Ech... No comments...Miszon pisze:prz_rulez pisze:Tak naprawdę, to gdzieś koło środy wróciło do zestawu. O ile dobrze pamiętam.
Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Re: Notowanie 1526 - 29 kwietnia 2011
Kod: Zaznacz cały
| 3 | 5 | 5 | +2 | Hurricane - Red Box | ZG |
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania
a mi tak zostało dłużej bo jestem po geografiisemuś pisze:Spytaj się Tanatosa jak w wieku przed przedszkolnym łaziłem po podwórku z atlasem i katowałem rodzine pytaniami o europejskie stolice.albarn pisze:myślałem że tylko ja wariowałem na punkcie flag, a tu widzę więcej takich freaków jak jaSzymek79 pisze:miałem podobnie, jeśli chodzi o te flagii mam tak od '89

- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Spytaj się PaTToNa jak robiłem to samo za dzidziorasemuś pisze:Spytaj się Tanatosa jak w wieku przed przedszkolnym łaziłem po podwórku z atlasem i katowałem rodzine pytaniami o europejskie stolice.

- macor70
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 0001
Pytanie standardowe do słoika: kto odszedł własnie?sk pisze:Kod: Zaznacz cały
| 3 | 5 | 5 | +2 | Hurricane - Red Box | ZG |
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Nie no, Shakira bardzo fajna. Na otwaciu MŚ rok temu mnie po prostu powaliła. Rewelacyjny koncert. A jak jeszcze po hiszpańsku śpiewała, grała rocka i była brunetką to w ogóle super
.
http://www.tvp.pl/rozrywka/festiwale-i- ... opole-2011

Eno, jak to. Ja na stronie przed chwilą głosowałem.Neo01 pisze:Ee, myślałem że na stronce można,a tu jakieś drogie esy każą wysyłaćMiszon pisze:Zagłosowałem sobie na Acid Drinkers w Superjedynkach (LOL swoją drogą), bo obiecali że rozniosą scenę i "ballad grać nie będą".
.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
To jeszcze nic, ja stworzyłem własną wersję Eurobiznesu (w wersji świat) i różne teleturnieje, którymi katowałem sąsiadówsemuś pisze:Spytaj się Tanatosa jak w wieku przed przedszkolnym łaziłem po podwórku z atlasem i katowałem rodzine pytaniami o europejskie stolice.

A stolice m. in. miałem spisywane w specjalnych zeszytach

No z tym się nie zgodzę. Singiel jest dobry, a presingiel jeszcze lepszy. I mieli wcześniej fajne kawałki.lady pisze:Steve Miller kiedyś przynajmniej nieźle grał, a Arctic nigdy. Tak więc jestem ciekawa co u niego obecnie się dzieje muzycznie
Hi, pedro!
The chart is as usually. We are talking about the mysterious way some songs are moving up and down. Some of us think it's random effect of mass voting, while some others think it must be regulated by people from Trojka.
No one knows the truth, I guess, but it's interesting to analyze this question. I think that's mostly why we are here.
The chart is as usually. We are talking about the mysterious way some songs are moving up and down. Some of us think it's random effect of mass voting, while some others think it must be regulated by people from Trojka.
No one knows the truth, I guess, but it's interesting to analyze this question. I think that's mostly why we are here.

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Potwierdzam to był taki nieznośny dzidzior (ja nie byłem lepszy)albarn pisze:Spytaj się PaTToNa jak robiłem to samo za dzidziora

My z albarnem zrobiliśmy to samoNeo01 pisze:To jeszcze nic, ja stworzyłem własną wersję Eurobiznesu (w wersji świat) i różne teleturnieje, którymi katowałem sąsiadów.

