Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
albarn
Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
Kontakt:

Re: Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011

Post autor: albarn »

Miszon pisze:A wczesniej - owszem, łaziłem wszędzie z mapami i własne rysowałem i pytałem o waluty, stolice, a nawet ustrój polityczny (!) już w wieku lat 7 czy jakoś tak. :)
Czy my wszyscy mieliśmy takie samo dzieciństwo? A ja całe życie żyłem w przeświadczeniu że jestem kimś wyjątkowym :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
pedrocosta
Kontakt:

Post autor: pedrocosta »

Grycek pisze:
pedrocosta pisze:I am however thinking of visiting Poland in August ;)
I'll keep you posted on timelines.
Will you visit Radio Three and LP3 chart? Are you planning to make a tour?
Hi Grycek. I'd love to visit Trojka and meet everybody.
As for playing music I'd love to do that too. But for that I would need a band unless I did an acoustic set ;)
Awatar użytkownika
macor70
Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001

Post autor: macor70 »

Yacy pisze:
macor70 pisze:Pytanie standardowe do słoika: kto odszedł własnie?
spoza muzyki Waldemar Baszanowski :cry:
No tak, czytałem i słuchałem w trójce wypowiedzi działaczy... młody facet z niego jeszcze był, bo co to jest 75lat?
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

słoik pisze: W ogóle popularni w tym wieku brytyjscy wokaliści mają głosy apetyczne jak pudding.
brawo słoik ! lepiej bym tego nie ujęła :mrgreen:
sk

Post autor: sk »

Kod: Zaznacz cały

|   1 |   1 |    9 |     0 | Waving - Blackfield                               | ZG   |
seblit

Post autor: seblit »

Wygląda na to, że podrzuciłem dziś główny temat dyskusji podczas listy :mrgreen: ale wkurza mnie takie ograniczanie, co może mi się podobać, a co nie, zwłaszcza, że kiedyś tak nie było a Trójka mimo to była Trójką.
A z Hurtsami to prawdziwe kuriozum. Pirwszy singiel może być (chociaż dziś już by go na pewno nie dali) a reszta nie :shock:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Szymek79 pisze:
PaTToN pisze:
albarn pisze:Spytaj się PaTToNa jak robiłem to samo za dzidziora :D
Potwierdzam to był taki nieznośny dzidzior (ja nie byłem lepszy) :P
Neo01 pisze:To jeszcze nic, ja stworzyłem własną wersję Eurobiznesu (w wersji świat) i różne teleturnieje, którymi katowałem sąsiadów :P .
My z albarnem zrobiliśmy to samo :mrgreen:
to u mnie były kapsle z butelek z wszystkimi flagami świat własnoręcznie robionymi i graliśmy w "sezonie letnim" w tzw kolarzy :wink:
"w brudnej widnie, w podwiniętych spodniach, trzymam kapsle w kolorowych foliach"? Jak śpiewał Sidney?
Ja też. Ale raczej ograniczałem się do krajów ścigających się w Wyścigu Pokoju ;-) .
Awatar użytkownika
pedrocosta
Kontakt:

Post autor: pedrocosta »

LLucky pisze:Hi, pedro!
The chart is as usually. We are talking about the mysterious way some songs are moving up and down. Some of us think it's random effect of mass voting, while some others think it must be regulated by people from Trojka.
No one knows the truth, I guess, but it's interesting to analyze this question. I think that's mostly why we are here. :)
When The Light was in it was fascinating also. And sometimes from week to week I couldn't understand what was happening.
Maybe after a while the producers get tired of songs and get rid of them :wink:
sk

Post autor: sk »

całość dzisiejszego notowania:

