IV Polski Top Wszech Czasów (3.V.2011)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- wiedzmisko
Re: IV Polski Top Wszech Czasów (3.V.2011)
o! i mowimy dobrywieczór kolejnemu panu Piotrowi 

- Abby95
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1996
- Kontakt:
Byłoby legalnie, gdyby nie było szlabanu, ale jak go nie było, to mnie też nie było, bo nie miałam czasu na życie na forum. I teraz znów jest szlaban, ale pewno niedługo się skończy...TomaszBr pisze:To kiedy właściwie byłoby legalnie?Abby95 pisze: no tak. a dziś i tak nielegalnie
A ja właśnie się rozbudziłam chociaż powinnam już powoli szykować się do snu bo będzie jutro problem z wstawaniem. No ale - chyba warto jeden dzień się przemęczyć na lekkim niewyspaniulady pisze:no ja też ale już zasypiałam przy tym Topieborsuczek pisze:bo ja wiem czy wreszcie..osobiście wolałabym jeszcze trochę poczekać na wehikuł żeby był wyżej w notowaniu

"Rapsod" będzie? 

Zazdroszczę. Ja jutro i w czwartek w sumie 3 sprawdziany. No i jeszcze wszystkie terminy na sprawdziany do pierwszego tygodnia czerwca zaklepane. Zapowiada się ciężki miesiąc.Karpacz07 pisze:A ja mam jeszcze 3 dni wolnego + weekend - u mnie w szkole piszą maturyCorleone pisze:"7 rano to dla mnie noc..."- no właśnie...oj ciężko będzie rano wstać.

Zegarmistrz jak najbardziej pozytywnie!

Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2011 10:29 pm przez Corleone, łącznie zmieniany 1 raz.
#16. Tadeusz Woźniak - Zegarmistrz światła
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Zupełny off: ktuś wie może jak tam Barca - Real?
- speaknoevil666
lista bez norwida to jak dzień bez słońca
To co Ty takiego robisz, że tyle szlabanów dostajesz?Abby95 pisze: Byłoby legalnie, gdyby nie było szlabanu, ale jak go nie było, to mnie też nie było, bo nie miałam czasu na życie na forum. I teraz znów jest szlaban, ale pewno niedługo się skończy...

Abby weszła i całe forum się podniosło

- wiedzmisko
cały czas 1:1Neo01 pisze:Zupełny off: ktuś wie może jak tam Barca - Real?
1-1 chyba...Neo01 pisze:Zupełny off: ktuś wie może jak tam Barca - Real?
Piękna piosenka.
okeytadzio3 pisze:Postaram się być, ale tym razem jeszcze nie jestem pewny czy będę

- mara
Jutro po co niektórych forowiczów przyjdą zadania maturalne.. 

- wiedzmisko
powodzenia dla nich więc!mara pisze:Jutro po co niektórych forowiczów przyjdą zadania maturalne..
Jak się pojawił Zegarmistrz to odezwało się mnóstwo głosów oburzenie, że w piosenkach takie strasznie nieładne słowo jak zabełtać tam się pojawia.
- Abby95
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1996
- Kontakt:
Ja nic nie robię złego!! 2 tyg temu szlaban dostałam, F z geografii! Przez przypad, pomyliłam niziny z wyżynamiTomaszBr pisze:To co Ty takiego robisz, że tyle szlabanów dostajesz?![]()

- tadzio3
- Kontakt:
"Skóra" - ten kawałek jest starszy ode mnie dwa lata, ale i ja pamiętam jak usłyszałem go pierwszy raz. Miałem kilka lat i po usłyszeniu przez parę minut nie mogłęm dojść do siebie, utwór ten wydawał się absolutnie magiczny
"Wehikuł czasu" - ten utwór znałem od maleńkości, ale dopiero jak miałem ok 15 lat tak mocno polubiłem, że dzisiaj to moja czołówka polskiego topu.
"Zegarmistrz światła" - coś w tym jest co powiedział Metz, że utwór wyprzedził swoje czasy. Dzisiaj wciąż brzmi świeżo, widać z resztą po tym, że nawet Kazik sięgnął po tę kompozycję
"Wehikuł czasu" - ten utwór znałem od maleńkości, ale dopiero jak miałem ok 15 lat tak mocno polubiłem, że dzisiaj to moja czołówka polskiego topu.
"Zegarmistrz światła" - coś w tym jest co powiedział Metz, że utwór wyprzedził swoje czasy. Dzisiaj wciąż brzmi świeżo, widać z resztą po tym, że nawet Kazik sięgnął po tę kompozycję
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Nie zazdroszczęmara pisze:Jutro po co niektórych forowiczów przyjdą zadania maturalne..

Słyszałem ostatnio wiele coverów zegarmistrza, ale żaden nie dorównuje oryginałowi
To może powinni to "wypikać" tak jak niektóre słowa w "12 groszach"? ^^kajman pisze:Jak się pojawił Zegarmistrz to odezwało się mnóstwo głosów oburzenie, że w piosenkach takie strasznie nieładne słowo jak zabełtać tam się pojawia.
Może ocenzurujmy tą piosenkę po tych kilkudziesięciu latach, tak jak to zrobili w Kanadzie z "Money For Nothing"...kajman pisze:Jak się pojawił Zegarmistrz to odezwało się mnóstwo głosów oburzenie, że w piosenkach takie strasznie nieładne słowo jak zabełtać tam się pojawia.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Nie wiem jak wam ale mi się juz od jakiegoś czasu wyobraża przeróbka zegarmistrza na taką mocna, gitarową wersję. Trzy gitary, bas, parkusja, fortepian i instrumenty dęte.
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2011 10:32 pm przez semuś, łącznie zmieniany 1 raz.
- mara
czemu macie amerykański system oceniania?Abby95 pisze:Ja nic nie robię złego!! 2 tyg temu szlaban dostałam, F z geografii! Przez przypad, pomyliłam niziny z wyżynamiTomaszBr pisze:To co Ty takiego robisz, że tyle szlabanów dostajesz?![]()
Ahh, te kartkówki z geografii...Abby95 pisze: Ja nic nie robię złego!! 2 tyg temu szlaban dostałam, F z geografii! Przez przypad, pomyliłam niziny z wyżynami

Wyniki 2 godziny:
1 137 Korowód
2 128 Leszek Żukowski
3 124 Naprawdę nie dzieje się nic
4 119 Tak...tak...to ja
5 113 Telefony
6 109 Hydropiekłowstąpienie
7 106 Odchodząc
8 100 12 groszy
9 99 Jolka Jolka pamiętasz
1 137 Korowód
2 128 Leszek Żukowski