A na stronie Trójki i na wikipedii np. jest "Siesta"Neo01 pisze:1. Świetna Shakira była w filmie "Miłość w czasach zarazy" - aż nie dowierzaełm że to ona śpiewa! Film też zresztą całkiem udany (pozwoliłem sobie poprawić "sjestę").Julia pisze:1. A ja kiedyś słyszałam ładną Shakirę w Sjeście, o. Tylko nie pamiętam, co to było, ale chyba coś takiego...kolumbijskiego.
2. Zagapiłam się znowu i jak zwykle nie wiem, które to już miejsce
2. Ja tak mam pratycznie przez całą Listę, jak dużo komentuję (no cóż, facet - podzielność uwagi to obce pojęcie).

Hm, przesłuchałam ten filmowy...może to ten utwór był? Oj, nie pamiętam już nic

Za 10 minut 22. Czyli stawiam, że jesteśmy w okolicach podium

dobry wybórsłoik pisze:Małgorzata.lady pisze:proponuję Dydek

Wtrącę się. Jest jeszcze wokal, a w Arctic jest dramatycznie słaby. W ogóle popularni w tym wieku brytyjscy wokaliści mają głosy apetyczne jak pudding.marsvolta pisze:Czasem się zastawiam co dla Ciebie znaczy dobre granie. John Paul Jones z Them Crooked Vultures to OK! A Arctic w identycznej stylistyce otwarcie inspirujący się Joshem Homme i z jego pomocą to nie. Świetne gitary świetny klimat potężny bas. Co w tym utworze jest złego.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
spoza muzyki Waldemar Baszanowskimacor70 pisze:Pytanie standardowe do słoika: kto odszedł własnie?

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
to ja chyba jestem z Marsa, bo identycznej stylistyki tam nie słyszę. Słyszę takie byleco.marsvolta pisze:[John Paul Jones z Them Crooked Vultures to OK! A Arctic w identycznej stylistyce
Ostatnio zmieniony pt kwie 29, 2011 9:51 pm przez lady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Mi poniekąd też - uczę się 5 języków + szóstego dodatkowoSzymek79 pisze: a mi tak zostało dłużej bo jestem po geografii

To może teraz komentarz dotyczący bezpośrednio listy: nie wiem dlaczego, ale STRASZNIE mi się ta piosenka Red Box spodobała. Czuję w niej jakąś wewnętrzną moc.
- pedrocosta
- Kontakt:
It used to be better when it was on Saturday.prz_rulez pisze:Why won't you listen to it, then?pedrocosta pisze:Hi all,
How goes the chart?
I'm still at my day job right now. Just a slow Friday so I thought i'd check in

Dobry wieczór.
Bardzo fajną dziś dyskusję prowadzicie, świetnie się czyta!
Sądzę, że ku3a też Was za to pochwali, tak jak to zrobił kilka tygodni temu
I uważam, że warto rozmawiać na takie tematy, bo to naprawdę są poważne problemy.
Chciałbym zwłaszcza pochwalić marsvoltę, seblita i prz_ruleza, bo z Ich opiniami zgadzam się w prawie całej rozciągłości!
Bardzo fajną dziś dyskusję prowadzicie, świetnie się czyta!

Chciałbym zwłaszcza pochwalić marsvoltę, seblita i prz_ruleza, bo z Ich opiniami zgadzam się w prawie całej rozciągłości!

Kod: Zaznacz cały
| 2 | 2 | 12 | 0 | Oh My Heart - R.E.M. | ZG |
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Nie ma to jak zagrać nieporadnegoMiszon pisze:Eno, jak to. Ja na stronie przed chwilą głosowałem.

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A z flagami to się ostatnio (czyli w tym wieku) nieco pozmieniało, Kiribati, Zielony PRzylądek i parę jeszcze innych pozmieniały sobie flagi. No i doszła w tym wieku Mikronezja (czy już od 1995), Zair/Kongo to już wczesniej tyle razy zmieniał flagę że total chaos.
Bo ja z kolegą założyliśmy się o piwo o stolice z całego świata, łącznie z Fongafale na atolu Funafuti
.
A wczesniej - owszem, łaziłem wszędzie z mapami i własne rysowałem i pytałem o waluty, stolice, a nawet ustrój polityczny (!) już w wieku lat 7 czy jakoś tak.
Bo ja z kolegą założyliśmy się o piwo o stolice z całego świata, łącznie z Fongafale na atolu Funafuti