Kod: Zaznacz cały

+-----+-----+------+-------+---------------------------------------------------+------+
|   1 |   1 |    9 |     0 | Waving - Blackfield                               | ZG   |
|   2 |   2 |   12 |     0 | Oh My Heart - R.E.M.                              | ZG   |
|   3 |   5 |    5 |    +2 | Hurricane - Red Box                               | ZG   |
|   4 |   7 |    4 |    +3 | Set Fire to the Rain - Adele                      | ZG   |
|   5 |   6 |   11 |    +1 | Cosmic Love - Florence & The Machine              | ZG   |
|   6 |   4 |   12 |    -2 | Partyzant - Dżem                                  | PL   |
|   7 |  15 |    5 |    +8 | Unbroken Spirit - Jon Anderson & Jann Castor      | ZG   |
|   8 |   3 |   14 |    -5 | Rolling in the Deep - Adele                       | ZG   |
|   9 |   8 |    7 |    -1 | Whole Lotta Love - Carlos Santana & Chris Cornell | ZG   |
|  10 |  11 |   12 |    +1 | Wolność - Maciej Balcar                           | PL   |
|  11 |  12 |   21 |    +1 | Pyro - Kings of Leon                              | ZG   |
|  12 |   9 |    7 |    -3 | Down by the Water - The Decemberists              | ZG   |
|  13 |  14 |   11 |    +1 | Mieszkam w Polsce (unplugged) - Kult              | PL   |
|  14 |  10 |   17 |    -4 | Wonderful Life - Hurts                            | ZG   |
|  15 |  16 |    4 |    +1 | Ukryte - Myslovitz                                | PL   |
|  16 |  18 |    3 |    +2 | Oh What a Night - Guano Apes                      | ZG   |
|  17 |  13 |   24 |    -4 | Colours - Airbag                                  | ZG   |
|  18 |  17 |    9 |    -1 | Krzyżówka dnia - Brodka                           | PL   |
|  19 |  24 |    4 |    +5 | (Love is Like a) Heatwave - Phil Collins          | ZG   |
|  20 |  25 |    6 |    +5 | Wiyathul - Gurrumul                               | ZG   |
|  21 |  19 |    9 |    -2 | Lotus Flower - Radiohead                          | ZG   |
|  22 |  23 |    8 |    +1 | People Get Ready - Eva Cassidy                    | ZG   |
|  23 |  22 |   12 |    -1 | Gdy poezja - Grzegorz Turnau                      | PL   |
|  24 |  26 |   15 |    +2 | Z uśmiechem dziecka kamień - Raz, Dwa, Trzy       | PL   |
|  25 |  21 |   14 |    -4 | Hit the Road Jack - Acid Drinkers                 | PL   |
|  26 |  20 |   20 |    -6 | Kill the Pain - Accept                            | ZG   |
|  27 |  31 |    1 |    +4 | The Glorious Land - PJ Harvey                     | ZG   |
|  28 |  29 |    3 |    +1 | Wiążę sobie krawat - Afro Kolektyw                | PL   |
|  29 |  33 |    1 |    +4 | Someone Like You - Adele                          | ZG   |
|  30 |  32 |    1 |    +2 | Rope - Foo Fighters                               | ZG   |
+-----+-----+------+-------+---------------------------------------------------+------+
|  31 |  36 |      |    +5 | Trójko - Banjo Proszę                             | PL   |
|  32 |  35 |      |    +3 | Not Strong Enough - Apocalyptica & Brent Smith    | ZG   |
|  33 |  40 |      |    +7 | Monkey - Robert Plant                             | ZG   |
|  34 |  39 |      |    +5 | I Want the World to Stop - Belle & Sebastian      | ZG   |
|  35 |  42 |      |    +7 | Deeper Understanding - Kate Bush                  | ZG   |
|  36 |  45 |      |    +9 | L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. - Noah And The Whale         | ZG   |
|  37 |  37 |      |     0 | Discoverer - R.E.M.                               | ZG   |
|  38 |  34 |      |    -4 | Newcomer (Sunny Take) - Wojtek Mazolewski Quintet | PL   |
|  39 |  50 |      |   +11 | To co zostanie - Voo Voo                          | PL   |
|  40 |  38 |      |    -2 | Moja piosnka - De Press                           | PL   |
|  41 |  43 |      |    +2 | You Saved Me - Skunk Anansie                      | ZG   |
|  42 |  46 |      |    +4 | You Don't Know My Mind - Hugh Laurie              | ZG   |
|  43 |  41 |      |    -2 | Precious - Paatos                                 | ZG   |
|  44 |  47 |      |    +3 | Still in Love with You - Sade                     | ZG   |
|  45 |  49 |      |    +4 | February MMX - Ulver                              | ZG   |
|  46 |  44 |      |    -2 | The Immortals - Kings of Leon                     | ZG   |
|  47 |   0 |      |     N | Girl Panic! - Duran Duran                         | ZG   |
|  48 |   0 |      |     N | Piece of Paradise - John Porter                   | ZG   |
|  49 |  48 |      |    -1 | Szatany - Piotr Rogucki                           | PL   |
|  50 |   0 |      |     N | Dilly - Band of Horses                            | ZG   |
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

Miszon pisze:A wczesniej - owszem, łaziłem wszędzie z mapami i własne rysowałem i pytałem o waluty, stolice, a nawet ustrój polityczny (!) już w wieku lat 7 czy jakoś tak. :)
Miszon! jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja miałem takie a nie inne hobby w młodości :D
Miszon pisze:A z flagami to się ostatnio (czyli w tym wieku) nieco pozmieniało, Kiribati, Zielony PRzylądek i parę jeszcze innych pozmieniały sobie flagi.
co też Ty gadasz? jak w takim razie wyglądają teraz?
Awatar użytkownika
Cairine

Post autor: Cairine »

Neo01 pisze:
Julia pisze:1. Świetna Shakira była w filmie "Miłość w czasach zarazy" - aż nie dowierzaełm że to ona śpiewa! Film też zresztą całkiem udany (pozwoliłem sobie poprawić "sjestę").
Tam zdaje się, że tam był nie jeden kawałek Shakiry. Ale prawda, te z hiszpańskimi tekstami są najlepsze. Dlatego polecam zapoznać się z jej twórczością sprzed Laundry Service ;)
A tu na marginesie, taka ciekawostka: http://www.youtube.com/watch?v=a8Rwz6zBJSE :)
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

