wtedy analogową ojciec zasłuchał mi do zatrzeszczeniaKarpacz07 pisze:Ulubiona piosenka zespołu Turbo.krzychu78 pisze:#13. Turbo - Dorosłe dzieci

Chyba na okrągło słuchał jak byłem w szkole

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
od 2 tygodni do pół roku. zasadniczo - nie ma zasad w tej sprawieszempro pisze:Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?

To chyba zależy głównie od Ciebie, nie ma reguł. Chociaż nie jestem psychologiem, więc piszę tylko "na chłopski rozum".szempro pisze: Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?
Każdego to spotyka... Ale znajdziesz lepszą:) Jeśliś obrotny to za kilka miesięcy.szempro pisze:Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?
Turbo - czyli poza 40 wyleciało coś z pierwszej 20. Tylko co?
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Układasz po prostu kolejność od tych, które Ci się najbardziej podobały w ciągu godziny do tych najmniej ulubionych. A kajman jest umysłem człowieka Renesansu więc migiem wszystkie nasze typy składa do kupy i mamy kolejność.Iwaka pisze:Barc dziękujękrzysiek83 pisze:Przepraszam, że uprzedzam kajmana.
Po każdej godzinie układamy swoją kolejność utworów, które w niej wybrzmiały.
Dołącz się do zabawy.
Pod koniec godziny kajman powinien wrzucić listę piosenek jeśli nie pamiętasz co było. Kajman podlicza wszystkie głosy i podaje live wyniki.
To chyba dla umyslow ścislych i mlodszychZanim bym podumala, podjęla decyzje, podliczyla... Niektorzy już by ma ture pisali
Uklony!
A znasz Fabrykę keksów (obowiązkowo w wersji oryginalnej)?Karpacz07 pisze:Ulubiona piosenka zespołu Turbo.
- Neo01
Chyba - na szczęście - już stracił. To nie o pokoleniu prl z lat 80-tych?mara pisze:Dorosłe dzieci..ciekawe czy kiedykolwiek ten tekst straci na aktualności..
- tadzio3
- Kontakt:
"Dorosłe dzieci" chyba podniosły swoją popularność po "Beats Of Freedom". I słusznie, chociaż cały czas żałuję, że sam zespół w grncie rzeczy nawet w Trójce przez lata niesłusznie pomijany.
A pamiętasz Żagle tuż nad ziemią Martyny? Gitara na początku toż to klon Knopfera. Nawet Marek zapowiadając wtedy to nagranie bajerował, że Knopfler gra u MartynyGrycek pisze:W domach z betonu...
Ta gitara kojarzy mi się z Knopfleram.

Dorosłe dzieci... KLA-SY-KA!
Cieszę się, że tak wysoko.
Oja! Oja! Zapomniałem o Topie!
Ale już (spóźniony) jestem i pierwszą dwudziestkę słucham. 

Albo gorszą, jeśliś pechowiec.krysiron pisze:Każdego to spotyka... Ale znajdziesz lepszą:) Jeśliś obrotnyszempro pisze:Witam, dzisiejsza lista jest dla mnie bardzo smutna niestety... porzucila mnie dziewczyna, wydawało mi się że miłość mojego życia, piosenki zwłaszzca te smutne słucha mi się dziś wyjątkowo i niestety smutno... Nie wiecie po jakim czasie mija ten dołujący stan ?