A wczesniej - owszem, łaziłem wszędzie z mapami i własne rysowałem i pytałem o waluty, stolice, a nawet ustrój polityczny (!) już w wieku lat 7 czy jakoś tak.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 603 notowania
to u mnie były kapsle z butelek z wszystkimi flagami świat własnoręcznie robionymi i graliśmy w "sezonie letnim" w tzw kolarzyPaTToN pisze:Potwierdzam to był taki nieznośny dzidzior (ja nie byłem lepszy)albarn pisze:Spytaj się PaTToNa jak robiłem to samo za dzidziora
My z albarnem zrobiliśmy to samoNeo01 pisze:To jeszcze nic, ja stworzyłem własną wersję Eurobiznesu (w wersji świat) i różne teleturnieje, którymi katowałem sąsiadów.

Tydzień krótki, żniwo marne, nic nie poradzę, że znów na sportowo, ale to już każdy wie, że Waldemar Baszanowski.macor70 pisze:Pytanie standardowe do słoika: kto odszedł własnie?
-
NA LISTĘ OD ZAWSZE GŁOSUJĄ SLUCHACZE ... TAK SAMO JAK PREZYDENTA WYBRALI WYBORCY.. JAK WIDAĆ - O GUSTACH SIĘ NIE DYSKUTUJE
[/b][/quote]
No właśnie, tak sobie czytam i zastanawiam się. Też mam swoje preferencje, też czasem myślę "a skąd TO się tu wzięło???!!!". Ale czy nie uważacie, że zadaniem Redaktora muzycznego jest nie tylko wyszukać dobrą muzykę w zalewie popeliny, ale od czasu do czasu także ... prowokować, dać do myślenia, wylać taki kubeł zimnych nut, żeby wyrwać z niebezpiecznego poczucia dobrostanu i przytępienia uwagi? Poza tym sądzę, że zbytni radykalizm i ortodoksja prowadzą w ślepe zaułki. Moim zdaniem Lista, nawet jeśli trafiłaby tu Lady Gaga, jakieś Ich Troje, Doda czy coś jeszcze dziwniejszego, to i tak się wybroni, bo Lista jest CAŁKIEM inna. Sama się wyreguluje. Więc moim zdaniem urozmaicenie, nawet to kontrowersyjne tylko dobrze jej robi. Wzbogaca.[/quote]
Zgadzam się. Nie możemy stać się hermetyczni..

No właśnie, tak sobie czytam i zastanawiam się. Też mam swoje preferencje, też czasem myślę "a skąd TO się tu wzięło???!!!". Ale czy nie uważacie, że zadaniem Redaktora muzycznego jest nie tylko wyszukać dobrą muzykę w zalewie popeliny, ale od czasu do czasu także ... prowokować, dać do myślenia, wylać taki kubeł zimnych nut, żeby wyrwać z niebezpiecznego poczucia dobrostanu i przytępienia uwagi? Poza tym sądzę, że zbytni radykalizm i ortodoksja prowadzą w ślepe zaułki. Moim zdaniem Lista, nawet jeśli trafiłaby tu Lady Gaga, jakieś Ich Troje, Doda czy coś jeszcze dziwniejszego, to i tak się wybroni, bo Lista jest CAŁKIEM inna. Sama się wyreguluje. Więc moim zdaniem urozmaicenie, nawet to kontrowersyjne tylko dobrze jej robi. Wzbogaca.[/quote]
Zgadzam się. Nie możemy stać się hermetyczni..
-
- Kontakt:
Tym razem stanę trochę w obronie - ja na przykład w "Many Shades Of Black" The Raconteurs słyszę Annę Jantar, więc...to ja chyba jestem z Marsa, bo identycznej stylistyki tam nie słyszę. Słyszę takie byleco.