RockQueen85 pisze:
LLucky pisze:
RockQueen85 pisze:[[...] O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE :)
Ale my dyskutujemy o mechanizmie głosowania.
Moim zdaniem mechanizm jest prosty - ludzie głosują na to, co im się najbardziej podoba (i nieważne czy to jest bardziej komercyjne czy alternatywne) - czasami też oddają głosy "dla żartu", żeby sprawdzić co się stanie.. i wtedy wychodzi takie szydło z worka.. :)
Na wyniki głosowania wpływ ma wiele czynników, np. sposób oddawania głosów. Kiedyś ludzie przysyłali kartki (a później mejle) z własnymi propozycjami, a teraz mogą jedynie wybierać z tego, co im na stronie internetowej zaproponują redaktorzy. Myślisz, że to nie wpływu na wynik głosowania?
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

Zagapiłem się... to już pierwsze? :shock:
Eee... lalalaj? :wink:
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

Miszon pisze: łącznie z Fongafale na atolu Funafuti ;-) .
kurczę blade, a w jakim kosmosie to jest ? :shock: :lol:
Pamiętam że kiedyś też kułam wszystkie stolice na pamięć, uczyłam się języka niemieckiego i francuskiego. Dlaczego ? Bo w szkole o tym nie uczyli :lol:
animag
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 43

Post autor: animag »

Wszystko co dobre szybko (za szybko) się kończy....

Udanego weekendu dla wszystkich!
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

seblit pisze:Wygląda na to, że podrzuciłem dziś główny temat dyskusji podczas listy :mrgreen: ale wkurza mnie takie ograniczanie, co może mi się podobać, a co nie, zwłaszcza, że kiedyś tak nie było a Trójka mimo to była Trójką.
A z Hurtsami to prawdziwe kuriozum. Pirwszy singiel może być (chociaż dziś już by go na pewno nie dali) a reszta nie :shock:
Ale przecież było kupę utworów jak "Sunday"!. Chociażby poprzedni singiel Duran Duran np., a wcześniej np. Keane...
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

Dobranoc wszystkim i życzę dobrej nocy po tak burzliwej dyskusji.
Chyba czasem warto wyrwać się ze strefy komfortu i porozmawiać trochę bardzie otwarcie.
Od razu widać jak lista jest dla nas ważna! I to jest niewątpliwie najmilszy akcent dzisiejszego wieczoru.
Jeszcze raz dobranoc i do przyszłego tygodnia!
stycznik

Post autor: stycznik »

dobranoc
słoik

Post autor: słoik »

A jeszcze tyle trzeba znieść. Allez.
Jednak bez zapowiadanego cytatu.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Julia pisze:A na stronie Trójki i na wikipedii np. jest "Siesta" :wink: .
To jest źle :) http://slowniki.gazeta.pl/pl/sjesta
KrzysztofzKrakowa
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1983

Post autor: KrzysztofzKrakowa »

LLucky pisze: Na wyniki głosowania wpływ ma wiele czynników, np. sposób oddawania głosów. Kiedyś ludzie przysyłali kartki (a później mejle) z własnymi propozycjami, a teraz mogą jedynie wybierać z tego, co im na stronie internetowej zaproponują redaktorzy. Myślisz, że to nie wpływu na wynik głosowania?
No tak, ale to już jest ta sprawa eksperymentującego wpływającego swą obecnością na wynik eksperymentu. Może rozwiązaniem byłoby umożliwienie głosującym "wrzucanie" propozycji do zamieszczenia na liście propozycji. Taka Lista propozycji i tu słuchacze mogliby proponować?
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Żegnam wszystkich i do napisania za tydzień. Koloroego tygodnia. Dobranoc.
Awatar użytkownika
Brian
Kontakt:

Post autor: Brian »

albarn pisze:Czy my wszyscy mieliśmy takie samo dzieciństwo? A ja całe życie żyłem w przeświadczeniu że jestem kimś wyjątkowym :lol: :lol: :lol:
Nie wszyscy, ja za małego dzieciaka ograniczałem się do tworzenia własnej gazety i prowadzenia Biura Rzeczy Znalezionych :wink:
Aczkolwiek, jak dobrze pamiętam, o stolice też zdarzało mi się pytać.
KrzysztofzKrakowa
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1983

Post autor: KrzysztofzKrakowa »

Dzięki za wieczór i dobrej nocy! Do Markomani :D
Awatar użytkownika
Kertoip

Post autor: Kertoip »

niemożliwe żeby Kiribati zmieniło ostatnio flagę. ciągle mają tą czerwono-biało-niebieską ze słoneczkiem, ptaszkami i falami :wink:
dzięki za dziś i dobrej nocy.
ODPOWIEDZ